[fristajlor] różności

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fristajlor
    Bywalec
    • 2007
    • 244

[fristajlor] różności

Pozbierało się kilka fotek wykonanych przy różnych okazjach. Będę wdzięczny za uwagi co można zmienić, poprawić:

1

2

3

4

5

6

7

8

9
    macrozone - forum o makrofotografii | flickr.com/maciejnielubowicz/

Pozdrawiam
    MAck
  • ryszard_ochódzki
    Początki nałogu
    • 2007
    • 255

Ja nie podejmuję się oceniać co powinieneś zmieniać najbardziej podoba 4 i 5 ze względu na klimat i stosunkowo akceptowalne przerysowanie. Robiłeś w RAWach? Może da się trochę winiety wyczyścić...
    Mordo Ty moja !

Komentarz

• lamuszka
      Dopiero zaczyna
      • 2007
      • 39

Za dużo tego, żeby do wszystkich się jakoś ustosunkować, ale generalnie jest dosyć nierówno. Ciekawe fotki (2, 4 - pomysłowe) mieszają się z kiepskimi (6,7 - bez pomysłu, może sam wiesz dlaczego takie właśnie kadry wybrałeś, ale ja nie znajduję dla nich żadnego uzasadnienia). Generalnie, wolę oglądać Twoje makro :wink:
      czym? co?

Komentarz

• MacGyver
        Cenzor
        • 2006
        • 7043

http://canon-board.info/announcement.php?f=48&a=17
        pkt. 4.
        Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Grzecho

Faktycznie, troche nierowno, moj faworyt to 2.

Komentarz

• drakon
            Bywalec
            • 2007
            • 101

A nie za dużo pionowych kadrów? strasznie dużo zwykłego nieba na niektórch zdjęciach
            40D... 5DII... kit... C70-200/2,8... C17-40/4... C100IS...580EXII...statyw...monopod

Komentarz

• Paenka
              Uzależniony
              • 2008
              • 727

dlaczego uwazacie, ze 7 jest bez pomyslu ja uwazam, wrecz przeciwnie. Dla mnie jest to bardzo ciekawa fotka. Fakt, ze duzo pionowych kadrow i mam wrazenie jakby to byly kadrowania z wiekszych fotek. !. troche za malo kwiatu zostawiles, powinienes chociaz jego srodek pozostawic w kadrze.
              4. podoba mi się i to bardoz. Moge zapytac czym robione? I jakie nastawy?
              Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• marekk_ok
                Uzależniony
                • 2007
                • 821

Zamieszczone przez ryszard_ochódzki
                Ja nie podejmuję się oceniać co powinieneś zmieniać najbardziej podoba 4 i 5 ze względu na klimat i stosunkowo akceptowalne przerysowanie. Robiłeś w RAWach? Może da się trochę winiety wyczyścić...
                Z winieta to chyba kwestia gustu, dla mnie tutaj jest ona OK.

Komentarz

• marekk_ok
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 821

Z winieta to chyba kwestia gustu, dla mnie tutaj jest ona OK.

Nie wiem dlaczego post sie zdublował?
                  Przepraszam.
                  Ostatnio edytowany przez marekk_ok; 11863.

Komentarz

• JiNN
                    Zablokowany
                    • 2007
                    • 220

Mi sie podoba 6. tylko jakby uchwycić niżej aby było widać kraniec wody wydaje mi się, że było by ciekawiej. Ale wszystkie ładne.

Pozdrawiam

Komentarz

• fristajlor
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 244

Dziękuję wszystkim za komentarze
                      najbardziej podoba 4 i 5 ze względu na klimat i stosunkowo akceptowalne przerysowanie. Robiłeś w RAWach? Może da się trochę winiety wyczyścić...
                      RAWy mnie jeszcze nie przekonują... :/ Z winietą nie jest łatwo bo obiektyw ten generuje takie zdjęcia:
                      http://www.bobatkins.com/photography...s/fish-8mm.jpg (znalezione na googlu) więc jeśli gdzieś na moich zdjęciach nie ma jej tzn, że sam pozwoliłem sobie dointerpretować rogi
                      Zamieszczone przez lamuszka
                      mieszają się z kiepskimi (6,7 - bez pomysłu, może sam wiesz dlaczego takie właśnie kadry wybrałeś, ale ja nie znajduję dla nich żadnego uzasadnienia)
                      Ja wiem dlaczego takie ale być może nie umiełem tego pokazać Negatywne komentarze lubie najbardziej :P - mam później nad czym rozmyślać
                      Zamieszczone przez Paenka
                      mam wrazenie jakby to byly kadrowania z wiekszych fotek. !.?
                      Bardzo rzadko kadruję zdjęcia na kompie - wśród zaprezentowanych jedynie 4 została troszkę przycięta.
                      troche za malo kwiatu zostawiles, powinienes chociaz jego srodek pozostawic w kadrze.
                      Które zdjęcie masz na myśli?
                      4. podoba mi się i to bardoz. Moge zapytac czym robione? I jakie nastawy?
                      Obiektyw Peleng 8mm/3,5 na cropie 1,6; 3 zdjęcia o różnym naświetleniu złożone do HDRa.
                      macrozone - forum o makrofotografii | flickr.com/maciejnielubowicz/

Pozdrawiam
                      MAck

Komentarz

Pracuję...