Canon EF-S 18-200mm F 3,5-5,6 IS

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Cichy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 7450

Canon EF-S 18-200mm F 3,5-5,6 IS

Doczekaliśmy się (prawdopodobnie) analogicznego szkiełka, jakie jest u Nikona. Szkoda, że tylko EF-s...

Źródło:

http://www.fotokonijnenberg.nl/news.php?news_id=1283
    O obiektywach wiem prawie wszystko
  • gwozdzt
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 5780

Zamieszczone przez Cichy
    Szkoda, że tylko EF-s...
    1/ rzeczony Nikkor tez jest DX,

2/ konstrukcja pełnoklatkowego 18-200 najprawdopodobniej wykracza poza możliwości optyki,

3/ jeśli chodzi o ekwiwalent to u nas jest 28-300 f/3,5-5,6 IS L (czego z kolei chyba? nie ma Nikon)

4/ a gdyby się komus cena w/w eLi nie podobała to jest Tamron 28-300 F/3.5-6.3 XR Di VC
    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• jceel
      Początki nałogu
      • 2007
      • 282

W kwestii formalnej, przypominam że jest też amatorski 28-300 f/3.5-5.6 USM (fakt, bez stabilizacji).
      EN57D DIGITAL.

Komentarz

• gwozdzt
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 5780

Zamieszczone przez jceel
        W kwestii formalnej, przypominam że jest też amatorski 28-300 f/3.5-5.6 USM (fakt, bez stabilizacji).
        w kwestiach formalnych warto przed postowaniem sprawdzić Canon Camera Museum :-)

EF28-200mm f/3.5-5.6 USM
        Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• akustyk
          gajowy
          • 2004
          • 12226

dostepnosc od polowy wrzesnia...

konijnenberg to nie jest jakis bryk, tylko dzialajaca, duza, firma. tak ze wiele halasu o nic by prawdopodobnie nie robili.

a co z tego wyniknie... jak znam Canona to bedzie typowy budzetowy lens. szybkim AF ale konstrukcja bardzo plastikowa a jakosc zdjec bardzo przerazajaca. no, ale pozyjemy-zobaczymy
          www albo tez flickr

Komentarz

• lempl
            Uzależniony
            • 2006
            • 684

Ostatnie 18-55is i 55-250is aż tak bardzo jakością optyki nie przerażają, także może nie będzie tak źle

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18793

ZTCMW to ma być to najlepszy megazoom na rynku. Życie jak zwykle zweryfikuje te zapowiedzi.
              Cena 1000$ na dzień dobry .
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• Bahrd
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 3053

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                Cena 1000$ na dzień dobry .
                No to do widzenia
                EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• MacGyver
                  Cenzor
                  • 2006
                  • 7043

Zamieszczone przez akustyk
                  ....a jakosc zdjec bardzo przerazajaca. no, ale pozyjemy-zobaczymy
                  Rzeczony Nikkor też nie jest rewelacyjny, ale że znacząco przewyższa jakością generowanych obrazów zamienniki Sigmy i Tamrona, okrzyknięto go super szkłem :-)
                  Superzoom nigdy nie będzie optycznie rewelacyjny, a już na pewno nie taki za 1500 czy 2500 zł. Z resztą nawet 28-300 L nadaje się wyłącznie do reporterki. Albo uniwersalność albo jakość, w końcu powiedzonko że "Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego" nie wzięło się znikąd.
                  Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18793

Zamieszczone przez Bahrd
                    No to do widzenia
                    Pytanie czy u nas cena będzie też "do widzenia" ? Myślę że z czasem będzie dostępny w okolicach 2150 - tak jak nikkor.

Fajnie że Cichy założył osobny wątek. W tym tasiemcu można się już zgubić, a myślę, że info o tym obiektywie mogło ucieszyć sporo osób.
                    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• Bahrd
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 3053

Pytanie czy u nas cena będzie też "do widzenia" ? Myślę że z czasem będzie dostępny w okolicach 2150 - tak jak nikkor.

Fajnie że Cichy założył osobny wątek. W tym tasiemcu można się już zgubić, a myślę, że info o tym obiektywie mogło ucieszyć sporo osób.
                      Oczywiście, że fajnie. Mam sporo miłych wspomnień z Nikkora... świetny obiektyw "na dzieci" Myślę, że podobnych Canon dostarczy swoim przyszłym użytkownikom-tatusiom/dziadkom

Komentarz

• KMV10
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2320

Naszła mnie taka oto konstatacja - kiedy świat fotograficzny powoli powraca do małego obrazka jako podstawy Canon zaczyna wspierać obiektywami cropa, wypuszczając np 18-200.

Komentarz

• Kolekcjoner
                          Obertroll
                          • 2006
                          • 18793

Zamieszczone przez KMV10
                          Naszła mnie taka oto konstatacja - kiedy świat fotograficzny powoli powraca do małego obrazka jako podstawy Canon zaczyna wspierać obiektywami cropa, wypuszczając np 18-200.
                          Zawsze byli pionierami .
                          Kapitan Wagner

Komentarz

• Bahrd
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 3053

Zamieszczone przez KMV10
                            FF w cenie 450D/1000D to raczej nieprędko się pojawi. A zwykłemu śmiertelnikowi dyskutowana do upadłego różnica w "plastyce" nie przeszkadza w robieniu zdjęć

Komentarz

• KMV10
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2320

Zawsze byli pionierami .
                              I korzystają ze sprawdzonych pionierskich wzorców radzieckich

Zamieszczone przez Bahrd
                              FF w cenie 450D/1000D to raczej nieprędko się pojawi. A zwykłemu śmiertelnikowi dyskutowana do upadłego różnica w "plastyce" nie przeszkadza w robieniu zdjęć
                              Masz rację, ale u Canona jakoś to się odbywa "od końca", troszkę tak jakby część produkcyjna korpusów nie wiedziała co produkuje część produkcyjna obiektywów tej samej firmy i vice versa.
                              Ostatnio edytowany przez KMV10; 1454.

Komentarz

Pracuję...