Dnia 22 czerwca ( niedziela) - Dzien Otwartych Bram Stoczni Remontowej S.A. i Polnocnej S.A. Stocznie mozna zwiedzac w godzinach 10-14, glowne atrakcje w stoczni remontowej to 243 metrowy zbiornikowiec "Moscow" a w stoczni polnocnej holownik AHTS stojacy w doku. Takie male info gdyby ktos chcial sie wybrac, wiecej informacji jest w gazetce stoczniowej "Ostrowia".Hmm moz ejakis wspolny plener jakby byla pogoda? Ktos chetny ?
Trojmiasto - Stocznia.
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
brzmi fajnie, tylko szkoda że dopiero teraz o tym piszesz. Ciekawe dlaczego tylko 4h dają na zwiedzanie. Pewnie będą okropne tłumy :/Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce... -
dopiero dzisiaj o tym przeczytalem ;/ i odrazu dalem na forum sory ;/ a czy tlumy hmm watpie, wszystko zalezy od pogody itp stocznie sa duze wiec dla kazdego sie miejsce znajdzie, jak widzialem fotki z poprzednich otwartych dni to az tyle ludzi nie bylo., a w 4h stocznie polnocna spokojnie mozna obejsc i zobaczyc pracowalem tam kiedys tak jak w remontowce to wiem
a tu wiecej : http://eturystyka.org/component/opti...stwo/Itemid,3/Ostatnio edytowany przez coca; 15601.50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratowKomentarz
-
No fajnie, nawet pogoda ma być znośna (ciekawe na ile sie prognoza sprawdzi
)
Jutro najpewniej będę w Gdyni.Komentarz
-
w Gdyni dni otwarte stoczni sa dzisiaj(sobota)
jesli o to ci chodzi
50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratowKomentarz
-
Komentarz
-
w sobote i niedziele sa drzwi otwarte w tych 3 stoczniach
z tego co ja wyczytuje to w Gdyni w sobote a w Gdansku w niedziele 
"Dzień Otwarty w "Naucie"
Z okazji corocznych obchodów Dni Morza, Stocznia Remontowa "Nauta" S.A.
w Gdyni zaprasza 21 czerwca 2008 r. (sobota) na Dzień Otwarty. "
"REMONTOWA SA i POLNOCNA
Tradycyjnie, z okazji Dni Morza, w najbliższą niedzielę, 22 czerwca
bramy Gdańskiej Stoczni Remontowej S.A. oraz Stoczni Północnej S.A.
będą otwarte nie tylko dla ich pracowników. Tego dnia w stoczni mile
widziane
będą rodziny stoczniowców, ich znajomi, mieszkańcy Trójmiasta, turyści. "Ostatnio edytowany przez coca; 15601.50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratowKomentarz
-
Jak przeczytać uważnie to rzeczywiście Gdynia była dziś :neutral: Dzięki za zwrócenie uwagi
No to jutro będę w Gdańsku
Może mi ktoś wytłumaczyć co sie kryje pod tym sformułowaniem: "Zwiedzanie rozpoczyna się od bramy nr 2". Czyli gdzie mam iść? Bo rozumiem, że to nie jest brama koło Pomnika Poległych Stoczniowców, może to ta koło przystanku SKM, a może jeszcze jakaś inna?Komentarz
-
comatus mylisz chyba Stocznie Gdanska ze stocznia Remontowa
brama nr 2 jest nastepnym przystankiem stoczniowego autobusu czyli odrazu pierwszy przystanek za wezlem Kliniczna
, czyli ogolnie jak sie wsiada do autobusu ( taki bialo niebieski) na wezle kliniczna to pierwszy przystanek odrazu za nim jest brama nr 2 a drugi przystanek to brama nr 1
ogolnie jadac z Gdyni bys musial wysiasc na Gdansk Politechnika i podejsc kawalek na autobus.jeszcze prrosciej, pierwszy przystanek za mostem przez kanal o ile sie wczesniej bus nie zatrzyma przy stoczni polnocnej ( z tego co wiem sie nie zatrzymuje) to jest stocznia remontowa ;/ ehh sam sie zakrecilem juz
Ostatnio edytowany przez coca; 15601.50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratowKomentarz
-
->
Moja propozycja jest taka, aby się umówić gdzieś blisko bramy nr.2. Jest tam jakiś charakterystyczny punkt ? To nie jest tam, gdzie Energa ma swój budynek ?
Np. o 9.50 (10 min przed oficjalnym otwarciem dla zwiedzających).Komentarz
-
najlepiej chyba bylo by sie ustawic na poczatkowym przystanku autobusu do stoczni
na petle kliniczna
50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratowKomentarz
-
No, to ja już po konsultacjach przez PM i telefon też wiem gdzie iść
Możemy sie umówić na tym pierwszym przystanku przystanku. Ja będę SKMką o 9.45 na Politechnice.Komentarz
-
ja jak wstane to bede jechal i postaram sie byc ok 10 na tym przystanku
-
Też się piszę muszę tylko żonę przekonać :-)Canon 40D, Canon EOS M, Sigma 10-20/4-5.6, Canon 24-105/4 L IS USM, Canon 28/1.8 USM, Canon 50/1.4 USM, Canon 85/1.8 USM, Canon EF-M 18-55/3.5-5.6 IS, Speedlite 430EX, Speedlite 90EXKomentarz
-
jak to dobrze byc wolnym
hehe przekonywuj, przekonywuj
Komentarz