Zgubiona zaslepka - canon 400d

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • profi666
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 34

Zgubiona zaslepka - canon 400d

Witam

Wyjalem dzis rano aparat z plecaka i stwierdzilem brak pewnej czesci po wczorajszym nocnym fotografowaniu. Chodzi mi o ten kawaleczek gumki/plastyku o szerokosci ok 1 cm i dlugosci ok 3 cm - w miejscu w ktorym uklada sie kciuk przy normalnym chwycie aparatu. Moje pytanie do Was: Czy sa jakies sklepy/serwisy w Szczecinie lub okolicy ktore moglyby miec taka czesc? Szukalem na allegro ale taka czesc raczej sie nie zuzywa to i pewnie nie sprzedaja.. Czy ktos z Was mial taki przypadek? Moze udalo sie jakos to dorobic domowym sposobem? Bede wdzieczny za porady.

Pozdrawiam
    profi666
  • Mellan
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1851

Wątpię byś w Szczecinie dostał tą gumkę. Ja bym atakował żytnią telefonicznie. Może ci wyślą za pobraniem (?). Być może któryś z userów ma skasowane body i mógłby Ci dać.
    C-F-K - forever

Komentarz

• Patryk_mirek
      Bywalec
      • 2008
      • 235

to i ja pod wątek ten podepnę się:
      mam 350d. ostatnio stwierdziłem brak śrubki (lewy bok, brakuje srubki poniżej gumy zasłaniającej złącza usb/video/etc (są tylko 2 szt) jesli ma ktos skasowane body 350/400 najlepiej z wroclawia to wymienię za dobre duże złociste )
      w zasadzie nie potrzebuję jej ale coś ostatnio zaczyna mi szwankować kółko od nastawiania (czasem nie reaguje na kręcenie w prawo i twierdzi że kręcę nim w lewo) - myślę o posłaniu niewybrakowanego aparatu na żytnią (jeszcze powinien być na gwarancji choć nie wiem czy mnie nie zrobili w balona i nie dali 12 mc)
      C 50D, C 350D, C 50E. Słoiki: kit, S 10-20 f/4-5,6, T 28-75 f/2.8, C 50mm f/1.8, C 85mm 1.8, Sigma 70-200 f/2.8, 580EX

Regulamin pkt 8.

Komentarz

• profi666
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 34

Udalo mi sie zdobyc zaslepke, ale w miedzyczasie dzwonilem na Zytnia. Tak dla informacji - jak komus zabraknie takiej czy innej nietypowej a prostej do zainstalowania czesci to polecam telefon do nich - mozna dokonac zakupu wysylkowego. BTW na forach czytalem lepsze i gorsze opinie o serwisie, ale moje osobiste doswiadczenia sa bardzo pozytywne - wykonalem jeden telefon i napisalem emaila - w obu przypadkach bardzo kompetentna obsluga.

Komentarz

• marekk_ok
          Uzależniony
          • 2007
          • 821

Zamieszczone przez profi666
          Udalo mi sie zdobyc zaslepke, ale w miedzyczasie dzwonilem na Zytnia. Tak dla informacji - jak komus zabraknie takiej czy innej nietypowej a prostej do zainstalowania czesci to polecam telefon do nich - mozna dokonac zakupu wysylkowego. BTW na forach czytalem lepsze i gorsze opinie o serwisie, ale moje osobiste doswiadczenia sa bardzo pozytywne - wykonalem jeden telefon i napisalem emaila - w obu przypadkach bardzo kompetentna obsluga.
          A ile taka zaslepka na Zytniej kosztuje z wysylka?

Komentarz

• Mellan
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1851

Czyli jednak z tym serwisem nie jest tak do końca źle. To nowum na forum :wink:
            C-F-K - forever

Komentarz

• profi666
              Dopiero zaczyna
              • 2008
              • 34

Zamieszczone przez marekk_ok
              A ile taka zaslepka na Zytniej kosztuje z wysylka?
              To sa w zasadzie dwa elementy - jeden to zaslepka, drugi to dwustronna tasma - w sumie 20zl. Wysylka kosztuje 27zl (otrzymalem info ze wysylka tylko DHL).

Komentarz

• C80
                Uzależniony
                • 2007
                • 855

A nie prościej samemu zrobić sobie taką zaślepkę? Zrobić obrys kształtu, kupić za 5 zł np. podkładkę pod mysz z podobnego materiału lub cokolwiek innego taniego, przyciąć i przyklecić superglue/gumą arabską/taśmą dwustronną.

Gdyby to był marek to można by się zastanawiac, ale to 400D...
                [Strona] [Sportowy fotodziennik]

Komentarz

• ewg
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1079

Czy pod tą gumką kryje się może jakaś śrubka?

Komentarz

• Misiaque
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 392

Zamieszczone przez C80
                    A nie prościej samemu zrobić sobie taką zaślepkę? Zrobić obrys kształtu, kupić za 5 zł np. podkładkę pod mysz z podobnego materiału lub cokolwiek innego taniego, przyciąć i przyklecić superglue/gumą arabską/taśmą dwustronną.

Gdyby to był marek to można by się zastanawiac, ale to 400D...
                    Ale pomyśl jak to będzie wygladało np. przy ewentualnej odsprzedaży ;-)

Komentarz

• profi666
                      Dopiero zaczyna
                      • 2008
                      • 34

Zamieszczone przez ewg
                      Czy pod tą gumką kryje się może jakaś śrubka?
                      Nie, nie ma. Pod zaslepka sa w body trzy dziurki ale wchodza w nie trzy wypustki z tej gumki a nie srubki. Element trzyma sie na tasmie klejacej dwustronnej.

C80:
                      Pierwsze co zrobilem to probowalem dorobic ten kawaleczek. Mimo staran i najwiekszej precyzji efekt jest daleki od doskonalosci. Mimo ze caly aparat jak nowy dzieki takiej samorobce wygladal jak po przejsciech

Komentarz

Pracuję...