Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
My z żoną się wybieramy. Byliśmy na poprzednim ich koncercie w Chorzowie i było zajefajnie. Mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie. Regulamin zabrania wnoszenia sprzętu foto, więc nie będę się wygłupiać.
Byłem, widziałem, zwyciężyłem. W drodze powrotnej dostałem mandat karny. Ale warto było
Metallica przyjechała do Polski już po raz czwarty. Dla mnie to był ich drugi występ. Poprzedni, także na stadionie w Chorzowie odbył się w 2004 roku. Artyści kazali na siebie czekać aż 4 lata.
Atmosfera na koncercie była fantastyczna. Właściwie zaczęła się już budować na trasie katowickiej, kiedy w większości mijanych samochodów siedzieli ludzie zgodnie ubrani na czarno. Krótki postój w McDonald's w Częstochowie. Tam też czarno, jak w nocy. W ten sposób, jeszcze przed koncertem czuło się narastające napięcie.
O występie zespołów, które grały jako support nic nie powiem, bo niestety ze względu na gigantyczne korki na trasie, zdążyłem jedynie na ostatni utwór Machine Head.
Metallica rozpoczęła występ kilka minut przed 21-ą, wywołana przez tłumnie zgromadzoną publiczność. Okrzyk "Metallica" wydobywający się jednocześnie z 60 tysięcy gardeł robi niesamowite wrażenie.
James Hetfield podobnie, jak poprzednio, potrafił w fantastyczny sposób nawiązać dialog z publicznością. To właśnie dzięki temu koncert miał niepowtarzalną atmosferę. Dochodziło także do zabawnych sytuacji:
JH: Who of you saw Metallica live before?
(Las rąk, tłum krzyczy UUuuUUuUU!)
JH: Who of you is on Metallica concert for the first time ?
(Ten sam las rąk i krzyk z tych samych gardeł)
Układ piosenek był taki, że co kilka mocniejszych utworów leciało coś na uspokojenie. Także można było odetchnąć przed następnym skakaniem. Nie zabrakło oczywiście największych przebojów takich, jak "Nothing Else Matters", "Ride the Lightning", "Sad but True" czy "Master of Puppets". Były także utwory z okresów powszechnie uważanych za nienajlepsze w karierze zespołu. Mi osobiście najbardziej zabrakło jakiegokolwiek utworu z ostatniego albumu "St. Anger". Szkoda.
W fantastycznej formie był także drummer, Lars Ulrich. To, co on wyprawiał z perkusją, i jak się przy tym zachowywał było naprawdę niesamowite. To wyglądało, jakby był w transie. Po prostu czad!
Pozytywnym akcentem była także informacja o zaplanowanym na koniec roku pojawieniu się nowej płyty oraz zapowiedź kolejnej trasy, promującej ten krążek. Ze słów Jamesa wynikało, że na kolejny koncert nie będziemy musieli czekać tak długo, jak ostatnio.
Kto nie był, ma czego żałować. Proponuję nie przegapić kolejnej takiej okazji.
Nie zabrakło oczywiście największych przebojów takich, jak "Nothing Else Matters"
U mnie na dzielnicy usłyszałbyś za to: "Ty! No weź przeproś!"
A poważnie: Dzięki za relację.
Zamieszczone przez gunia1990
słyszałam, że płyta ma wyjść we wrześniu... tak powiedział podobno ich basista w rozmowie z facetem z antyradia
I tak kupię w ciemno
PS
Żeby nie było całkiem nie na temat: ta nowa płyta ma taki status jak 5D Mk II. Wszyscy czekają, nikt nie widział, wtajemniczeni mówią, że skopie tyłki
Z ,,przebojem'' to przesadziłeś. James wyje w tych balladach straśnie, w studio się udało, ale na fajfach to dzięki. Chłopaki za to potrafią jak rzadko kto *******nąć. Do dziś jak słucham i oglądam harvester of sorrow z Moskwy to mam ciary na plecach - zaraz dodam link z jutuba.
Metallica przyjechała do Polski już po raz czwarty.
Po raz siódmy
Koncert był super pod warunkiem że stało się na płycie. Na trybunach była kaszana. Ludzie zaczeli wychodzić z w trakcie koncertu. To był pierwszy koncert na nowej scenie podczas tej trasy koncertowej i niestety się to odbiło dla tych co stali daleko.
Koncert był super pod warunkiem że stało się na płycie. Na trybunach była kaszana. Ludzie zaczeli wychodzić z w trakcie koncertu. To był pierwszy koncert na nowej scenie podczas tej trasy koncertowej i niestety się to odbiło dla tych co stali daleko.
