300d ciemna ramówka w pg

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maricin

300d ciemna ramówka w pg

Witam,
    od 2 tyg. jestem nieszczęśliwym posiadaczem 300d zaczęło sie od błędu error 99 z którym dałem sobie jakoś rade ale zaraz po tym zaczęła się pojawiać ciemna ramówka w pg niewiem może te dwie sprawy mają ze sobą związek, co może być przyczyną i jak to sprawdzić, wiem że na tym forum jest grono osób które znają się na żeczy wiec bardzo prosze o pomoc i przywrócenie wiary w mojego 300d
    pozdr.
    Maricin
  • marekbp
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 49

Co to jest ciemna ramówka w pg ?
    marekbp
    350D

Komentarz

• Madroz
      Początki nałogu
      • 2005
      • 254

No waśnie? Może jakieś foto-przykłady.
      EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
      PLFOTO

Komentarz

• Maricin

wygląda to mniej więcej tak i niejest to cień a pg to prawy górny róg, dzwoniłem do serwisu ponoć to migawka obiecali wymienić na nowy oceńcie sami :sad:

Komentarz

• marekbp
          Dopiero zaczyna
          • 2005
          • 49

Maricin,
          skoro serwis obiecał wymianę to w czym problem?

A szczerze mówiąc to nie mam pojęcia co jest na tej fotce. To całe zdjęcie, czy jakiś wycinek? Tylko to ciemne jest nieprawidłowe, czy te jasne plamy też?

PS to że pg oznacza prawy górny róg to bym się nie domyślił. Jesli chcesz uzyskać pomoc to zadaj sobie trochę trudu i napisz jaśniej.
          marekbp
          350D

Komentarz

• Tomasz Golinski
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 8623

a co jest ciemnego w prawym gornym rogu? niczego nie lapie.
            30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
            Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Madroz
              Początki nałogu
              • 2005
              • 254

No właśnie u mnie na monitorze ciemny to jest, ale lewy bok.
              EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
              PLFOTO

Komentarz

• Czacha
                fotograf
                • 2004
                • 4868

ale o co chodzi?
                https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• p13ka
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1013

Chodzi o tą ciemność w lewym górnym rogu zdjęcia czyli po "prawicy heraldycznej" ?

Komentarz

• Maricin

ok macie racje postaram się jaśniej na zdjęciu jest fragment okna zasłonięteto roletą, ta roleta powinna byc cala w identycznym odcieniu tym "ciemniejszym" pojawia sie natomiast taka ramówka która przybiera forme taka jak widac (dwa przepalenia i poprzeczka w środku) w prawym górnym rogu tzn tak wychodzi każde zdjęcie niema mnie teraz w domu ale postaram się jeszcze umieścic inna fotke dla porównania a co do serwisu to ok ale jednak warto zgłębić problem bo jest to niecodzienne i nieco dziwne.
                    pozdr.
                    Maricin

Komentarz

• Silent Planet
                      Uzależniony
                      • 2004
                      • 832

Off-topic: słyszałeś kiedyś o przecinkach lub kropkach?
                      Na serio bardzo trudno się czyta post będący jednym długim zdaniem wielokrotnie złożonym.
                      is SILENCE
                      "Enjoy the silence."
                      ---
                      Wróciłem...!
                      analog & digital / black & white / calm & easy...

Komentarz

• marekbp
                        Dopiero zaczyna
                        • 2005
                        • 49

Trudno sie czyta takie zdanie, ale też może nabrac ono innego niż zyczyłby sobie autor sensu.
                        Poza tym uważam, że pobiłeś mistrzostwo świata w mąceniu. Dajesz tytuł ciemna ramówka a chodzi Ci o przepalenia - czyli jasne obszary na zdjęciu. Chyba nas chłopie przeceniasz.
                        marekbp
                        350D

Komentarz

• Tomasz Golinski
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 8623

Ciemna na negatywie! Juz zrozumiałem!
                          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                          Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• kavoo
                            Zablokowany
                            • 2004
                            • 1173

Zamieszczone przez Silent Planet
                            Off-topic: słyszałeś kiedyś o przecinkach lub kropkach?
                            Musial slyszec skoro uzyl... oszczednie bo oszczednie (po sztuce), ale jednak ;-)

Komentarz

• Maricin

Witam,
                              hmm.... no tak przecinki i kropki, i mącenie to jedyne co usłyszałem. A chodziło poprostu o dziwny motyw pojawiający się na zdjęciu tak jak pisałem, (dwa przepalenia a pomiędzy nimi ciemna krecha), określone przezemnie jako ramówka w pg. W końcu dowiedziałem się na czym polega problem, niestety nie z tego forum, przyczyną moich problemów jest źle działająca migawka, tylko dlaczego zepsuła się po dwóch tygodniach? albo ja miałem pecha albo 300d to sprzęt który jest za bardzo wychwalany, ja bynajmniej się na nim zawiodłem.
                              Serdecznie wszystkich pozdrawiam, myśle że tym razem dogodziłem wszystkim miłośnikom kropek i przecinków, oczywiście dziekuje za porady i wyjaśnienia, jeśli mój aparat ożyje to napewnono jeszcze kiedyś napisze z przyjemnością jakiś pościk- tym razem poparty solidnymi zdjęciami.
                              pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...