XIV Przystanek Woodstock

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MarcinekP
    Bywalec
    • 2005
    • 114

XIV Przystanek Woodstock

wielka impreza, w wielką ilością tematow to uwiecznienia
    1-3 sierpnia Kostrzyn nad Odrą

http://www.wosp.org.pl/przystanek/2008/
    ___
    Canon
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez MarcinekP
    wielka impreza, w wielką ilością tematow to uwiecznienia
    I jak zwykle z wielkim utrudnieniem dla niekoszernych fotografów. Już parę lat pod rząd czytam jak to gonią tych bez akredytacji.

Komentarz

• MarcinekP
      Bywalec
      • 2005
      • 114

Już nie jest tak żle. Jeszcze 4 lata temu to każdy z lustrzanką dla nich był profi...
      Sam miałem styczność z pokojowym patrolem, ale wytłumaczyłem, że lustrzanka nie znaczy fotoreporter z "Torunia".
      Zresztą, wysłałem też e-mail do p.Dobisa (chyba tak się pisze) rzecznika WOSP. Wyjasnił on, że jeżeli nie pracuję dla prasy nie potrzebuję mieć akredytacji (bo o to się czepiali).
      Od tamtego czasu, przez 3 kolejne przystanki nie było problemów.

pozdrawiam
      ___
      Canon

Komentarz

• orte
        Bywalec
        • 2006
        • 172

A ktoś się wybiera ?
        U mnie się "akredytował" 2 dni temu mój kolega z zaprzyjaźnionego "żółtego" forum
        To bedzie już jego 3 Woodstock u mnie, zakupił ostatnio D300
        więc będzie okazja potestować i porównać z 40D

Komentarz

• wojkij
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1915

Ja tez bede wiec pewnie uzbiera sie ekipa na jakies forumowe spotkanie

Btw - nie ma ktos przypadkiem mozliwosci zalatwienia akredytacji? Z tego co widze na stronie Woodstocku 2008( http://www.wosp.org.pl/przystanek/2008/index.php/26/2 ) to nie ma z tym najmniejszych problemow, akredytacje dostaja nawet zwykle, male portale internetowe. Orientuje sie ktos mniej wiecej jak sobie z tym "poradzic"?
          Ostatnio edytowany przez wojkij; 11622.
          www.kwapisz.org

Komentarz

• orte
            Bywalec
            • 2006
            • 172

-> Biuro Prasowe -> Regulamin pracy dziennikarzy na Przystanku Woodstock

7. Legitymacje prasowe ani identyfikatory „Foto/Prasa” nie upoważniają do wstępu na teren stref zamkniętych wyznaczonych przez Organizatora (scena, wydzielony teren za sceną itp.). Wstęp taki możliwy jest jedynie za zgodą i w towarzystwie obsługi Centrum Prasowego.

reszta regulaminu tutaj

http://www.wosp.org.pl/przystanek/2008/index.php/27/26/

Komentarz

• wojkij
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1915

Z tego co pisza na woodstockowym forum to wejscie na scene jest mozliwe raz na jakis czas, poprostu ktos z ekipy odpowiedzialny za prase musi przy tym byc.

Ja dalej pytam czy ma ktos redakcje(nawet i zwykly, maly, zarejstrowany portal) i moglby wciagnac jedna osobe do wniosku o akredytacje? Ewentualnie wie ktos moze jak to inaczej zalatwic?
              www.kwapisz.org

Komentarz

• Arche121
                Początki nałogu
                • 2006
                • 288

jak dostane akredytacje to równiez sie zjawie ,bedzie mozna spotkac sie w koncu przy pifku w gronie CB.

Komentarz

• adamek
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 2265

A ja przyznam, że trochę mnie śmieszy lista akredytowanych --> Narty.pl ? magazyn dla diabetyków glukomag ?

