350D -pomiar wielosegmentowy...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Roqfort
    Bywalec
    • 2005
    • 149

350D -pomiar wielosegmentowy...

Witam wszystkich! :-D Jak w tytule. Od 2 dni jestem posiadaczem tego aparatu i przyznam że jak do tej pory z tych trzech rodzajów pomiaru, ten wielosegmentowy wypada chyba najsłabiej. Poprzednio byłem Nikoniarzem i tam wyglądało to chyba lepiej... Testowałem go w różnych sytuacjach i wydaje mi się że trochę prześwietla. Jak na razie zostaję przy centralnie ważonym. A może jakieś wskazówki? Poprzednio byłem Nikoniarzem i tam wyglądało to chyba lepiej... :razz:
  • Flanel
    Początki nałogu
    • 2005
    • 300

czy ja Cie na interklasie nie widuję ?! :]

Generalnie ja sie skupiam na centralnie ważonym. Choć testów na wszystkich rodzajach nie prowadziłem.

Komentarz

• Roqfort
      Bywalec
      • 2005
      • 149

Jasne! Tam występuję pod tym samym nickiem ale Twojego nie kumam

Komentarz

• Flanel
        Początki nałogu
        • 2005
        • 300

Zamieszczone przez Roqfort
        Jasne! Tam występuję pod tym samym nickiem ale Twojego nie kumam
        Taaa...ten suynny zawadyaka z interklasy...

Mało sie udzielam towarzysko, bo wkurza mnie przeistoczenie sie interklasy z forum foto w forum niemal czysto towarzyskie... zamiast ocen pod fotami - tylko pogaduchy.. jak nie jesteś z "paczki" to pies z kulawą nogą do Ciebie nie zajży..

nick - bicki

Komentarz

• Roqfort
          Bywalec
          • 2005
          • 149

To trzeba się przebrać za kogoś z paczki Pozdrawiam!

Komentarz

• Roqfort
            Bywalec
            • 2005
            • 149

A tak poza tym, to jesteś zadowolony z tej 350-ki?

Komentarz

• Flanel
              Początki nałogu
              • 2005
              • 300

Zamieszczone przez Roqfort
              A tak poza tym, to jesteś zadowolony z tej 350-ki?
              w sumie - ciężko nie być - jak sie przesiadasz z kompaktu canon A30 z 1 megapix na lustro z 8 mega...

Ale troche mi doskwiera KIT... zwalam na niego miekkość fotek..niby ostre, ale jednak do żylety fotkom brakuje. No i do makro puki co sie nie nadaje. Natomiast do ogólnych poglądowych fot albumowych nadaje sie wysmienicie, lampa też przyzwoita jak na wbudowaną. Mam go dopiero połtora tygodnia, i zrobione ok 2200 zdjęć...cały czas się uczę. Ale to przjemna zabawa. Nie żałuję ani grosza

Komentarz

• kami74
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1492

Zamieszczone przez Flanel
                Mam go dopiero połtora tygodnia, i zrobione ok 2200 zdjęć...
                O matko Flanel to jak tak dalej pójdzie to niecałe pół roku i migawka do wymiany. w 350D Canon daje gwarancję na 50000 o ile sie orientuje
                5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
                MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• tpop
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1465

Zamieszczone przez kami74
                  O matko Flanel to jak tak dalej pójdzie to niecałe pół roku i migawka do wymiany. w 350D Canon daje gwarancję na 50000 o ile sie orientuje
                  nie panikujcie. Chyba nie oznacza to ze zdjecia nr 50001 juz nie zrobisz . Gwarancja gwarancją a migawka to i moze ze 100000 wytrzymac.
                  photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• KuchateK
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 4895

Eeee.... Nie tak zle... Po miesiacu zwolni
                    Tez tyle trzaskalem na poczatku i jeszcze daleko do wyrobienia normy
                    ...

Komentarz

• gonzo44
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1304

E, chyba tak szybko to mu sie licznik nie przekreci ;-) Ja zaraz po zakupie tez przez tydzien szalalem i uwiecznialem spuszczanie wody w kibelku, ale powoli mi przeszlo
                      Prawda jest to co juz pare razy sie tu pojawialo: Majac analoga i pewne doswiadczenie zrobisz 30 "prawidlowych" zdjec na film. Po nabyciu cyfry czlowiekowi strasznie zaczyna ciazyc palec wskazujacy i mniej sie zastanawia nad zdjeciem, nad tym jak to bedzie wygladalo i robi sie mase gniotkow do wywalenia.
                      Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Zamieszczone przez gonzo44
                        Po nabyciu cyfry czlowiekowi strasznie zaczyna ciazyc palec wskazujacy i mniej sie zastanawia nad zdjeciem, nad tym jak to bedzie wygladalo i robi sie mase gniotkow do wywalenia.
                        A potem nastepuje kolejny etap cyfry - gdy sie czlowiekowi nie chce sleczec godzinami nad selekcja setek gniotow, kolejnymi godzinami nad obrobka mniejszych setek mniejszych gniotow, zaczyna myslec "musze robic mniej zdjec bo za duzo meczarni przy kompie potem" .
                        Ja tak na przyklad mam i robie 1-2 zdjecia na ujecie a nie 10, a potem z RAWow wybieram tylko te ktorym gotowy jestem poswiecic czas na dalsze dopieszczanie do efektu koncowego, pozostale do kosza... a nie "jak zautomatyzowac obrobke 200 zdjec " .

Komentarz

• Lutek
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 560

Zamieszczone przez kami74
                          Przecietny samochód ma gwarancje na rok.... to co po roku rozsypuje sie?
                          :-)

Pozdr
                          Lutek
                          EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Komentarz

• Flanel
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 300

Zamieszczone przez gonzo44
                            E, chyba tak szybko to mu sie licznik nie przekreci ;-) Ja zaraz po zakupie tez przez tydzien szalalem i uwiecznialem spuszczanie wody w kibelku, ale powoli mi przeszlo
                            Prawda jest to co juz pare razy sie tu pojawialo: Majac analoga i pewne doswiadczenie zrobisz 30 "prawidlowych" zdjec na film. Po nabyciu cyfry czlowiekowi strasznie zaczyna ciazyc palec wskazujacy i mniej sie zastanawia nad zdjeciem, nad tym jak to bedzie wygladalo i robi sie mase gniotkow do wywalenia.

Hmmm.. ten etap przechodziłem 3 lata temu - z 1 wszą cyfrą.

Co poradze na to ze mam 500 pamiatkowych fot z 3 dniowego urlopu. Foto albumowe i o takie mi chodziło. z Tych 500 przynajmniej 400 mi sie b. podoba

Komentarz

• Kubaman
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 4709

Problem z migawką polega też na tym, że często się psuje sporo zanim osiągnie się deklarowany przez producenta poziom - odsyłam do kilku ciekawych wątków w tym temacie na forum.
                              www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

Pracuję...