Mam problem. zakupilem wyzwalacz radiowy posiadam lampe canon t299 i nie wyzwala
myslalem moze nad wbudowaniem jacka do niej i czy to cos pomoze? z gory dzieki za pomoc
lampa + wyzwalacz radiowy:(
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Ustaw lampę w trybie manualnym, ustaw odpowiednio kanały w nadajniku i odbiorniku (tu i tu oba suwaki w stronę cyfr), sprawdz baterię w odborniku, sprawdź czy włączyłeś odbiornik. Jak to nie pomoże to już nie wiem.400d+tanie graty. Efekty?:
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=35037 -
to samo.
a jak nie pomoze to rozkręć nadajnik i sprawdz czy wszystko ok.
Komentarz
-
ale ze stara zenitowska lampa dziala;( tylko jest problem z canonowa... macie pomysl jak poradzic sobie z Tym?Komentarz
-
Mi taki wyzwalacz źle działał z 420 EZ. Na wyjściu wyzwalacz ma mostek pozwalający wyzwalać lampy o różnych polaryzacjach ale sprawiający kłopoty. Trzeba go wywalić i połączyć bezpośrednio stopkę z polem lutowniczym gdzie był '-' mostka a styk środkowy z polem lutowniczym gdzie był '+' mostka.650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0Komentarz
-
a moze ktos mi wyslumaczy co to jest np mostek:P nie bardzo sie znam na elektronice jedynie to lutowac umie:PMi taki wyzwalacz źle działał z 420 EZ. Na wyjściu wyzwalacz ma mostek pozwalający wyzwalać lampy o różnych polaryzacjach ale sprawiający kłopoty. Trzeba go wywalić i połączyć bezpośrednio stopkę z polem lutowniczym gdzie był '-' mostka a styk środkowy z polem lutowniczym gdzie był '+' mostka.Komentarz
-
Zrobiłem fotkę.
Trzeba wyjąć baterię, odkręcić dwie śrubki mocujące płytke drukowaną, odchylić ją aby dostać się do spodniej strony, wylutować scalaczek z 4 nóżkami z miejsca zaznaczonego na żółto, a potem dwoma drucikami (widać je na fotce) połączyć odpowiednie miejsca (strzałki), poskładać, używać
Połączenie zaznaczone niebieską strzałką powinno mieć elektryczny kontakt ze stopką lampy, a czerwoną ze stykiem na środku stopki. Warto to sprawdzić bo pierwotna konstrukcja wyzwalacza pozwalała na dowolne podłączanie tych wyprowadzeń do płytki drukowanej i Chińczyki mogli to różnie montować.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0Komentarz
-
Dziekuje bardzo
naprawde pomoglo wszystko dziala
moze piast dodaj poradnik:P pewnie nie jestem jedynym
dziekuje!!!!!!!!!!!!!!
Komentarz

Komentarz