Nie cierpię takiego wyłudzania akredytacji prasowych przez media kompletnie nei związane z tematem. Chyba, że w portalu narciarskim, czy magazynie dla diabetyków będzie relacja z WOŚP (albo chociaż jakikolwiek materiał związany z WOŚP).
                  Miłego dnia
                  adam jastrzębowski
                  cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
                  tu tu

Komentarz

• sir-torpeda
                    Coś już napisał
                    • 2006
                    • 61

Byłem rok temu akredytowany. I różnica pomiędzy mną, a ludźmi bez plakietek była taka, że miałem wstęp na konferencje prasowe i na scenę*. Ze sceny można porobić trochę fajnych kadrów: http://www.digart.pl/praca/1376864/P...zyka_rock.html ale kurcze, ile można focić tłum? Dla mnie, jako foto, największe możliwości leżą właśnie w kadrach "z tłumu". No chyba, że ktoś chce fotografować "gwiazdy", ale dla mnie to o tyle bezsensowne co zbieranie autografów.

W namiocie dla prasy rok temu nie było prawie nic, oprócz miejsca do odsapnięcia dla tych, którzy na tym przystanku pracują :-)

Druga kwestia, że zgadzam się z adamkiem. Rok temu musiałem zrobić zdjęcie do gazety jednemu z bohaterów ASP (dziennikarz, ale nie Lis, już nie pamiętam kto to był). Jak go w kulisach dopadło dwóch młodocianych dziennikarzy i maglowało przez godzinę, to miałem ochotę rozszarpać tych misiów... Podobną sytuację ostatnio miałem na żużlu, gdzie normalnie jest około 12 foto, to tym razem było ponad dwudziestu, że czego niemal wszyscy nowi nie wyszli poza kity - i potem się ludzie dziwią, że foto się musi rozpychać...

Podarujcie sobie akredytacje, 95% zdjęć, które zrobiłem na Woodstocku jej nie wymagało. Tak naprawdę chodzi o to, żeby się ludzi nie bać

* Wchodzi się pod opieką kogoś z biura prasowego, mniej więcej na 5 minut, trzeba się trzymać skraju sceny no i w większości i tak się gó*** widzi, bo zwykle wokół muzykó biega facet z kamerą, który kręci to wszystko dla telewizji WOŚPowej
                    - Fajne zdjęcia robisz. Jaki masz aparat?
                    - Używam Nikona.
                    - Płoń heretyku!

Komentarz

• wojkij
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1915

No i wszystko jasne, ogromne dzieki za informacje.

Btw nie prowadziles przypadkiem kiedys tawerny rpg z cda?
                      www.kwapisz.org

Komentarz

• sir-torpeda
                        Coś już napisał
                        • 2006
                        • 61

Prowadziłem.
                        - Fajne zdjęcia robisz. Jaki masz aparat?
                        - Używam Nikona.
                        - Płoń heretyku!

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez wojkij
                          Btw nie prowadziles przypadkiem kiedys tawerny rpg z cda?
                          A korzystałeś kiedyś z prywatnych wiadomości na forum czy instrukcję (z żółtą kartką gratis ) podesłać?

Komentarz

• orte
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 172

Ja wysłałem zapytanie jak wygląda sprawa amatora ze sprzetem uznawanym
                            przez niektórych (Pokojowy Patrol ) za profi.
                            Poproszono żebym wypełnił wniosek o akredytacje i podesłał, co też i uczyniłem.

Komentarz

• wojkij
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1915

(napisalem cieta riposte ale sobie odpuszcze. Bylo kiedys takie przyslowie - madry...)

Zamykajac offtopic - wiesz jeszcze moze jak to jest z miejscami na tych podestach z wysiegnikami telewizyjnymi? Widzialem ze tam czesto siedzialo kilku fotografow - rozumiem ze to jakies wyjatkowo uprzywilejowane bestie?

Zamieszczone przez orte
                              Poproszono żebym wypełnił wniosek o akredytacje i podesłał, co też i uczyniłem.
                              Hmm ale w jaki sposob? Co z pieczecia, nazwa redakcji itd? Wyslales bez tego?
                              Ostatnio edytowany przez wojkij; 11622.
                              www.kwapisz.org

Komentarz

Pracuję...