Sklep w Trójmieście ze sprzetem

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Elgi
    Bywalec
    • 2007
    • 105

Sklep w Trójmieście ze sprzetem

Poszukuje dobrego sklepu ze sprzetem foto (Canon) w Trójmieście. Chciałbym namacalnie wiedziec co kupuje. W szczególności poszukuje szkiełek i filtrów. Może coś takiego już zlokalizowaliście.
    Ostatnio byłem w klepie niedaleko Młyna (Gdańsk), niestety bardzo miły pan przedawca powiedział mi, że nie może otwierac pudełek, no chyba ze odrazu za to zapłace
    ArtAnna - Wizaż i Fotografia
  • comatus
    Uzależniony
    • 2006
    • 725

www.cyfrowe.pl (Gdańsk)
    www.foto-net.pl (Sopot)
    Foto-Mat (Gdynia na Maksymilianie)
    Nie wiem czy będą Ci rozpakowywać filtry.

Komentarz

• 27rav
      Bywalec
      • 2008
      • 101

Jest jeszcze BlueSklep w Pruszczu
      Canon 40D, Canon EOS M, Sigma 10-20/4-5.6, Canon 24-105/4 L IS USM, Canon 28/1.8 USM, Canon 50/1.4 USM, Canon 85/1.8 USM, Canon EF-M 18-55/3.5-5.6 IS, Speedlite 430EX, Speedlite 90EX

Komentarz

• Elgi
        Bywalec
        • 2007
        • 105

Dzięki za namiary
        PS.
        Filtrów nie muszą rozpakowywac, najbardziej chodzi mi o szkiełka
        Pozdrawiam

Komentarz

• comatus
          Uzależniony
          • 2006
          • 725

Jest jeszcze jeden gościu co ma Tamrony w 3city. Tylko że to sklep internetowy (w pełnym tego słowa znaczeniu) i odbiór jest w prywatnym mieszkaniu. Jakbyś chciał to poszukam namiarów.

Komentarz

• Adam Kasprzak
            Początki nałogu
            • 2007
            • 278

ogólnie jeśli chodzi o sklepy (w prawdziwym tego słowa znaczeniu) to w trójmieście, jeżeli takowe są, to świecą pustkami. Może ktoś kiedyś wpadnie na pomysł otwarcia jakiegoś dużego sklepu z L-obiektywami - będę stałym klientem Trochę poza tematem - najlepiej poszukać sobie dobry sklep internetowy. Ja osobiście polecam www.foto-bogutti.pl. Profesjonalnie i idą na rękę
            Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• Earl Grey
              Bywalec
              • 2006
              • 147

W foto-necie otworzyli mi filterek bez problemu, choć nie zauważyłem, czy miał jeszcz plombę, czy też już był otwarty wcześniej.

Komentarz

• 27rav
                Bywalec
                • 2008
                • 101

Z tego co mi wiadomo to w cyfrowe.pl w Gdańsku na ul. Kartuskiej można sobie sprzęt zobaczyć przed kupnem. Kupowałem u nich kilka rzeczy i widziałem też niezdecydowanych klientów wokół których leżały np. rozstawione ze 4 aparaty i nikt nie robił im problemów że się długo namyślają.
                Canon 40D, Canon EOS M, Sigma 10-20/4-5.6, Canon 24-105/4 L IS USM, Canon 28/1.8 USM, Canon 50/1.4 USM, Canon 85/1.8 USM, Canon EF-M 18-55/3.5-5.6 IS, Speedlite 430EX, Speedlite 90EX

Komentarz

• Arek_Gd
                  Bywalec
                  • 2008
                  • 249

Potwierdzam. Zarówno w cyfrowe.pl jak i w Foto-necie można sprzęt przetestować, oczywiście o ile mają go na stanie.

Do tego pozostają Tobie sklepy abfoto (vis a vis starego młyna w centrum Gdańska i w galerii Medison) - choć tam teraz głównie nikon gości, oraz fotojokery w centrach handlowych.

Co do tamrona, to spokojnie można sprzęt przetestować w firmie FOTO-TECHNIKA - to wyłączny dystrybutor na Polskę (mieszczą się na osiedlu Mickiewicza w Gdańsku)
                  Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Komentarz

• Moist

Dokładnie foto-mat na wzgórzu i komis fotograficzny niedaleko c.h BATORY bodajże naprzeciwko lewiatana

Komentarz

• coca
                      Bywalec
                      • 2008
                      • 181

w cyfrowe.pl nie powinno byc problemu z "obmacaniem" sprzetu, mili sprzedawcy, nie pospieszaja ludzi itp. a co do www.foto-bogutti.pl. hmm maja tam troche wysokie ceny z tego co zauwazylem
                      50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratow

Komentarz

• Elgi
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 105

Juz namacałem sklep na Kartuskiej, Faktycznie wszystko milo i sprawnie. Wszystko z pudełek pozwolili wypakowac i nawet przed sklep wyjsc i kilka fotek postrzelac. Miły pan udostepnił nawet latopa zebym porównał fotki zrobione różnymi szkiełkami.
                        Co do małej ilości sklepów, profesionalnych sklepów. To faktycznie Trójmiasto jest bardzo pokrzywdzone. Trzymam kciuki, że z czaszem to się zmieni, może ta magiczna data 2012 coś wniesie w tym temacie.
                        Ostatnio edytowany przez Elgi; 11996.

Komentarz

• 27rav
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 101

Jak na Kartuskiej to cyfrowe.pl

Komentarz

• andres
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 257

a ja odradzam zakupy w cyfrowe.pl uzasadnienie w topicu który jest na forum

foto-net polecam
                            mat w Gdyni na Władka polecam
                            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                            http://www.canon-board.info/showthread.php?t=33439 tutaj opisana sytuacja
                            Ostatnio edytowany przez andres; 8230. Powód: Automerged Doublepost
                            kompakcik i stara smiena
                            www.sport.3ct-phototeam.pl
                            http://whitedreamsphoto.blogspot.com/

Komentarz

• coca
                              Bywalec
                              • 2008
                              • 181

mysle, ze kazdy sklep robi jakies "walki", szkoda, ze cyfrowe.pl az tak otwarcie to zrobil;/ przynajmniej nie ma problemu z otwarciem pudelka tak jak w innym sklepie jako kolega tutaj napisal, a ceny tez maja raczej przystepne w porownaniu z innymi sklepami, wiec pomimo tych zlych czasem opini jest godny polecenia i poprostu trzeba u w a z a c przy zakupie.
                              50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratow

Komentarz

Pracuję...