Dylematy szerokiego kąta...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Nemo
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 24

Dylematy szerokiego kąta...

Witam, nastawiam się na zakup szerokiego kąta, oto kandydaci
    -Tamron 11-18
    -Sigma 10-20
    -Sigma 12-24
    -Tokina 12-24
    no i mam duży problem, nie mogę znależć porównania tych obiektywów czy chociażby jakiś lepszych testów...
    Obiektyw ten docelowo będzie używany z 350d,
    Zwracam się więc do was z prośbą o pomoc w wyborze...
    Moje prace: www.studiovoyager.com
  • KuchateK
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 4895

Nie wiem jaki inne, ale 10-20 Sigmy dla przykladu nadal jest na etapie "bedzie za troche"... Trudno tu porownywac szklo ktorego prawie nikt w rekach nie mial

Tamron o ile sie nie myle tez tak raczej "dopiero wyszedl"... Mysle ze dobrze bylo by sie wstrzymac i poczekac na troche sampli z pbase i recenzje jakies. Napewno beda.
    Ostatnio edytowany przez KuchateK; 1338.
    ...

Komentarz

• Nemeo
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1757

A nie myślałeś o : Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM , mam go i z czystym sumieniem mogę go Ci polecić.

Komentarz

• Yooreck
        Coś już napisał
        • 2005
        • 67

Zamieszczone przez Nemeo
        A nie myślałeś o : Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM , mam go i z czystym sumieniem mogę go Ci polecić.
        O ile widze w podpisie, to kolega ma analoga EOS 300, i raczej sobie nie skorzysta z tego 10-22.

Komentarz

• McKane
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2015

Zamieszczone przez Yooreck
          O ile widze w podpisie, to kolega ma analoga EOS 300, i raczej sobie nie skorzysta z tego 10-22.
          O ile ja widze w podpisie ma tez 350D
          http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez Yooreck
            A to przeczytales w pierwszym poscie?
            "Obiektyw ten docelowo będzie używany z 350d, "

Ja bym optowal za Sigma 12-24... patrzylem sobie przez EF-S 10-22 i przez ta Sigme i na niej wyraznie mniejsze znieksztalcenia sa

Komentarz

• Trzaska
              Coś już napisał
              • 2005
              • 86

Zastanawiałam się również nad 10-22, ale przyznam ze po podpięciu do 350D i obejrzeniu zdjęć na spokojnie w domu, nie chcialabym wydac na to szklo prawie 4 tys. Skonczylo sie na Sigma 15-30 - moze kąt nie taki porażający, ale zniekształceń mniej :-)

Komentarz

• bebop
                Uzależniony
                • 2005
                • 755

Zamieszczone przez Trzaska
                Zastanawiałam się również nad 10-22, ale przyznam ze po podpięciu do 350D i obejrzeniu zdjęć na spokojnie w domu, nie chcialabym wydac na to szklo prawie 4 tys. Skonczylo sie na Sigma 15-30 - moze kąt nie taki porażający, ale zniekształceń mniej :-)
                tak a propos 10-22 canona to można je spokojnie kupić poniżej 3k brutto na fakturę.
                gra i buczy bebop

Komentarz

Pracuję...