[jockerek] Mój pierwszy ślub, szczere opinie proszę i porady:)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jockerek

[jockerek] Mój pierwszy ślub, szczere opinie proszę i porady:)

http://rafaello.carbonmade.com/

Dzięki za odwiedziny
  • jockerek

[jockerek] MÓJ PIERWSZY ŚLUB - mile widziane jakiekolwiek opinie i porady

Witam

W zeszły weekend zdarzyło mi się pstrynąć ślub i chciałbym zapytać czy wmiarę to wygląda i na co jeszcze ewentualnie mógłbym zwrócić uwagę.
    http://rafaello.carbonmade.com
    Są tam do obejrzenia składanki ze zdjęć, aby było można szybciej się zapoznać z tym so oferuję, lecz pojedynczo również jest możliwość przejrzenia pod podanym tam linkiem.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za odwiedziny

Rafał

Komentarz

• iktorn92
      Uzależniony
      • 2007
      • 605

Jak dla mnie zalatuje tandeta....te dwu kolorowe zdjecia itd....Mi sie nie podoba ale to tylko moje zdanie

Pozdro
      Flickr
      Portfolio Ślubne

Komentarz

• Soul_Man
        Początki nałogu
        • 2007
        • 276

Też nie jestem zwolennikiem tego typu akrobacji. Ale jeśli młodym sie podoba...

Komentarz

• jockerek

Zamieszczone przez Soul_Man
          Też nie jestem zwolennikiem tego typu akrobacji. Ale jeśli młodym sie podoba...
          tak się składa, że wszsycy są zadowoleni więc mogę powiedzieć że się sprawdziłem jako fotograf ślubny, jak dotąd darmowy ale od czegoś trzeba zacząć.

Komentarz

• FOTOGRAF
            Uzależniony
            • 2005
            • 762

wiesz parze mlodej sie wszystko podoba bo mama jeszcze w sobie emocje ze swojego slubu i ciesza sie ze wujek Janek i ciocia Stasia sa na zdjeciach a oni sa uchyceni w chwili ich zycia. jednak dales zdjecia na forum wiec licz sie z krytyka lepsza lub zla. niestety ale inaczej nie da sie tego opisac ze zdjeciazalatuja tandeta i wiosk, tylko sie nie obrazaj i nie mow ze trzeba od czegos zaczac. nie chce mi sie tlumaczyc co jest zle bo dla mnie wszystko. po co na jedne zdjecie dales po 4/5 i wiecej zdjec? to jest tak wstretne ze patrzec sie na to nie da. ale ja tam sie nie znam i znawcy tematu niechs ie wypowiedzia. zycze powodzenia
            Canon? moze niedlugo!

Komentarz

• sergi
              Początki nałogu
              • 2004
              • 413

Masz oko i niektóre ujęcia są ciekawe.
              Ale kolorystyka tych zdjęć to... *&%*^*&. Wygląda jakby każda fotka była z innej imprezy i innej parafii
              Ostatnio edytowany przez sergi; 641.
              5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
              :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
              :: Motywy wordpress

Komentarz

• caveman
                Bywalec
                • 2007
                • 239

Zamieszczone przez FOTOGRAF
                to jest tak wstretne ze patrzec sie na to nie da. ale ja tam sie nie znam i znawcy tematu niechs ie wypowiedzia. zycze powodzenia
                Chyba trochę przesadziłeś z tym wstrętem!! Moim zdaniem nie jest tak źle żeby od razu gościa mieszać z błotem.

Jeśli chodzi o moją opinię to niektóre zdjęcia są całkiem niezłe, a w niektórych po prostu przedobrzyłeś sprawę. Moja porada jest taka: po zgraniu zdjęć z ceremonii postaraj się zrobić 2 może 3 wersje tego samego zdjęcia, następnie przedstaw wszystkie nowożeńcom i niech sami sobie wybiorą to co im pasuje. Będą mieli swoją wizję fotoalbumu. Wiem że przysporzy to większych nakładów pracy, ale najważniejsze jest przecież to, żeby klient był zadowolony szczególnie jeśli chodzi o pamiątkę z tekiego wydarzenia.

