zoom lampy 420Ex i Canon 350d

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • carbon

zoom lampy 420Ex i Canon 350d

Witam,

Dlaczego lampa ustawia sie do ogniskowej obiektywu a nie do ogniskowej obiektywu x 1.6. To jest bez sensu, bo ustawiam zoom obiektywu na 18mm a lampa ustawia sie na swoj minimlany zoom 24mm a jak ustawie zoom na obiektywie 55mm to ona sie ustawia na 50mm. Przeciez te "mm" sa zupelnie inne :]
    Czy body nie powinno podawac do lampy ogniskowej x 1.6 ?

Pozdrawiam
    Bartek
  • KuchateK
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 4895

Powinno... Ale tego nie robi
    W sumie jak dla mnie to glopota Canon'a troche, no ale...
    Zrobili 580'tke z cropami...
    ...

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez KuchateK
      Zrobili 580'tke z cropami...
      Ktora winietuje jak sie wlaczy funkcje uwzgledniania cropa a nie winietuje i poprawnie naswietla, gdy ta funkcje sie wylaczy .

Komentarz

• KuchateK
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 4895

No wlasnie...

Ja tam non stop pale z plytka rozpraszajaca na 17mm i jestem bardzo z niej zadowolony
        ...

Komentarz

• timmy

vitez, zadowolony jestes z 420ex? polecilbys ze spokojnym sumieniem do 20d na potrzeby cykania slubow, wesel etc ?

Komentarz

• eternus
            Uzależniony
            • 2004
            • 668

ja 420-stke tez mam i ja bez zadnych wewnetrznych rozterek, moge polecic.
            EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
            "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
            że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez timmy
              vitez, zadowolony jestes z 420ex? polecilbys ze spokojnym sumieniem do 20d na potrzeby cykania slubow, wesel etc ?
              TAK i TAK 8)
              Mam 580 ale nie korzystam z jej dodatkowych funkcji, zauwazalne sa tylko wieksza nieco moc, lzejsza i mniejsza pradozernosc. Ale na imprezy, wystawy, sluby - spokojnie z 420tka sobie radzilem i nadal bym radzil 8) (obecnie moja 420tke ma siostra z 350D i bardzo sobie chwali).

Komentarz

• timmy

thnx za info. widze tez ze w stopce masz softbox - wlasnej roboty czy cos innego? btw. ktos ma/testowal moze betterbeamer'y Arthur Morris'a? Myslalem troche o podlaczeniu takiego beamera wlasnie do 420/580ki i stosowac razem z 400/5.6 do focenia ptakow w sytuacjach gdy juz troche skrzydelka sa zbyt ciemne
                LINK

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez timmy
                  thnx za info. widze tez ze w stopce masz softbox - wlasnej roboty czy cos innego?
                  Lumiquest Softbox z www.raysfoto.pl

Komentarz

Pracuję...