Canon 70-200 mm f/4.0L EF IS USM

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jur

Canon 70-200 mm f/4.0L EF IS USM

Pytanie do użytkowników czy jest inne szkło w systemie o lepszej ostrości?
    Z testów wynika że jest to chyba obiektyw o największej rozdzielczości, czy się mylę? jedzie do mnie i chciałbym potwierdzenia od Was
  • perfektcom
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 45

bez najmniejszych wątpliwości jest to bardzo dobry obiektyw. Nie wyobrażam sobie plecaka/torby bez tego obiektywu.

Jest świetny.

Życzę miłej zabawy
    Canon 5D, 16-35/2,8 II , 24-70/2,8 , 70-200/4 IS , 50/1,4, 85/1,8, 550EX, 580EX II, 055B etc

There is nothing worse than a sharp image of a fuzzy concept.
    ---Ansel Adams [American Photographer, 1902-1984]

Komentarz

• BelYaal
      Początki nałogu
      • 2007
      • 387

Zamieszczone przez jur
      Z testów wynika że jest to chyba obiektyw o największej rozdzielczości, czy się mylę? jedzie do mnie i chciałbym potwierdzenia od Was

A co masz dola pozakupowego?
      powiem tak... bedzie pan zadowooolony

Komentarz

• marekk_ok
        Uzależniony
        • 2007
        • 821

Zamieszczone przez jur
        Jesli rozumiesz tutaj szklo=tele to jest to jeden z najostrzejszych rzeczywiscie.

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez jur
          A nie mogłeś się dopisać do jednego z wielu wątków o tym szkle?
          Przenoszę .

Zamieszczone przez perfektcom
          Nie wyobrażam sobie plecaka/torby bez tego obiektywu.
          A ja sobie wyobrażam i nawet mam taką sytuację .

Komentarz

• jceel
            Początki nałogu
            • 2007
            • 282

Zamieszczone przez Vitez
            No właśnie, niby tylko 1EV, ale jak te 1EV ciąży w plecaku...
            Ostatnio edytowany przez jceel; 13236.
            EN57D DIGITAL.

Komentarz

• ARN
              Uzależniony
              • 2008
              • 757

Zamieszczone przez Vitez
              Vitez, ale za to masz cięższy plecak z tym swoim 2.8 IS i nie wyobrażasz sobie jak czasem jest przyjemna lekkość bytu (i ciemność :rolleyes: )

Komentarz

• Mellan
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1851

Zamieszczone przez jceel
                No właśnie, niby tylko 1EV, ale jak ciąży w plecaku...
                Mimo wszystko całe mnóstwo userów chwali 4IS, test na optyczne.pl i fotografie to potwierdzają. Autor postu nie powinien być zawiedziony.
                A mniejsza waga jest też często plusem.
                C-F-K - forever

Komentarz

• jceel
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 282

Zamieszczone przez Mellan
                  Mimo wszystko całe mnóstwo userów chwali 4IS, test na optyczne.pl i fotografie to potwierdzają. Autor postu nie powinien być zawiedziony.
                  Nieno, w mojej prywatnej opinii to dłuższe spacerowanie z 70-200/2.8 jest mało komfortowe Dlatego właśnie musieliśmy się rozstać z rzeczoną Sigmą f2.8 by dziurę uzupełnić analogicznym Canonem ze światłem f4...

Ale ja to raczej z tych mniej nakoksowanych jestem... zdecydowanie 8)
                  EN57D DIGITAL.

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Zamieszczone przez ARN
                    Vitez, ale za to masz cięższy plecak z tym swoim 2.8 IS i nie wyobrażasz sobie jak czasem jest przyjemna lekkość bytu (i ciemność :rolleyes: )
                    Mi ciężar sprzętu absolutnie nie przeszkadza a nawet go nie odczuwam.
                    Dziwni jacyś jesteście. Przecież to tylko jeden kilogram. Włącznie z piciem i jedzeniem to nadal mniej niż 20kg na plecach - zero problemu z noszeniem tego całe dnie.
                    Na siłownię nie chodzę, mięsień piwny hoduję, dużo czasu w pracy i w domu przed komputerem a i tak na kondycję nie narzekam i całe dnie potrafię plenerowo spędzać nie odczuwając ciężaru sprzętu .

Ale wracając do meritum i wypowiedzi perfektcoma - chodziło mi o to że w jego wypowiedzi zabrakło: "nie wyobrażam sobie swojego plecaka/torby...." .
                    Bo każdemu wg potrzeb i nie lubię gdy ktoś mi wciska "musisz mieć to szkło" bo ja np wolę inne szkło, stąd reakcja i prośba o większą subiektywność opinii.

