Kanada a zakupy foto.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ErnestPierwszy
    Uzależniony
    • 2006
    • 734

Kanada a zakupy foto.

Kolega służbowo leci do Vancouver i od razu nasunęło mi się pytanie ile w Kanadzie kosztuje sprzęt foto?
    Nie znam nazw sklepów to i w sieci nic nie mogę sensownego znaleźć. Ma ktoś z Was jakieś pojęcie o zakupach w Kanadzie? Takie świeże a nie sprzed 2 lat
  • Chris_11
    Uzależniony
    • 2006
    • 572

http://www.camerahobby.com/Photo-StoresPhoto.htm
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Komentarz

• root
      Bywalec
      • 2006
      • 146

ja kupowałem w BLACK's 350D (Rebel XT) do dzisiaj jestem zadowolony, ale to było w sierpniu 2006. ceny niewiele różniły się od tych w polsce.
      :}

Komentarz

• ErnestPierwszy
        Uzależniony
        • 2006
        • 734

Zamieszczone przez root
        ja kupowałem w BLACK's 350D (Rebel XT) do dzisiaj jestem zadowolony, ale to było w sierpniu 2006. ceny niewiele różniły się od tych w polsce.
        Sprawdzałem dziś ceny i są identyczne z tymi w USA. 1$=1$CAD, a kurs NBP tylko kilka groszy wyższy... więc ceny bardzo OK. Za np. 1ds3 wychodzi coś 20kzł z podatkiem 14% (chyba taki mają w Kanadzie).
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        Stare te opisy
        Ostatnio edytowany przez ErnestPierwszy; 4745. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• andres
          Początki nałogu
          • 2006
          • 257

Zamieszczone przez ErnestPierwszy
          Sprawdzałem dziś ceny i są identyczne z tymi w USA. 1$=1$CAD, a kurs NBP tylko kilka groszy wyższy... więc ceny bardzo OK. Za np. 1ds3 wychodzi coś 20kzł z podatkiem 14% (chyba taki mają w Kanadzie).
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Stare te opisy
          jeżeli nic się nie zmieniło w ostatnim czasie to dokładnie było +7%PST +8%GST czyli ciut ponad 15% , wiem że to drobiazg, ale trzeba o tym pamietać bo oni wszędzie podają ceny netto.
          kompakcik i stara smiena
          www.sport.3ct-phototeam.pl
          http://whitedreamsphoto.blogspot.com/

Komentarz

• root
            Bywalec
            • 2006
            • 146

podatek zależy od prowincji. w jednym jest 7%, w innym dwa razy większy. tak np. było w calgary, prowincji alberta - był dwa raz niższy, niż w ontario.
            :}

Komentarz

• Roni
              Bywalec
              • 2004
              • 129

Czy ktos sie orientuje, jak w Kanadzie wygladaja zakupy "tax refund" Moze daloby rade jakos odzyskac choc czesc tego podatku.

Edit: Przypuszczalnie juz sobie odpowiedzialem i od 1 kwietnia 2007 juz nie ma takiej mozliwosci :-( Jezeli sie myle, bede bardzo wdzieczny za wyprowadzenie mnie z bledu.
              Ostatnio edytowany przez Roni; 685.

Komentarz

• Amholen
                Dopiero zaczyna
                • 2006
                • 46

Coby bezsensownie nie zakładać nowego wątku zadam pytanie tutaj.

Nie znacie jakiś ciekawych sklepów w Montrealu, które mają w miarę porównywalne ceny z tymi w USA? Za 2 tygodnie będę w Montrealu i zastanawiam się czy brać reklamówkę dularów na słoiki, czy darować sobie - ze względu na niewielkie różnice w stosunku do Polski
                Ostatnio edytowany przez Amholen; 6349.

Komentarz

Pracuję...