Wypróbuj obiektyw - warsztaty w Muzeum Fotografii w Bydgoszczy

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • graphite
    Coś już napisał
    • 2006
    • 60

Wypróbuj obiektyw - warsztaty w Muzeum Fotografii w Bydgoszczy

Wypróbuj obiektyw - Warsztaty fotograficzne w Muzeum Fotografii -
    organizowane przez bydgoską firmę IBO ( - nie pytajcie, nie znam) oraz SIGMA PRO CENTRUM. Podczas warsztatów będzie można zapoznać się z możliwościami różnych obiektywów do lustrzanek cyfrowych. Będą to obiektywy firmy SIGMA , zaprezentowana zostanie cała gama obiektywów do różnych typów aparatów zarówno zmiennoogniskowe jak i o stałej ogniskowej, szerokokątne oraz teleobiektywy Zdjęcia wykonane w atelier ( profesjonalne modelki, ciekawe
    rekwizyty) czy w Muzeum Fotografii będą uczestniczyć w konkursie na najciekawsze zdjęcia. Warsztaty trwają od godziny 16.00 do 20 .00 w najbliższy czwartek 8 maja 2008 roku , wstęp jest bezpłatny. Arek Blachowski kustosz muzeum Bydgoszcz ul.Królowej Jadwigi 14
    30D, 300D, 300v
    can 50 1.8 + tam 17-50 2.8 + sig 70-300 4-5.6 + can 18-55 3.5-5.6 + can 28-90 4-5.6, uv,
    safepaq BP2
    ,
    caly czas sie ucze...

www.warlinski.com
  • gunia1990
    Uzależniony
    • 2008
    • 550

oj.. czemu nie mieszkam w Bydgoszczy?? ;(
    galeria CB / ludzie... / picasa

Komentarz

• graphite
      Coś już napisał
      • 2006
      • 60

Zamieszczone przez gunia1990
      oj.. czemu nie mieszkam w Bydgoszczy?? ;(
      nie mów hop ...
      zawsze można się 'kopnąć' ten kawałek :razz:
      30D, 300D, 300v
      can 50 1.8 + tam 17-50 2.8 + sig 70-300 4-5.6 + can 18-55 3.5-5.6 + can 28-90 4-5.6, uv,
      safepaq BP2
      ,
      caly czas sie ucze...

www.warlinski.com

Komentarz

• gunia1990
        Uzależniony
        • 2008
        • 550

rzeczywiscie.. bez prawka, bez kasy na bilet..
        może cos takiego w Poznaniu zorganizują...
        galeria CB / ludzie... / picasa

Komentarz

• micles
          Zablokowany
          • 2006
          • 4359

Jak narazie to zapowiada się niezły burdel. Wszyscy których znam deklarowali się, że będą jutro :P. Kto bierze gaz, a kto pałki?

Komentarz

• EchoX
            Bywalec
            • 2005
            • 171

a kastet tez mozna??
            Wojna to choroba psychiczna rozprzestrzeniajaca sie jak epidemia
            Strach nie ma sensu, Stary Ojciec już dawno napisał księgę twojego życia
            Jak długo można patrzeć na teściową z przymrużeniem oka?
            -aż się muszka zgra ze szczerbinką...

www.echoart.pl

Komentarz

• oliwka711

na warsztatach beda dwie modelki, jedna z wsg druga od organizatora + dodatkowo motory...

jakby co

Komentarz

• oliwka711

hmmm z tego co widzialam to byla jedna modelka i jeden motor, ale co najlepsze i najwazniejsze to super meeega duuuze obiektywy )

Komentarz

• micles
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 4359

Fajnie było, bo załapałem się na sigmę 70-200 2.8 akurat na wypadek na Jagiellońskiej :P

No i dowiedziałem się również, że poniżej 12mm na 1.6x nie ma co schodzić, bo straszna beczka i jedynym użytkiem takiego szkła jest postawić główny motyw w centrum kadru, a resztę potraktować jako drugi plan, wypełniający.

BTW : sigma mydliła na 200mm z ostrością na bliskie przedmioty nawet na 4.0 = nadal stawiam na canona (do 350d, ale jeden na 1dmkIII też sprawdzał tą sigmę i też stwierdził, że mydli.)

Komentarz

• aleks
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 163

Zamieszczone przez micles
                    Fajnie było, bo załapałem się na sigmę 70-200 2.8 akurat na wypadek na Jagiellońskiej :P
                    [...]
                    A w sumie, co się stało?
                    --------------------

Komentarz

• Goomis
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1893

Sigma 70-200/2.8 zawiodła mnie na maksa. Chociaż, że jednak ma HSM który ładnie działa to ostrośc po ch***. Na nieskończonośc jeszcze jako tako ale z bliska to porażka. Na 2.8 - zerowa użytecznośc, na 4 już lepiej ale i tak obraz jakiś "mglisty" moja 50-tka na 1.8 jest ostrzejsza... Szkło sprawdzane także na świeżutkim 1DmkIII i wniosek jednoznaczny - mydło. Stałka 150/2.8 już pozytywnie, największą frajdę miałem z 8/3.5fisheye :-D No i 120-300/2.8 też fajny ale to poza zasięgiem jest :-P Modelka jedna ale cały czas się kleiła do tego motoru a światło jak na studyjne to słabiutkie - ISO800, 1/250, f4.5-5.0 Spotkanie jako inicjatywa ok ale za mało szkieł do Canona - pod nikona większy wybór, a Canonów(aparatów) widziałem dużo więcej... Inicjatywa - 10/10, wykonanie - 5/10, szkła sigmy - 4/10(z powodu wielkiego zawodu na 70-200/2.8...)
                      5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• micles
                        Zablokowany
                        • 2006
                        • 4359

Zamieszczone przez aleks
                        A w sumie, co się stało?
                        Tramwaj nie wyhamował (albo babka zaspała, albo pomyliła pedały, albo faktycznie układ hamowania nawalił) i wjechał w kolumnę 9 samochodów. 4 osoby pojechały do szpitala, 4 samochody skasowane (30% krótsze się stały :P) pozostałe 5 "do wyklepania", ale przez artystę :P

I ja tam byłem, olej i benzynę piłem XD

Komentarz

• -=Festyk=-
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 666

Zamieszczone przez micles
                          I ja tam byłem, olej i benzynę piłem XD
                          Co kto lubi A pozwalali z tymi szkłami tak biegać po mieście?

||Galeria

Komentarz

• micles
                            Zablokowany
                            • 2006
                            • 4359

Zamieszczone przez -=Festyk=-
                            Co kto lubi A pozwalali z tymi szkłami tak biegać po mieście?
                            Czachor i Tytus pożyczali, to się pytali czy można wychodzić poza WSG. Pan (albo pani) zrobił pauzę, po czym odpowiedział : Przed 20. musicie je oddać. Dość komicznie wyglądaliśmy w trójkę biegnąc przez całe WSG (kumpel zaparkował przy głównej bramie). Tym bardziej, że drugi kumpel nie miał miejsca w torbie i biegł ze szkłami w rękach :P

Komentarz

• uzależniony
                              Dopiero zaczyna
                              • 2008
                              • 38

Niestety, jeżeli ktoś ma sianko to oczywiscie że Canon, ale jeżli ktoś nie ma to chyba nie pozostaje mu nic innego jak właśnie ta Sigma 70-200 f2.8. No bo co innego o tych (podobnych) parametrach...?
                              Niestety fotografia to drogi sport... :/
                              Canon 20d Sigma 70-200 f/2.8 Tamron 17-50 f/2.8 Canon 50 f/1,8 ...
                              / /

Komentarz

Pracuję...