czy warto teraz łykać 5d

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • florek
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 17

czy warto teraz łykać 5d

kusi mnie to body bo tu i tam chwalą jego matryce. do kiedy to to moze byc produkowane?
  • himi
    Zablokowany
    • 2006
    • 2638

Pewnie jeszcze trochę będzie, wciąż nic pewnego w/s terminu wejścia następcy. Ja też się czaję na starą dobrą piątkę.

Komentarz

• ryszard_ochódzki
      Początki nałogu
      • 2007
      • 255

5D to nie tabletka żeby to łykać

Ale wg aparat wart swojej ceny.
      Mordo Ty moja !

Komentarz

• MacGyver
        Cenzor
        • 2006
        • 7043

http://canon-board.info/search.php
        http://canon-board.info/showthread.p...t=czy+warto+5D
        Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Zig
          Coś już napisał
          • 2008
          • 69

Pewnie, że warto. 5d nadal robi niesamowite foty, a w tej cenie nic go nie przebije w żadnym innym systemie.

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18793

Myślę że warto . Myślę też, że pod koniec tego roku będzie nadal w sprzedaży. A ceny mogą być coraz bardziej atrakcyjne - szczególnie po sierpniu 8).
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• Mellan
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1851

Zamieszczone przez florek
              kusi mnie to body bo tu i tam chwalą jego matryce. do kiedy to to moze byc produkowane?
              Jeśli miałbym wróżyć z fusów stawiałbym, że piątka drugiej generacji zostanie podzielona na pełnoklatkowe 3D z ficzerami wprowadzonymi ostatnio+ok 16mpx i na cropowe (x1.3?) 7D do szybkich serii, co może znaczać utrzymanie 5D w ofercie do przynajmniej następnego lata.
              To dobry aparat i na rynku nie ma odpowiednika u innych producentów.
              C-F-K - forever

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18793

Zamieszczone przez Mellan
                Jeśli miałbym wróżyć z fusów stawiałbym, że piątka drugiej generacji zostanie podzielona na pełnoklatkowe 3D z ficzerami wprowadzonymi ostatnio+ok 16mpx i na cropowe (x1.3?) 7D do szybkich serii, co może znaczać utrzymanie 5D w ofercie do przynajmniej następnego lata.
                To dobry aparat i na rynku nie ma odpowiednika u innych producentów.
                Na a jeśli będzie kosztował w okolicach 3 kzł to będzie się działo oj będzie .
                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                Kapitan Wagner

Komentarz

• johan
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 118

Florek, jak masz ciśnienie na zakup, to łyknij używaną 5-tkę, jak wyjdzie coś nowego to mniej stracisz. Używki w dobrym stanie są teraz w bdb cenie;-)
                  pzdr

Komentarz

• m_o_b_y
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 1095

Zamieszczone przez florek
                    Dam Ci dobrą radę: zaczekaj.
                    Gdy wyjdzie 5D mark II, to dotychczasową piątkę kupisz za dobrą cenę.
                    Takie są reguły rynku, przynajmniej dotychczas tak było, a nic nie wskazuje, aby to się miało zmienić.
                    Ja tak obstawiam.
                    Pozdrówka
                    m_o_b_y
                    --------------------------------------------------------

Komentarz

• kubaj
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 280

Na a jeśli będzie kosztował w okolicach 3 kzł to będzie się działo oj będzie
                      za takie zdanie nowy user dostaje z automatu punkty karne i przylepke ze jest trollem, drogi gwozdzt-iu moze byc tutaj tez 'popracowal'

Komentarz

• jarekA
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 326

Zamieszczone przez m_o_b_y
                        Takie są reguły rynku, przynajmniej dotychczas tak było, a nic nie wskazuje, aby to się miało zmienić.
                        Ja tak obstawiam.
                        Pozdrówka
                        Ja też tak kombinowałem prawie rok temu i ...... czekałem pół roku (i czekałbym nastepne pół na następcę jak widać), ale się wk...... i na swięta zrobiłem sobie prezent. Wolę wydać teraz parę stówek więcej, mieć św. spokój z kombinowaniem i w tym czasie bawić się w fotografa.
                        Przez te pół roku zrobiłem parę fajnych fotek i teraz mam święty spokój. Cena po wyjściu mk2 pewnie i spadnie, ale jesli Canon planuje w końcu jego wprowadzenie to pewnie ogranicza produkcję i czyści magazyny, tak więc nie ma co chyba liczyć na zalew nowych-starych pozostałości z magazynów.
                        chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Komentarz

• Propi
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 329

Mnie też sprzedawca straszył, że nie warto brać teraz piątki, bo cashback się kończy i po nim na pewno będzie obniżenie ceny... Ale że sezon weselny w pełni, to nie myślałem wiele i wziąłem w leasing Cena summa summarum nie jest może super, ale mam opcję, żeby za rok, jak mi się 5d znudzi, zmienić bez wielkich opłat na następcę. I to jest już całkiem dobra opcja
                          www.piotrwojtasiak.pl

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18793

Zamieszczone przez m_o_b_y
                            Ja tak obstawiam.
                            Pozdrówka
                            Tyle że jest w tym jednak pewien haczyk - jak wyjdzie następca to stara piątka przestanie robić dobre zdjęcia 8).
                            Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• Fotos
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 406

Policz sobie ile zdjec bys cyknal 5d z czasem 1/8000 czekajac na nastepce :-)

Komentarz

Pracuję...