300D firmware, zmiana podpisu w exiffie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • chyrus
    Początki nałogu
    • 2005
    • 436

300D firmware, zmiana podpisu w exiffie

Witajcie!! Mam taki niuans odnosnie firmware. Odkupilem uzywanego 300D i w EXIFFie zdjec jest podpis poprzedniego wlasciciela tego aparatu - Author: XywaLudka. Istnieje mozliwosc zmiany tego pola bezposrednio w aparacie (moze ponowne wgranie softu?).

pozdrawiam
    digart
  • bogunow
    Bywalec
    • 2004
    • 122

Zamieszczone przez chyrus
    Witajcie!! Mam taki niuans odnosnie firmware. Odkupilem uzywanego 300D i w EXIFFie zdjec jest podpis poprzedniego wlasciciela tego aparatu - Author: XywaLudka. Istnieje mozliwosc zmiany tego pola bezposrednio w aparacie (moze ponowne wgranie softu?).

pozdrawiam
    Można to zrobić podłączając aparat do kompa przez USB używając softu z CD dołączonego do aparatu. Nie pamiętam dokładnie gdzie to się robiło, nie mam tego zainstalowanego, ale na 100% można bo sam zmieniałem.

Komentarz

• tpop
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1465

istnieje taka mozliwosc. Musisz podlaczyc body do peceta i uzyc softu ktory jast w komplecie z aparatem (chyba viewer utility)
      photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• chyrus
        Początki nałogu
        • 2005
        • 436

Dzieki . Jednak to jest TRYWIALNE . Juz dosc dlugo mam ten aparacior a nigdy nie podlaczalem go do kompa
        digart

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez chyrus
          Dzieki . Jednak to jest TRYWIALNE . Juz dosc dlugo mam ten aparacior a nigdy nie podlaczalem go do kompa
          A wystarczylo poczytac instrukcje (tą od software chyba).

Komentarz

• tpop
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1465

Zamieszczone przez Vitez
            A wystarczylo poczytac instrukcje (tą od software chyba).
            a kto czyta instrukcje od softu?? Wystarczy tego softu po prostu uzyc.
            photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez tpop
              a kto czyta instrukcje od softu?? Wystarczy tego softu po prostu uzyc.
              Powinien kazdy, kto ma jakis problem .
              Instrukcja i help na pierwszym miejscu, potem wyszukiwanie, dopiero potem zawracanie glowy innym - bylo o tym wiele razy na forum wiec nie bede kontynuowal... zostawie jako sugestie na przyszlosc.

Komentarz

Pracuję...