Akurat byłem na płycie, ale o co chodzi z tą kaszaną? Co było nie tak? Nie sądzę, żeby na trybunach była gorsza widoczność niż na płycie, szczególnie jeśli nie jest się wysokiego wzrostu a cała płyta wypełniona ludźmi z rękami wyciągniętymi w górę a w nich komórki i aparaty.
Zamieszczone przez himi
Z ,,przebojem'' to przesadziłeś.
Jak zapytasz przypadkowych ludzi na ulicy o jakikolwiek kawałek Metalliki, to z tych, co w ogóle odpowiedzą cokolwiek, większość wskaże właśnie ten utwór. Tak rozumiem definicję przeboju. Nie twierdzę, że to ich szczytowe osiągnięcie, ale bez wątpienia najbardziej rozpoznawalny utwór.
Myślę, że kiedy chłopaki mają zagrać po raz tysięczny "Nothing Else Matters", to flaki im się wywracają do góry nogami, ale wiedzą, że ludzie na to czekają. Trochę, jak z "Satisfaction" Stonesów. To jest taki "must be" na każdym koncercie.
Ostatnio edytowany przez Kolaj; 5109.
Powód: Automerged Doublepost
Tez bylem
Mysle ze dalo by sie wniesc aparat i obiektyw moze druga osoba. Ochrona nie zagladala do futerałów.
Co do kaszany na trybunach chyba chodzilo o naglosnienie, na plycie byla na 5+ wg mnie podczas Metallicy, bo na MH to jeno stope bylo slychac i krzyki woklaisty przerywane efektownymi rzutami kubkow z czyms...
Grali stare dobre kawalki co z pewnoscia nakrecilo widzów. Wspólne spiewanie MASTER albo SEEK AND DESTROY moglo powodowac ciary na plecach...Mieli swietny kontakt z publicznoscia i widac bylo ze cieszy ich koncertowanie. Oprawa wizualna - cudowna, dali czadu z ONE poprzedzajac utwór zacniemnieniem stadionu a nastepnie rozpoczeciem ostrzalu (doslownie) sceny. Sztuczne ognie wystrzeliwane zza sceny nad plyte stadionu dodatkowo oszolomiły publicznosc ( bylismy juz tak nakreceni ze takie *******ki wzbudzaly w nas ogromne ahhhh
Pózniej bissss (szalenstwo przynajmniej w tym miejscu gdzie stalem) Pozniej dlugie pozegnanie i podziekowanie z obu sron
Masakra.....
Koncert cudny, oprawa tez swietna (ONE).
W pracy wszyscy mi zazdroszcza
Co do kaszany na trybunach chyba chodzilo o naglosnienie
No tak, tylko co ma nagłośnienie do nowej sceny? Nie rozumiem. Zresztą na takich wielkich koncertach najważniejsza jest atmosfera i relacja pomiędzy artystami i publicznością. Muzyka jest tylko kanwą na której tę atmosferę można utkać. Powiedzmy sobie szczerze. Jak ktoś idzie na koncert na otwartej, dużej przestrzeni w nadziei, że usłyszy każdy detal wybrzmiewający ze wszystkich instrumentów, srogo się zawiedzie. Nie da się zrobić takiego nagłośnienia, które dawałoby jakość porównywalną ze słuchaniem płyty na domowym sprzęcie. Także, nie dla idealnie czystego brzmienia uczestniczy się w takich imprezach. Przynajmniej, jeśli chodzi o mnie.
Jak sie wypowie ktos kto byl na trybunach to sie moze dowiemy o chodzilo z kaszana
a co do jakosci ogolnie na koncertach wg mnie roznice bylo widac juz miedzy MH i Metallica (a scena ta sama). Do brzmienina Metallicy nie mam uwag.
Powiem krótko, bo nie ma się nad czym rozwodzić. Było genialnie. Mistrzowski koncert. Aparat na pewno dało się wnieść. Tylko jak w takim tłumie robić zdjęcia . Jak już wychodziłem zauważyłem gości z jakąś konicą minoltą. Niech żałują wszyscy Ci, którzy nie byli
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ile ja bym dał za akredytacje prasową na taki koncert...
Ostatnio edytowany przez Dżobert; 12874.
Powód: Automerged Doublepost
"Jeśli zdjęcie jest nie dość dobre, to znaczy, że nie podszedłeś wystarczająco blisko"
Komentarz