wydzielone z: bf/ff 50 1.8 czyli o leczeniu uzależnienień Canonierów

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomasz Urbanowicz
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1709

wydzielone z: bf/ff 50 1.8 czyli o leczeniu uzależnienień Canonierów

wydzielone z: http://canon-board.info/showthread.php?t=35250

Moim zdaniem obiektyw do wymiany - przy tej klasie szkła odchyłka FF/BF o 0,01 mm jest niedopuszczalna ;>

[email protected]
  • MacGyver
    Cenzor
    • 2006
    • 7043

Autorowi wątku sugeruję wytoczyć proces Canonowi, za zszargane nerwy i nieprzespane noce, a po jego niechybnym przegraniu zabrać się za fotografowanie czegoś ciekawszego niż kupony totolotka :rolleyes:
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez coca
      a moim zdaniem ostrzy za 13 bardziej na 20
      To da się leczyć.
      Ale kuracja jest BARDZO trudna, choć niby nieskomplikowana w przeprowadzeniu.
      Otóż:
      - przestań robić fotki testowe
      - wyjdź na dwór
      - zacznij robić normalne fotki

I problemy czy złudzenia FF/BF mijają jak ręką odjął.

Tylko to tak cholernie trudne jest oderwać się od robienia tych fascynujących setek fotek testowych upewniających, albo przerażających nas, że taka kupa forsy jest dobrze wydana/wywalona w błoto .

Komentarz

• liquidsound
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1956

Wy jesteście wszyscy brzydko mówiąc "świnie". Kolega poważnie pyta, pewnie pracuje w Totolotku i będzie robić zdjęcia kuponów. Jak dla mnie to masz nie akceptowalny BF, generalnie MUSISZ kupic 50 1.2L no i koniecznie lepszą puszkę bo to w 50% wina złego AF.

Tak na poważnie wygrałeś chociaż coś??
        1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
        Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Komentarz

• Fotos
          Początki nałogu
          • 2005
          • 406

>>Tak na poważnie wygrałeś chociaż coś??

No jak ma wygrac, jak ma BF :-)

Komentarz

• ewa_olsztyn
            Początki nałogu
            • 2008
            • 311

Zamieszczone przez MacGyver
            Autorowi wątku sugeruję wytoczyć proces Canonowi, za zszargane nerwy i nieprzespane noce, a po jego niechybnym przegraniu zabrać się za fotografowanie czegoś ciekawszego niż kupony totolotka :rolleyes:

MacGyver! Tego się nie robi koleżance czytającej forum przy porannej kawie w pracy!
            Wiesz jak teraz wygląda mój monitor?

Komentarz

• coca
              Bywalec
              • 2008
              • 181

ponabijajcie sobie jeszcze posty ;] powodzenia
              50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratow

Komentarz

• ewa_olsztyn
                Początki nałogu
                • 2008
                • 311

Zamieszczone przez coca
                ponabijajcie sobie jeszcze posty ;] powodzenia
                A o co chodzi z tym nabijaniem postów? Już któryś raz czytam o czymś takim i nie kumam w czym rzecz?

Komentarz

• liquidsound
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1956

Zamieszczone przez ewa_olsztyn
                  A o co chodzi z tym nabijaniem postów? Już któryś raz czytam o czymś takim i nie kumam w czym rzecz?
                  W tym droga Ewo ,ze nasmiewajac sie z kuponu kolegi ktory nie wygral rosnie nam liczba punktow przez co stajemy sie wiekszymi znawcami fotografi ;-) i jeszcze jeden do kolekcji

BTW wygrales cos czy nic??
                  1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
                  Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Komentarz

• MacGyver
                    Cenzor
                    • 2006
                    • 7043

Wiesz jak teraz wygląda mój monitor?
                    Mniemam że jak lampart lub ocelot ;-)
                    Umieszczenie na forum dużej ilości postów, uwidocznione stanem licznika przy nicku, po lewej stronie, podobno nobilituje
                    ... no i w miarę powiększania tejże liczby podpisy pod nickiem coraz fajniejsze, chociaz powyżej 600 to i tak już nie ma się o co ścierać :-D

Komentarz

• ewa_olsztyn
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 311

Zamieszczone przez coca
                      (...) wiec nie rozumiem nie ktorych tutaj tekstow i zlosliwosci, a jak ktos nie ma zamiaru normalnie odpowiedziec niech siedzi cicho a nie posty nabija glupimi tekstami ;]
                      Kolega wyluzuje nieco... Więcej poczucia humoru!

Zamieszczone przez liquidsound
                      W tym droga Ewo ,ze nasmiewajac sie z kuponu kolegi ktory nie wygral rosnie nam liczba punktow przez co stajemy sie wiekszymi znawcami fotografi ;-) i jeszcze jeden do kolekcji

BTW wygrales cos czy nic??
                      Eee... takie żarty fajne są, śmiech w życiu jest ważniejszy od fotografowania. Ważne żeby złośliwie się nie nabijać, a sympatycznie. Jak sobie poczytałam i pooglądałam różne testy na BF/FF, to zaraz poleciałam kafelki w łazience fotografować, chociaż wcześniej by mi to do głowy nie przyszło
                      Gdybyśmy tu o samych testach i fotografowaniu rozmawiali - kiedy byłaby okazja się pozaprzyjaźniać?
                      A liczba punktów (rozumiem że chodzi o liczbę postów?) świadczyć może jedynie o nadmiarze wolnego czasu w pracy lub w domu i zamiłowaniu do pisania - w żadnym razie o znawstwie w fotografii...

Mniemam że jak lampart lub ocelot ;-)
                      Dokładnie!

Umieszczenie na forum dużej ilości postów, uwidocznione stanem licznika przy nicku, po lewej stronie, podobno nobilituje
                      Hmm.. No mogę to zrozumieć..

... no i w miarę powiększania tejże liczby podpisy pod nickiem coraz fajniejsze, chociaz powyżej 600 to i tak już nie ma się o co ścierać :-D
                      Mój się zrobił niefajny!
                      Przypomina mi ciągle, że 20 lat temu powinnam rzucic palenie...
                      Ostatnio edytowany przez ewa_olsztyn; 14860.

Komentarz

• liquidsound
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1956

OT start: nie miej wyrzutow sumienia, kobiety maja ogromne problemy ze pozbywaniem sie nalogow, to jedna z rzeczy w ktorej mezczyzni niestety goruja. OT end.
                        Zgadzam sie z tym ,ze pozartowac mozna dlatego pare postow wczesniej tez sie nabijalem ;-) ja to sie boje brac za jakies testy bo sie jeszcze okaze ze 40D ma BF, a do tego wszystkie stalki jeszcze wieksze BFi potem sie okaze zetym sie wogle zdjec nie da robic, a poki co mi sie podobaja efekty

Komentarz

• MacGyver
                          Cenzor
                          • 2006
                          • 7043

Mój się zrobił niefajny!
                          Dobijesz do sześciu stówek i zostaniesz mądralą

No to może wspólne noworoczne postanowienie Ewo ?

Komentarz

• gwozdzt
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 5780

No to może wspólne noworoczne postanowienie Ewo ?
                            może nowopółroczne, bo do nowego roku to trochę jeszcze daleko... a chyba nie o to chodzi
                            Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• dr11
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1143

Jak bedziecie organizowac taka akcje to ja z checia sie przylacze. Tylko musze znalezc substytut palenia. Myslicie, ze zrobienie zdjecia zamiast zapalenia papierosa sie nada?
                              .

Komentarz

Pracuję...