[sylwester Samluk] Być dzieckiem

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sylwester Samluk
    Początki nałogu
    • 2007
    • 316

Witam

Też ostatnio robiłem zdjęcia osób i wybrałem do oceny to zdjęcie:

1.

Co o tym sądzicie?

Sylwek
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger
  • chavez
    Początki nałogu
    • 2006
    • 337

Moim zdaniem za ciasno trochę. Dobre światło.
    PS. Nie wiem jakim sposobem zmniejszasz zdjęcia ale nie jest on najlepszy .

Komentarz

• sylwester Samluk
      Początki nałogu
      • 2007
      • 316

Dzięki za komentarzm a jak prawidłowo powinienem zmniejszać zdjęcia?
      |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
      |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Komentarz

• chavez
        Początki nałogu
        • 2006
        • 337

Widzisz jak wyszły włosy? Próbkowanie piskeli było złe. Zmniejsz zdjęcie jakimś dobrym programem graficznym np. darmowym Gimpem, albo jak masz to PSem. Jak to zmniejszałeś? Chyba że fotosik.pl tak to zniszczył (wysłałeś im większe, ale zmnijeszyli psując przy okazji).

Komentarz

• sylwester Samluk
          Początki nałogu
          • 2007
          • 316

A to o to chodzi rozumiem, spróbuje następnym razem użyć gimpa. Dzięki kolego.

Komentarz

• sadek

Jeżeli chodzi o moje wrażenia, to tak jak przedmówca - dodałbym trochę przestrzeni w kadrze. Ewentualnie spróbuj przyciąć to zdjęcie prawie do kwadratu - powinno się dać uzyskać coś ciekawego...

Komentarz

• FREEQ
              • 2008
              • 14

zdecydowanie za ciasne, tak jak juz powiedziano. poza tym calkiem na tak
              www.STANCZYK-ART.com | Canon EOS 20D | sigma 30mm 1.4 | 50mm 1.8 | sigma 70-300 f/4-5.6 | EX430II | + KIT i *******y...

Komentarz

• sylwester Samluk
                Początki nałogu
                • 2007
                • 316

Dzięki pieknie za komentarze.
                Podsumowując, powinno być więcej tła po bokach oraz nad głową prawda?

Komentarz

• FREEQ
                  • 2008
                  • 14

albo wiecej, albo juz calkiem poprzycinac, do polowy czola i z jednej strony twarzy... taka teraz moda:P
                  www.STANCZYK-ART.com | Canon EOS 20D | sigma 30mm 1.4 | 50mm 1.8 | sigma 70-300 f/4-5.6 | EX430II | + KIT i *******y...

Komentarz

• sylwester Samluk
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 316

Witam

Co sądzicie o tym zdjęciu? Co powinienem poprawić? Oryginalne było B&W ale przerobiłem jednym kliknięciem myszki na takie jak poniżej.

pozdrawiam

Sylwek

Komentarz

• Mellan
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1851

Chłopczyk śliczny. Fotka, cóż...przepalenia w czerniach i bielach - zatracenie szczegółów. Namawiam do klikania wielokrotnego.
                      Ale to Twoja fotka, więc jak ci się podoba.
                      C-F-K - forever

Komentarz

• _igi
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2035

Do wymądrzania się*zupełnie nie nadaje, jednak z tego, co zauważyłem, lepsze efekty daje robienie B&W na komputerze, z kolorowego zdjęcia (za pomocą Channel Mixer'a i innych tym podobnych narzędzi) niż po prostu desaturacja w puszce

A sam portret mi się*podoba, fajnie zestawiony balonik (brak balonika?) ze smutną miną, zapewnie spowodowaną brakiem owego ;P
                        5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• iblip
                          Coś już napisał
                          • 2007
                          • 59

zgadzam się z Mellanem... przepalenia psują odbiór.
                          Ale kadr fajny, tylko szkoda uciętej prawej rączki.
                          "...instynkt podpowiada mi, abym nie fascynował się samą techniką i nie pożądał kolejnych nowości, abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa. W przeciwnym razie dołączę do grona frustratów i stracę to, co najcenniejsze: przyjemność fotografowania, radość, którą daje tworzenie obrazów." - Andrzej A. Mroczek

Komentarz

• sylwester Samluk
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 316

Witam

Dawno nic nowego nie wstawiałem, choć za oknem zima to wybrałem sie do lasu a tu proszę skrzata spotkałem. Nawet dał sobie fotkę zrobić.

Podoba się?
                            Ostatnio edytowany przez Kolaj; 5109.

Komentarz

• sylwester Samluk
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 316

Kolejne zdjęcie syna

Komentarz

Pracuję...