Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Już nie jest tak żle. Jeszcze 4 lata temu to każdy z lustrzanką dla nich był profi...
Sam miałem styczność z pokojowym patrolem, ale wytłumaczyłem, że lustrzanka nie znaczy fotoreporter z "Torunia".
Zresztą, wysłałem też e-mail do p.Dobisa (chyba tak się pisze) rzecznika WOSP. Wyjasnił on, że jeżeli nie pracuję dla prasy nie potrzebuję mieć akredytacji (bo o to się czepiali).
Od tamtego czasu, przez 3 kolejne przystanki nie było problemów.
A ktoś się wybiera ?
U mnie się "akredytował" 2 dni temu mój kolega z zaprzyjaźnionego "żółtego" forum
To bedzie już jego 3 Woodstock u mnie, zakupił ostatnio D300
więc będzie okazja potestować i porównać z 40D
Ja tez bede wiec pewnie uzbiera sie ekipa na jakies forumowe spotkanie
Btw - nie ma ktos przypadkiem mozliwosci zalatwienia akredytacji? Z tego co widze na stronie Woodstocku 2008( http://www.wosp.org.pl/przystanek/2008/index.php/26/2 ) to nie ma z tym najmniejszych problemow, akredytacje dostaja nawet zwykle, male portale internetowe. Orientuje sie ktos mniej wiecej jak sobie z tym "poradzic"?
-> Biuro Prasowe -> Regulamin pracy dziennikarzy na Przystanku Woodstock
7. Legitymacje prasowe ani identyfikatory „Foto/Prasa” nie upoważniają do wstępu na teren stref zamkniętych wyznaczonych przez Organizatora (scena, wydzielony teren za sceną itp.). Wstęp taki możliwy jest jedynie za zgodą i w towarzystwie obsługi Centrum Prasowego.
Z tego co pisza na woodstockowym forum to wejscie na scene jest mozliwe raz na jakis czas, poprostu ktos z ekipy odpowiedzialny za prase musi przy tym byc.
Ja dalej pytam czy ma ktos redakcje(nawet i zwykly, maly, zarejstrowany portal) i moglby wciagnac jedna osobe do wniosku o akredytacje? Ewentualnie wie ktos moze jak to inaczej zalatwic?
A ja przyznam, że trochę mnie śmieszy lista akredytowanych --> Narty.pl ? magazyn dla diabetyków glukomag ?
Nie cierpię takiego wyłudzania akredytacji prasowych przez media kompletnie nei związane z tematem. Chyba, że w portalu narciarskim, czy magazynie dla diabetyków będzie relacja z WOŚP (albo chociaż jakikolwiek materiał związany z WOŚP).
Miłego dnia
adam jastrzębowski
cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod tutu
Byłem rok temu akredytowany. I różnica pomiędzy mną, a ludźmi bez plakietek była taka, że miałem wstęp na konferencje prasowe i na scenę*. Ze sceny można porobić trochę fajnych kadrów: http://www.digart.pl/praca/1376864/P...zyka_rock.html ale kurcze, ile można focić tłum? Dla mnie, jako foto, największe możliwości leżą właśnie w kadrach "z tłumu". No chyba, że ktoś chce fotografować "gwiazdy", ale dla mnie to o tyle bezsensowne co zbieranie autografów.
W namiocie dla prasy rok temu nie było prawie nic, oprócz miejsca do odsapnięcia dla tych, którzy na tym przystanku pracują :-)
Druga kwestia, że zgadzam się z adamkiem. Rok temu musiałem zrobić zdjęcie do gazety jednemu z bohaterów ASP (dziennikarz, ale nie Lis, już nie pamiętam kto to był). Jak go w kulisach dopadło dwóch młodocianych dziennikarzy i maglowało przez godzinę, to miałem ochotę rozszarpać tych misiów... Podobną sytuację ostatnio miałem na żużlu, gdzie normalnie jest około 12 foto, to tym razem było ponad dwudziestu, że czego niemal wszyscy nowi nie wyszli poza kity - i potem się ludzie dziwią, że foto się musi rozpychać...
Podarujcie sobie akredytacje, 95% zdjęć, które zrobiłem na Woodstocku jej nie wymagało. Tak naprawdę chodzi o to, żeby się ludzi nie bać
* Wchodzi się pod opieką kogoś z biura prasowego, mniej więcej na 5 minut, trzeba się trzymać skraju sceny no i w większości i tak się gó*** widzi, bo zwykle wokół muzykó biega facet z kamerą, który kręci to wszystko dla telewizji WOŚPowej
Ja wysłałem zapytanie jak wygląda sprawa amatora ze sprzetem uznawanym
przez niektórych (Pokojowy Patrol ) za profi.
Poproszono żebym wypełnił wniosek o akredytacje i podesłał, co też i uczyniłem.
(napisalem cieta riposte ale sobie odpuszcze. Bylo kiedys takie przyslowie - madry...)
Zamykajac offtopic - wiesz jeszcze moze jak to jest z miejscami na tych podestach z wysiegnikami telewizyjnymi? Widzialem ze tam czesto siedzialo kilku fotografow - rozumiem ze to jakies wyjatkowo uprzywilejowane bestie?
Zamieszczone przez orte
Poproszono żebym wypełnił wniosek o akredytacje i podesłał, co też i uczyniłem.
Hmm ale w jaki sposob? Co z pieczecia, nazwa redakcji itd? Wyslales bez tego?
Komentarz