Białoruś i moje dylematy...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mattnick
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1735

Białoruś i moje dylematy...

Jadę 11 lipca na Białoruś w okolice Mińska na gościnne koncerty z kapelką (program ma być zatwierdzony przez stronę białoruską ale nie o tym..). Moje pytanie brzmi nie tyle czy warto zabrać ze sobą aparat (a na pewno warto), tylko jakie są szanse na to aby z nim wrócić...dziękuję za wszelką pomoc osób, które były i wróciły...jaka sytuacja dla Polaków tam jest wszyscy wiemy...pozdrawiam
    30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
  • Jarosław Tarasiuk
    • 2008
    • 8

witam.
    jeżdziłem na Białoruś wielokrotnie mając ze sobą aparat i nigdy nie miałem problemu z tego powodu.

Komentarz

• michalab
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1580

Zamieszczone przez mattnick
      Jadę 11 lipca na Białoruś w okolice Mińska ... jakie są szanse na to aby z nim wrócić
      A dlaczego uważasz, że mniejsze niż w Polsce? Moim zdaniem generalnie większe, choć w obu krajach bardzo zależy to od miejsca.
      Zapraszam

Komentarz

• Kubaman
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 4709

jeśli chodzi o względy cywilizacyjne, to pomimo że Białoruś jest uboższa, w zasadzie nie ma dużych różnic. Ot tak jakby pojechać w niektóre miejsca u nas. Natomiast pytanie wydaje mi się zasadne jeśli chodzi o milicje i ogólnie prześladowania Polaków na Białorusi. Może to nie dotyczy turystów, ale sam jestem ciekaw.
        www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• marekk_ok
          Uzależniony
          • 2007
          • 821

Moj znajomy ostatnio byl na Bialorusi z wyjazdem grupowym. Z jego relacji, jesli wyjazd jest zorganizowany i nie jest skierowany przeciwko ich "super" wladzy to mozesz spac spokojnie.

Komentarz

• michalab
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1580

Może trochę nie na temat. Ale na Białorusi prześladowane jest bycie wrogiem władzy i to bez względu na narodowość, samo w sobie bycie Polakiem nie tak bardzo.
            Zapraszam

Komentarz

• mattnick
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1735

Może inaczej...nie każdy zapewne zaglądał w link z jakim zespołem jadę...moje pytanie padło po tym jak dowiedzieliśmy się, że strona Białoruska zastanawia się czy zezwolić nam na występ w mundurach...
              CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• michalab
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1580

Zaglądałem. Ale w mundurze będziesz chodził z aparatem po mieście? Czy boisz się, że jak po występie wyjdziesz na miasto, to ktoś Cię rozpozna, albo dopadną cię tajniacy?
                Zapraszam

Komentarz

• Kubaman
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 4709

Zamieszczone przez michalab
                  Ale na Białorusi prześladowane jest bycie wrogiem władzy i to bez względu na narodowość, samo w sobie bycie Polakiem nie tak bardzo.
                  no to akurat nie do końca jest prawdą. Jeśli mieszkasz na Białorusi i jesteś Polakiem to masz bardzo do **** - znam przykład. Pytanie które ponawiam - jak to się ma do turystyki.
                  www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• mattnick
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1735

Zamieszczone przez michalab
                    Ale w mundurze będziesz chodził z aparatem po mieście?
                    Być może...
                    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• michalab
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1580

Zamieszczone przez mattnick
                      Być może...
                      To zaczynam rozumieć Twoje dylematy ...
                      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                      Zamieszczone przez Kubaman
                      Jeśli mieszkasz na Białorusi i jesteś Polakiem to masz bardzo do **** - znam przykład.
                      Ja też znam przykład, nawet kilka - osób, które nie mają bardzo do ..., w każdym razie nie bardziej niż ich sąsiedzi Białorusini.
                      Ostatnio edytowany przez michalab; 8064. Powód: Automerged Doublepost
                      Zapraszam

Komentarz

• mattnick
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1735

Sprawa się wyjaśniła sama ponieważ...nie jedziemy (ze względów wiadomych tj. politycznych)...szkoda. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pozdrawiam
                        CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

Pracuję...