kusi mnie to body bo tu i tam chwalą jego matryce. do kiedy to to moze byc produkowane?
czy warto teraz łykać 5d
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Pewnie jeszcze trochę będzie, wciąż nic pewnego w/s terminu wejścia następcy. Ja też się czaję na starą dobrą piątkę. -
-
-
Pewnie, że warto. 5d nadal robi niesamowite foty, a w tej cenie nic go nie przebije w żadnym innym systemie.Komentarz
-
Myślę że warto
. Myślę też, że pod koniec tego roku będzie nadal w sprzedaży. A ceny mogą być coraz bardziej atrakcyjne - szczególnie po sierpniu 8).
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Jeśli miałbym wróżyć z fusów stawiałbym, że piątka drugiej generacji zostanie podzielona na pełnoklatkowe 3D z ficzerami wprowadzonymi ostatnio+ok 16mpx i na cropowe (x1.3?) 7D do szybkich serii, co może znaczać utrzymanie 5D w ofercie do przynajmniej następnego lata.
To dobry aparat i na rynku nie ma odpowiednika u innych producentów.C-F-K - foreverKomentarz
-
Na a jeśli będzie kosztował w okolicach 3 kzł to będzie się działo oj będzieJeśli miałbym wróżyć z fusów stawiałbym, że piątka drugiej generacji zostanie podzielona na pełnoklatkowe 3D z ficzerami wprowadzonymi ostatnio+ok 16mpx i na cropowe (x1.3?) 7D do szybkich serii, co może znaczać utrzymanie 5D w ofercie do przynajmniej następnego lata.
To dobry aparat i na rynku nie ma odpowiednika u innych producentów.
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Florek, jak masz ciśnienie na zakup, to łyknij używaną 5-tkę, jak wyjdzie coś nowego to mniej stracisz. Używki w dobrym stanie są teraz w bdb cenie;-)
pzdrKomentarz
-
Dam Ci dobrą radę: zaczekaj.
Gdy wyjdzie 5D mark II, to dotychczasową piątkę kupisz za dobrą cenę.
Takie są reguły rynku, przynajmniej dotychczas tak było, a nic nie wskazuje, aby to się miało zmienić.
Ja tak obstawiam.
Pozdrówkam_o_b_y
--------------------------------------------------------
Komentarz
-
za takie zdanie nowy user dostaje z automatu punkty karne i przylepke ze jest trollem, drogi gwozdzt-iu moze byc tutaj tez 'popracowal'Na a jeśli będzie kosztował w okolicach 3 kzł to będzie się działo oj będzieKomentarz
-
Ja też tak kombinowałem prawie rok temu i ...... czekałem pół roku (i czekałbym nastepne pół na następcę jak widać), ale się wk...... i na swięta zrobiłem sobie prezent. Wolę wydać teraz parę stówek więcej, mieć św. spokój z kombinowaniem i w tym czasie bawić się w fotografa.
Przez te pół roku zrobiłem parę fajnych fotek i teraz mam święty spokój. Cena po wyjściu mk2 pewnie i spadnie, ale jesli Canon planuje w końcu jego wprowadzenie to pewnie ogranicza produkcję i czyści magazyny, tak więc nie ma co chyba liczyć na zalew nowych-starych pozostałości z magazynów.chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF
:rolleyes:Komentarz
-
Mnie też sprzedawca straszył, że nie warto brać teraz piątki, bo cashback się kończy i po nim na pewno będzie obniżenie ceny... Ale że sezon weselny w pełni, to nie myślałem wiele i wziąłem w leasing
Cena summa summarum nie jest może super, ale mam opcję, żeby za rok, jak mi się 5d znudzi, zmienić bez wielkich opłat na następcę. I to jest już całkiem dobra opcja
Komentarz
-
Tyle że jest w tym jednak pewien haczyk
- jak wyjdzie następca to stara piątka przestanie robić dobre zdjęcia 8).
Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Komentarz