Komentarz

• Roqfort
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 149

Zamieszczone przez Mellan
                      Ta mniejsza waga była przysłowiowym języczkiem u wagi, kiedy miałem rozterki czy brać półtorakilowego 2,8 czy czwórkę

Komentarz

• perfektcom
                        Dopiero zaczyna
                        • 2006
                        • 45

Zamieszczone przez Vitez
                        Mi ciężar sprzętu absolutnie nie przeszkadza a nawet go nie odczuwam.
                        Dziwni jacyś jesteście. Przecież to tylko jeden kilogram. Włącznie z piciem i jedzeniem to nadal mniej niż 20kg na plecach - zero problemu z noszeniem tego całe dnie.
                        Na siłownię nie chodzę, mięsień piwny hoduję, dużo czasu w pracy i w domu przed komputerem a i tak na kondycję nie narzekam i całe dnie potrafię plenerowo spędzać nie odczuwając ciężaru sprzętu .

Ale wracając do meritum i wypowiedzi perfektcoma - chodziło mi o to że w jego wypowiedzi zabrakło: "nie wyobrażam sobie swojego plecaka/torby...." .
                        Bo każdemu wg potrzeb i nie lubię gdy ktoś mi wciska "musisz mieć to szkło" bo ja np wolę inne szkło, stąd reakcja i prośba o większą subiektywność opinii.
                        Vitez, obawiam się że w mojej wypowiedzi była nieścisłość ale innego rodzaju. Niewyobrażam sobie plecaka bez 70-200, bez względu czy wolisz 2,8 czy 4 czy IS czy bez. To są zaje.... fajne szkła i można kupić 70-200 f4 bez IS za całkiem niezłą cene.

Oczywiście na tym świecie jest całe mnóstwo plecaków bez 70-200 ale gdy tylko Ci ludzie mieliby szansę pofocić z takim obiektywem myślę że krok wstecz byłby bardzo rzadki... :-)

Pozdro ze słonecznej Bugłarii
                        Canon 5D, 16-35/2,8 II , 24-70/2,8 , 70-200/4 IS , 50/1,4, 85/1,8, 550EX, 580EX II, 055B etc

Komentarz

• Kubak82
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2348

Oczywiście na tym świecie jest całe mnóstwo plecaków bez 70-200 ale gdy tylko Ci ludzie mieliby szansę pofocić z takim obiektywem myślę że krok wstecz byłby bardzo rzadki... :-)
                          ja sie bardzo dobrze obywalem bez 70-200 - zastepowala mi ja 50-500 ;-) .. problemem stala sie waga bo nie wyobrazam sobie biegania za dzieckiem z prawie 3 kilowym zestawem ;-) .. i dlatego dzis czekam na paczke z 70-200/4 is :-)

nie wspomne tez o rajdach gdzie is do panoramowania bedzie jak znalazl :-)

ale generalnie gdyby nie to, ze rodzina ma sie powiekszyc (a ja z tej okazji wykorzystuje okazje by uzupelnic szklarnie o nowe zabawki ), pewnie dalej bym sie obyl bez 70-200 ;-)

Komentarz

• perfektcom
                            Dopiero zaczyna
                            • 2006
                            • 45

Zamieszczone przez Kubak82
                            ale generalnie gdyby nie to, ze rodzina ma sie powiekszyc (a ja z tej okazji wykorzystuje okazje by uzupelnic szklarnie o nowe zabawki ), pewnie dalej bym sie obyl bez 70-200 ;-)
                            W takim razie dziekujmy :-) ;-) za becikowe.... przyda sie na zakup 70-200

wczoraj popełniłem parę zdjęć żonkeczki, na plaży, tym maleństem i efekty były jak najbardziej zadowalające.

Uwielbiam dobre szkła.

Widzę Kubak82 że masz też inne moje ulubione 10-22 EF-S. Naprawde super szkiełko....

Komentarz

• Kubak82
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 2348

W takim razie dziekujmy :-) ;-) za becikowe....
                              becikowe jak becikowe - dobrze jest sie tez ubezpieczyc np. w PZU (najlepiej siebie i zone) bo przy urodzeniu dziecka to dodatkowe 1,5 tys na osobe

Widzę Kubak82 że masz też inne moje ulubione 10-22 EF-S. Naprawde super szkiełko
                              potwierdzam - bardzo zacne szkielko :-) !! w gorach (dla mnie) niezastapione :-)

ps. przesylka od Towersa z 70-200 IS wlasnie dotarla - zabawe czas zaczac

Komentarz

Pracuję...