Nakładka na wizjer - Canon 400D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tolek
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 28

Nakładka na wizjer - Canon 400D

Z przykrością dziś rano stwierziłem, że najprawdopodobniej ktoś bawił się moim aparatem i zgubił tę nakładkę na wizjer (ta z gumową otoczką) i chyba będę zmuszony ją kupić. Problem jest taki, że nie wiem gdzie, bo nigdzie na allegro ani w sklepach internetowych tego nie widzę. Poszukam tego jeszcze po południu, jak wrócę ze szkoły, ale wątpię żeby się znalazło. Zna ktoś może sklep, w którym dostane taką nakładkę?
    Dzięki z góry za pomoc.
    C60D + Canon EF 24-70mm 2.8 L + Tokina AT-X 11-16mm 2.8 + Canon 50mm 1.8 + Tokina MD 135mm 2.8 + Speedlite 430EX
  • bercow
    Bywalec
    • 2007
    • 226

http://allegro.pl/search.php?string=...8867&country=1
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Komentarz

• gwozdzt
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 5780

można i tak :-)
      ale ja myśle, że chodzi o tą fabryczną osłonkę.

Muszla Canon EF
      http://www.allegro.pl/search.php?string=muszla+canon+ef
      Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Wats0n
        Uzależniony
        • 2006
        • 996

Pamiętam, że w 350D muszla oczna była wyjątkowo kiepsko zamocowana, wielokrotnie mi spadała aż pewnego razu zgubiła się na dobre. W 400D zapewne sytuacja jest podobna. W każdym razie nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby kupować coś w jej miejsce - jej brak nie przeszkadzał (przynajmniej mi) w robieniu zdjęć. A kupić nową muszlę tylko po to, żeby ją ponownie zgubić - jakoś nie wydawało mi się to specjalnie atrakcyjne.
        Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• Misiaque
          Początki nałogu
          • 2007
          • 392

Twardziel z Ciebie

Komentarz

• Tolek
            Dopiero zaczyna
            • 2008
            • 28

Nie no, prawdę mówiąc mi też jej brak nie przeszkadza, ale aparat kupiłem niecały miesiąc temu i głupio się czuję z tym, że jest już niekompletny...
            C60D + Canon EF 24-70mm 2.8 L + Tokina AT-X 11-16mm 2.8 + Canon 50mm 1.8 + Tokina MD 135mm 2.8 + Speedlite 430EX

Komentarz

• bercow
              Bywalec
              • 2007
              • 226

A myslalem ze to jestem jakis zdolniejszy, tez ja zgubiljem, nie przeszkadza mi brak, ale lepiej jak by byla ;d
              Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
              dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
              nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Komentarz

• talarczyk
                Początki nałogu
                • 2008
                • 399

Zamieszczone przez Wats0n
                . W 400D zapewne sytuacja jest podobna.
                W 400D odpadła po kilku miesiącach. Na początku próbowałem przymocować ją ponownie - niestety bezskutecznie. Chyba jedynym minusem jest to, że raz po raz przetrzeć miejsce po "muszli", aby zlikwidować kurz, który się tam osadza

Komentarz

• Yenox
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 291

A jak wg. Was sprawuje się taka więęększa muszla?
                  Też zgubiłem oryginalną i zastanawiam się czy może taka będzie lepsza?
                  Pozdrawiam,
                  Michał

Komentarz

• Paenka
                    Uzależniony
                    • 2008
                    • 727

ja swoją muszlę zgubiłam gdzieś na lotnisku koło Łasku kupiłam w końcu tę http://allegro.pl/item371734492_musz...d_20d_10d.html

odradzam, saneczki ładnie się nasuneły i trzymają się ale gumka co chwila odpada:/ musze chyba na jakiegoś super gluta ją dokleić no i mam wrażenie że trochę ogranicza pole widzenia przez wizjer :/
                    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• towersivy
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 992

Moze ktos sie orientuje czy taką http://www.allegro.pl/item377634371_...3_5_30_50.html muszelke mozna podczepic pod 1ds III ??

Komentarz

• albercikk
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 258

Zamieszczone przez Paenka
                        ja swoją muszlę zgubiłam gdzieś na lotnisku koło Łasku kupiłam w końcu tę http://allegro.pl/item371734492_musz...d_20d_10d.html

odradzam, saneczki ładnie się nasuneły i trzymają się ale gumka co chwila odpada:/ musze chyba na jakiegoś super gluta ją dokleić no i mam wrażenie że trochę ogranicza pole widzenia przez wizjer :/
                        Mam taką samą, masz racje ogranicza, nie wiem jak na puszkach z cropem ale na 5D to dość wyraźnie obcina trzeba spiłować każdą ściankę tego plastiku ale to żmudna robota

Pozdrawiam
                        - lustra, szkła i błysk

Komentarz

Pracuję...