350D i 580EX II - synchronizacja przez PC na drugą kurtynę

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gonzul
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 15

350D i 580EX II - synchronizacja przez PC na drugą kurtynę

Witam,

Przeszukałem forum ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi rozwiązującej mój problem.
    Jak w temacie 350D + 580EX II.
    Lampa zapięta na stopce w manualu wyzwala się bez problemów na drugą kurtynę, ale gdy próbuję ją wyzwolić przez przewód PC mam już z tym problem. Przy tych samych ustawieniach ja wcześniej (zarówno w lampie jak i w body synchro na drugą kurtynę) uparcie błyska na pierwszą.

Dziękuje za podpowiedzi

Tomek

5D MkII | 50D | 33v
    C70-200/2.8L | C24-105/4L | C50/1.4 | C85/1.8 | C17-40/4.0L
  • gwozdzt
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 5780

moim zdaniem synchro na zamknięcie migawki nie pojdzie przy połączeniu przez PC (tak samo jak przy tym połączeniu nie ma HSS, zooma palnika, wspomagania AF i calej masy innych ficzerów związanych z dedykacją).
    Jeśli się mylę, proszę mnie poprawić.
    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• gonzul
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 15

Zamieszczone przez gwozdzt
      moim zdaniem synchro na zamknięcie migawki nie pojdzie przy połączeniu przez PC (tak samo jak przy tym połączeniu nie ma HSS, zooma palnika, wspomagania AF i calej masy innych ficzerów związanych z dedykacją).
      Jeśli się mylę, proszę mnie poprawić.
      To że nie ma ficzerów to dla mnie oczywiste. Nie sądziłem jednak że synchro na drugą kurtynę to tez ficzer :-).
      A jak to jest z wyzwalaczami radiowymi? Chodzi mi o te chińskie zabawki ... a przez nie da rade ?
      Tomek

5D MkII | 50D | 33v
      C70-200/2.8L | C24-105/4L | C50/1.4 | C85/1.8 | C17-40/4.0L

Komentarz

Pracuję...