Trojmiasto - Stocznia.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • coca
    Bywalec
    • 2008
    • 181

Trojmiasto - Stocznia.

Dnia 22 czerwca ( niedziela) - Dzien Otwartych Bram Stoczni Remontowej S.A. i Polnocnej S.A. Stocznie mozna zwiedzac w godzinach 10-14, glowne atrakcje w stoczni remontowej to 243 metrowy zbiornikowiec "Moscow" a w stoczni polnocnej holownik AHTS stojacy w doku. Takie male info gdyby ktos chcial sie wybrac, wiecej informacji jest w gazetce stoczniowej "Ostrowia".Hmm moz ejakis wspolny plener jakby byla pogoda? Ktos chetny ?
    50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratow
  • robgr85
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1719

brzmi fajnie, tylko szkoda że dopiero teraz o tym piszesz. Ciekawe dlaczego tylko 4h dają na zwiedzanie. Pewnie będą okropne tłumy :/
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• coca
      Bywalec
      • 2008
      • 181

dopiero dzisiaj o tym przeczytalem ;/ i odrazu dalem na forum sory ;/ a czy tlumy hmm watpie, wszystko zalezy od pogody itp stocznie sa duze wiec dla kazdego sie miejsce znajdzie, jak widzialem fotki z poprzednich otwartych dni to az tyle ludzi nie bylo., a w 4h stocznie polnocna spokojnie mozna obejsc i zobaczyc pracowalem tam kiedys tak jak w remontowce to wiem
      a tu wiecej : http://eturystyka.org/component/opti...stwo/Itemid,3/
      Ostatnio edytowany przez coca; 15601.

Komentarz

• comatus
        Uzależniony
        • 2006
        • 725

No fajnie, nawet pogoda ma być znośna (ciekawe na ile sie prognoza sprawdzi )
        Jutro najpewniej będę w Gdyni.

Komentarz

• coca
          Bywalec
          • 2008
          • 181

w Gdyni dni otwarte stoczni sa dzisiaj(sobota) jesli o to ci chodzi

Komentarz

• hyzop
            Początki nałogu
            • 2006
            • 413

Zamieszczone przez coca
            w Gdyni dni otwarte stoczni sa dzisiaj(sobota) jesli o to ci chodzi
            Jest w linku napisana że sobota i niedziela

Komentarz

• coca
              Bywalec
              • 2008
              • 181

w sobote i niedziele sa drzwi otwarte w tych 3 stoczniach z tego co ja wyczytuje to w Gdyni w sobote a w Gdansku w niedziele
              "Dzień Otwarty w "Naucie"
              Z okazji corocznych obchodów Dni Morza, Stocznia Remontowa "Nauta" S.A.
              w Gdyni zaprasza 21 czerwca 2008 r. (sobota) na Dzień Otwarty. "

"REMONTOWA SA i POLNOCNA

Tradycyjnie, z okazji Dni Morza, w najbliższą niedzielę, 22 czerwca
              bramy Gdańskiej Stoczni Remontowej S.A. oraz Stoczni Północnej S.A.
              będą otwarte nie tylko dla ich pracowników. Tego dnia w stoczni mile
              widziane
              będą rodziny stoczniowców, ich znajomi, mieszkańcy Trójmiasta, turyści. "

Komentarz

• comatus
                Uzależniony
                • 2006
                • 725

Jak przeczytać uważnie to rzeczywiście Gdynia była dziś :neutral: Dzięki za zwrócenie uwagi
                No to jutro będę w Gdańsku
                Może mi ktoś wytłumaczyć co sie kryje pod tym sformułowaniem: "Zwiedzanie rozpoczyna się od bramy nr 2". Czyli gdzie mam iść? Bo rozumiem, że to nie jest brama koło Pomnika Poległych Stoczniowców, może to ta koło przystanku SKM, a może jeszcze jakaś inna?

Komentarz

• coca
                  Bywalec
                  • 2008
                  • 181

comatus mylisz chyba Stocznie Gdanska ze stocznia Remontowa brama nr 2 jest nastepnym przystankiem stoczniowego autobusu czyli odrazu pierwszy przystanek za wezlem Kliniczna , czyli ogolnie jak sie wsiada do autobusu ( taki bialo niebieski) na wezle kliniczna to pierwszy przystanek odrazu za nim jest brama nr 2 a drugi przystanek to brama nr 1 ogolnie jadac z Gdyni bys musial wysiasc na Gdansk Politechnika i podejsc kawalek na autobus.jeszcze prrosciej, pierwszy przystanek za mostem przez kanal o ile sie wczesniej bus nie zatrzyma przy stoczni polnocnej ( z tego co wiem sie nie zatrzymuje) to jest stocznia remontowa ;/ ehh sam sie zakrecilem juz

Komentarz

• Viqy
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 407

->

Moja propozycja jest taka, aby się umówić gdzieś blisko bramy nr.2. Jest tam jakiś charakterystyczny punkt ? To nie jest tam, gdzie Energa ma swój budynek ?
                    Np. o 9.50 (10 min przed oficjalnym otwarciem dla zwiedzających).
                    rpawlak.blogspot.pl

Komentarz

• coca
                      Bywalec
                      • 2008
                      • 181

najlepiej chyba bylo by sie ustawic na poczatkowym przystanku autobusu do stoczni na petle kliniczna

Komentarz

• comatus
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 725

No, to ja już po konsultacjach przez PM i telefon też wiem gdzie iść
                        Możemy sie umówić na tym pierwszym przystanku przystanku. Ja będę SKMką o 9.45 na Politechnice.

Komentarz

• coca
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 181

ja jak wstane to bede jechal i postaram sie byc ok 10 na tym przystanku

Komentarz

• 27rav
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 101

Też się piszę muszę tylko żonę przekonać :-)
                            Canon 40D, Canon EOS M, Sigma 10-20/4-5.6, Canon 24-105/4 L IS USM, Canon 28/1.8 USM, Canon 50/1.4 USM, Canon 85/1.8 USM, Canon EF-M 18-55/3.5-5.6 IS, Speedlite 430EX, Speedlite 90EX

Komentarz

• coca
                              Bywalec
                              • 2008
                              • 181

jak to dobrze byc wolnym hehe przekonywuj, przekonywuj

Komentarz

Pracuję...