Komentarz

• Soul_Man
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 276

Zamieszczone przez jockerek
                  tak się składa, że wszsycy są zadowoleni więc mogę powiedzieć że się sprawdziłem jako fotograf ślubny, jak dotąd darmowy ale od czegoś trzeba zacząć.
                  Nie mam nic do Ciebie, ale (z własnego doświadczenia) po foceniu jednej ceremonii byłbym daleki od nazwania się fotografem ślubnym. Podejrzewam, że nadal nie zasługuję na takie miano. Tak jak napisał FOTOGRAF, młodym się wiele podoba, bo ma to dla nich emocjonalny związek. Chociaż mogę się mylić, być może jesteś zadowolony z każdego zdjęcia? Być może powstałe fotografie są odzwierciedleniem tego, co sobie wcześniej obmyśliłeś? Jeśli tak, to naprawdę gratuluję Po pierwszym ślubie byłem daleki od stwierdzenia, że wszystko poszło po mojej myśli, że niczego nie zapomniałem i że ujęcia mnie satysfakcjonują. I nie chcę powiedzieć, że Twoje zdjęcia są złe, część ma potencjał, ale...

To było po pierwsze, teraz po drugie - obróbka. W dzisiejszych czasach, to prawie tak istotne jak zrobienie zdjęcia. Sorry, ale te kolorowe postacie na czarno-białym tle wyglądają jak wklejone w paincie. O wieeele lepszy byłby ich odbiór, gdyby były albo czarno-białe, albo kolorowe.

A tak na podsumowanie tego wypracowanka, pochyl wspólnie ze mną głowę przed osobami takimi jak Kalina czy iczek, porównaj to do swoich zdjęć i wyciągnij wnioski. Ja tak robię....

Komentarz

• ripek
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1486

Ja nie wątpię. Rynek ślubny jest szeeeeeroki i każdy rodzaj fotografii ślubnej przyjmie

Prawda jest taka że dla młodych każde zdjęcie NA KTÓRYM SĄ jest przeważnie dobre. Pytanie czy fotograf spocznie na laurach czy nie. Tu rozwidla się ścieżka kariery. W jedną stronę idzie się do sukcesu. W drugą do tandeciarstwa.

Wybierz właściwą.

Witamy wśród fotografów ślubnych
                    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• FOTOGRAF
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 762

Zamieszczone przez caveman
                      Chyba trochę przesadziłeś z tym wstrętem!! Moim zdaniem nie jest tak źle żeby od razu gościa mieszać z błotem.
                      dla mnie sa wstretne i tyle. to jest moja opinia, gdyby mi dal fotograf takie sklejki z paru zdjec 4/5 i wiecej to kopnolbym go w dupsko chyba. tryptyki do 3 zdjec jeszcze ujda ale musza byc jakos uzasadnione a tytaj zadnego uzasadnienia nie ma. niektore zdjecia bla bla bla... moze i sa dobre ale niech wklei je tutaj na forum w wiekszym rozmiarze a nie jakies znaczki pocztowe wklejone na wieksze zdjecie
                      Canon? moze niedlugo!

Komentarz

• rolaj
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 584

Zamieszczone przez caveman
                        Moja porada jest taka: po zgraniu zdjęć z ceremonii postaraj się zrobić 2 może 3 wersje tego samego zdjęcia, następnie przedstaw wszystkie nowożeńcom i niech sami sobie wybiorą to co im pasuje. Będą mieli swoją wizję fotoalbumu. Wiem że przysporzy to większych nakładów pracy, ale najważniejsze jest przecież to, żeby klient był zadowolony szczególnie jeśli chodzi o pamiątkę z tekiego wydarzenia.
                        I owszem, fajny pomysł!

Zamieszczone przez FOTOGRAF
                        dla mnie sa wstretne i tyle. to jest moja opinia, gdyby mi dal fotograf takie sklejki z paru zdjec 4/5 i wiecej to kopnolbym go w dupsko chyba. tryptyki do 3 zdjec jeszcze ujda ale musza byc jakos uzasadnione a tytaj zadnego uzasadnienia nie ma. niektore zdjecia bla bla bla... moze i sa dobre ale niech wklei je tutaj na forum w wiekszym rozmiarze a nie jakies znaczki pocztowe wklejone na wieksze zdjecie
                        Nie wiem jakie zdjęcia robisz. Wiem, że napisałeś bardzo dużo postów. Ale w temacie wartościowe posty wszystko chyba jeszcze przed Tobą (wiek taki? jeśli to prawda co podajesz, bez urazy!)

Komentarz

• marekb
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2273

[jockerek] Mój pierwszy ślub, szczere opinie proszę i poradyto twoja prosba w tytule,

a potem:

myślę, że zbędne ci opinie i porady...

Komentarz

• panczo
                            Coś już napisał
                            • 2006
                            • 96

Mnie się podoba. Coś nowego, innego. Pomijam pewne aspekty techniczne ale ogólne wrażenie jest na +.
                            "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Komentarz

• marekb
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 2273

Zamieszczone przez panczo
                              Mnie się podoba. Coś nowego, innego. Pomijam pewne aspekty techniczne ale ogólne wrażenie jest na +.
                              a co jest nowego innego..??

Komentarz

Pracuję...