RS-80 N3 a zamienniki

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomba
    Bywalec
    • 2006
    • 234

RS-80 N3 a zamienniki

a takiego może ktoś używał? 39zł

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=335986705

sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny
  • JurekGR
    Bywalec
    • 2005
    • 245

Ja mam bardzo podobny i śmiga bez zarzutu.
    Nex :cool:

Pozdrawiam,
    Jurek.

Komentarz

• noel
      Bywalec
      • 2008
      • 177

ja również mam podróbkę za 38 zeta i śmiga bez zarzutu
      Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Komentarz

• akustyk
        gajowy
        • 2004
        • 12226

mialem kiedys podrobke ze zle zrobiona wtyczka. mimo usilnych prob doprowadzenia jej do porzadku po jakims czasie wyladowala w koszu.

ale poniewaz brakowalo mi wezyka ostatnio zanabylem z Allegro. dziala, calkiem niezle
        www albo tez flickr

Komentarz

• drakon
          Bywalec
          • 2007
          • 101

RS-80 N3 a zamienniki

Chcę kupić wężyk spustowy do 40D na allegro najtaniej za RS-80 N3 Canona musze zapłacic 150pln. jak dla mnie to trochę za dużo, ale to canon jakość kosztuje
          Ale występuje kilka zamienników tego wężyka sporo tańszych ale czy równie dobrych?
          http://www.allegro.pl/item378425908_...0d_40d_5d.html
          http://www.allegro.pl/item374459048_...gwarancja.html
          http://www.allegro.pl/item377724451_..._rs_80n3_.html
          Rozpiętość cenowa 39-70 nie jest spora wszystkie maja te same możliwosci w tym ostatnim linku jest nawet canonowska wtyczka
          Mam jeszcze jedno pytanie: czy w originalnym wężyku po podpięciu wtyczki do body kabel jest skierowany w strone obiektywu czy w dół wzdłuż lini gniazd aparatu
          Moze macie jakieś zamienniki, jak się one sprawują, prosze o radę który kupić?
          40D... 5DII... kit... C70-200/2,8... C17-40/4... C100IS...580EXII...statyw...monopod

Komentarz

• marfot
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 4605

Mam taki jak w pierwszym linku, 75 zł kupiony w Foto-tip. Nawet nie wiem czy to podróbka, wygląda raczej na oryginalny bez napisu Canon (chociaż jest na niego miejsce :-) ). Wtyczka pasuje idealnie, przycisk działa normalnie. No i przewód ma 80 cm jak u Canona.
            https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
            EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• endrju
              Początki nałogu
              • 2008
              • 275

Zamieszczone przez marfot
              Mam taki jak w pierwszym linku, [...] No i przewód ma 80 cm jak u Canona.
              Ten z pierwszego linku nie ma 80cm przewodu tylko 65.

Też jestem zainteresowany kupnem i nie wiem w czym jest gorszy ten za 45 od tego za 75, a to prawie 30zł różnicy....
              C 5D + C 40D + S 8/3.5+ T 28-75/2.8 + C 50/1.4 + C 85/1.8 + Helios 58/2 + Tair 11-A 135/2.8
              &
              C 430 EX II + 2x4GB Ext III + 3x4GB Ultra II + dużo chęci + mało czasu... ;-)

:: Galeria zdjęć :: Prognoza pogody

Komentarz

• Kolaj
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 3293

Ten pierwszy ma metalową wtyczkę, podobnie, jak oryginał i stąd różnica w cenie. osobiście, od około 2 lat używam wersji z plastikową wtyczką i nie ma żadnych problemów. Fakt, że używam sporadycznie, szczególnie od czasu, kiedy kupiłem wężyk radiowy.

Komentarz

• endrju
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 275

Morał z tego taki, że nie opłaca się dopłacać do metalowej wtyczki 30zł...

A ja mam jeszcze pytanie - dlaczego radiowy? ~60-80 cm to za mało?
                  Pytam, bo nie wiem co wybrać.
                  C 5D + C 40D + S 8/3.5+ T 28-75/2.8 + C 50/1.4 + C 85/1.8 + Helios 58/2 + Tair 11-A 135/2.8
                  &

Komentarz

• Kolaj
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 3293

Zamieszczone przez endrju
                    Morał z tego taki, że nie opłaca się dopłacać do metalowej wtyczki 30zł...
                    To jest nadinterpretacja. Jak napisałem, używam wężyka sporadycznie. Nie mam pojęcia, jak plastik wytrzymałby przy intensywnym użytkowaniu.
                    A ja mam jeszcze pytanie - dlaczego radiowy? ~60-80 cm to za mało?
                    Pytam, bo nie wiem co wybrać.
                    Na przykład, kiedy robisz zdjęcie rodzinne i chcesz na nim być

Komentarz

• endrju
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 275

Ja także planuję używać go sporadycznie - nocne "długoczasówki" i zdjęcia burz nie zdarzają się nader często.

Zamieszczone przez Kolaj
                      To jest nadinterpretacja. Jak napisałem, używam wężyka sporadycznie. Nie mam pojęcia, jak plastik wytrzymałby przy intensywnym użytkowaniu.
                      Na przykład, kiedy robisz zdjęcie rodzinne i chcesz na nim być
                      Zawsze można ustawić samowyzwalacz 10s i podejść do reszty.
                      &

Komentarz

• MacGyver
                        Cenzor
                        • 2006
                        • 7043

Też używam zamiennika. Działa bez zarzutu, ale... kabel niemiłosiernie sztywnieje w niskich temperaturach, przy kilkustopniowym mrozie jest już sztywny jak stalowy drut o średnicy około 2 mm. Dla mnie jest to na tyle dużym ograniczeniem że przed kolejną zimą zamierzam sprawić sobie oryginał.
                        Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Kolaj
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 3293

Zawsze można ustawić samowyzwalacz 10s i podejść do reszty.
                          Można tak, można tak. Ale mając radiowy wyzwalacz możesz bez zbędnego ganiania zrobić kilka ujęć po sobie, zmniejszając ryzyko, że ciocia Hania będzie miała zamknięte oczy a wujek Kazio zrobił głupią minę. Ale to oczywiście tylko kwestia wygody i można się bez tego obejść, więc nie namawiam jakoś szczególnie rygorystycznie. Pytałeś - odpowiedziałem. I tyle.

PS. A do błyskawic i innych długich naświetlań bardziej się nada przewodowy.

Komentarz

• marfot
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 4605

Ten z pierwszego linku nie ma 80cm przewodu tylko 65.

Też jestem zainteresowany kupnem i nie wiem w czym jest gorszy ten za 45 od tego za 75, a to prawie 30zł różnicy....
                            Długość przewodu zmierzyłem w zakupionym pilocie i jest 80 cm pomimo że w opisie było 65 cm (gdy go kupowałem).
                            Lepsze pytanie to czym ten pilot za 75 zł różni się od oryginalnego bo ja porównywałem je trzymając oba w rękach i brakowało napisu Canon.
                            https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
                            EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• endrju
                              Początki nałogu
                              • 2008
                              • 275

Może jest robiony w tej samej fabryce?
                              Z tych samych części?
                              &

Komentarz

Pracuję...