Proszę o pomoc

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Olka

Proszę o pomoc

Witam, zakupiłam aparat Canon EOS 400D EF-S 18-55mm, jestem amatorem jeżeli chodzi o robienie zdjęć, niestety niema mnie w miejscowości w której mieszkam a instrukcja obsługi została w domu. Mam problem tego typu czy ten aparat ma możliwość ustawienia oglądania zdjęć na monitorze LCD które w danym momencie się wykonuje a nie patrzenie za każdym razem w okular celownika ?? Bardzo proszę o pomoc
  • fotokor1
    Początki nałogu
    • 2006
    • 373

nie ma niestety, dopiero po wykonaniu fotki możesz zrobić podgląd na lcd
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Komentarz

• Fotogal
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 21

nie ma
      40D + C 24-105/4 IS + C 100-400/4.5-5.6 + C 580 EX II i Manfrotto 190PRO + 141RC + drobiazgi

Komentarz

• gwozdzt
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 5780

Zamieszczone przez Olka
        Witam, zakupiłam aparat Canon EOS 400D...
        czy ten aparat ma możliwość ustawienia oglądania zdjęć na monitorze LCD które w danym momencie się wykonuje a nie patrzenie za każdym razem w okular celownika ??
        Jak już koledzy wspomnieli - nie ma takiej możliwości.

Można jedynie dodać, że możliwość taka pojawiła się w modelach 40D, 450D (oraz 1D/DS mKIII, ale to Cię raczej nie zainteresuje)
        Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Olka

dzięki za info i poświęcenie czasu, czyli pozostaje mi patrzeć w celownik

Komentarz

• fotokor1
            Początki nałogu
            • 2006
            • 373

nie martw się do tego idzie się przyzwyczaić, ja nie wyobrażam już sobie lukać na lcd i nawet mam frajdę z patrzenia w wizjer celownika tam naprawdę jest świetny podgląd
            pozdrawiam
            Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Komentarz

• ToSemJa
              Bywalec
              • 2007
              • 138

kupiłaś ten aparat czy dostałaś?
              ręce mi opadły
              50D 10-22 50 f1.8 24-75 f2.8 70-300 580 EX II

Komentarz

• axk
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2027

Zamieszczone przez Olka
                pozostaje mi patrzeć w celownik
                I właśnie na tym polega cały urok robienia zdjęć sprzętem dSLR, chociaż przy makro LV czasami bardzo się przydaje.
                EOS + Speedlite

Komentarz

• Olka

Kupiłam go zbyt pochopnie jak się teraz okazuje, ale jak kolega wczesniej wspomniał mam nadzieje że się do tego przyzwyczaje
                  !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                  Kupiłam go zbyt pochopnie jak się teraz okazuje, ale jak kolega wczesniej wspomniał mam nadzieje że się do tego przyzwyczaje
                  Ostatnio edytowany przez Gość; 16947. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• fotokor1
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 373

koleżanka , witaj w klubie cb i nie pisz że pochopnie zobaczysz ile przed tobą radochy
                    pozdrawiam

Komentarz

• ToSemJa
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 138

Jeśli naprawde chcesz się wkręcić w fotografie to dobrze zrobiłaś (potem już nie będziesz chciała patrzeć na LCD nawet jeśli będzie taka opcja)...
                      50D 10-22 50 f1.8 24-75 f2.8 70-300 580 EX II

Komentarz

• axk
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2027

Zamieszczone przez Olka
                        Kupiłam go zbyt pochopnie jak się teraz okazuje
                        Dlaczego zbyt pochopnie? 400D to naprawdę przyzwoity sprzęt.
                        Ostatnio edytowany przez axk; 16601.
                        EOS + Speedlite

Komentarz

• wojtek_j
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 352

Przyzwyczaje?Koleżanko na tym właśnie polega cała radość z fotografowania lustrzankami.LCD jest po to by można było zobaczyć ustawienia aparatu oraz wstępny wynik wykonanego zdjęcia.Niektórzy kupując lustrzankę pytali jak nagrywa się filmy tym aparatem.Widzę że wydałaś ok 2000 zł na aparat o ktorym nie masz pojęcia,nie wiesz jaką skrywa moc :-) wiesz co zmienisz zdanie po kilku dniach i zobaczysz jaką zabawę daje ci ten aparacik.Poczytaj na forum,pytaj o wszystko a "CAŁY ŚWIAT BĘDZIE DLA CIEBIE PLACEM ZABAW "
                          7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Komentarz

• fotokor1
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 373

instrukcje do 400d na początek przyda się do poczytania to linki z forum bez tego ani rusz
                            pozdrawiam

Komentarz

• gunia1990
                              Uzależniony
                              • 2008
                              • 550

ostatnio sie złapałam an tym, że kompakty sa dla mnie dziwnie lekkie i odruchowo patrzę w obiektyw ^^

Olka, szybko załapiesz bakcyla, obiecuję ci to.. Wystarczy tylko troche sie przekonać do lustrzanki no i do manuala A najlepszy podręcnzik to własnie canon-board
                              galeria CB / ludzie... / picasa

Komentarz

Pracuję...