[początki] 15lat, 400D i dużo chęci

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • talarczyk
    Początki nałogu
    • 2008
    • 399

[początki] 15lat, 400D i dużo chęci

Jako, że to mój pierwszy post na forum - witam wszystkich
    Przez dość długo okres czasu przeglądałem Canon-Board ale dopiero dzisiaj postanowiłem się ujawnić. Od kilku lat "bawiłem" się cyfrówką Fuji - nie nazwałbym tego fotografią, a jedynie "dokumentowaniem wydarzeń rodzinnych". Niedawno stałem się posiadaczem wspaniałego dzieła firmy Canon jakim niewątpliwie jest genialny EOS 400D ( ) i postanowiłem nieco poważniej podejść do fotografii. Jestem dość młodym foto-amatorem, moje plenerowe możliwości są dość ograniczone - jak na razie "nie czuję się na siłach", żeby wyjść z lustrem do miasta Mimo to staram się wykorzystać każdą sytuację, żeby gdzieś wyjść i kogoś/coś pstryknąć.

Jest to absolutnie przypadkowy portret. Słabe światło - ISO 1600 i F/2.8. Od tej fotografii przekonałem się do pstrykania w RAWach.

Podobno emocjonalny związek z "modelem" zwiększa ilość produkowanych gniotów

Sobotni plener z kumplem. Kolega zafascynował się fotografowaniem kwiatków, a ja postanowiłem zrobić "coś innego".

Ciąg dalszy "sobotniego pleneru"...

Jak na razie to tyle, trudno jest mi wybrać zdjęcia za które nie zostałbym od razu "zjedzony". Liczę na słowa krytyki - może w końcu się czegoś nauczę, bo parcie na matrycę jest
  • -=Festyk=-
    Uzależniony
    • 2005
    • 666

Nie lubię oglądać tak małych zdjęć Wolę jak dłuższy bok ma 800px,ale to tylko moje widzimisie,więc nieważne. Co do zdjęć to typowe,standardowe zdjęcia jakie człowiek wykonuje wchodząc w świat fotografii-las,piesek,krzaczki,gałązki,kwiatki Też takie mam
    Jedynie pierwsze zdjęcie przyciągnęło moją uwagę na dłużej.Poza szczegółami takimi jak bardzo ciasne kadrowanie i rozpraszające,czerwone plamki na czole, uważam,że to dobry portret.

||Galeria

Komentarz

• fret
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1503

Masz tendencję do ustawiania ostrości na nos . Niezależnie od tego, czy portretujesz człowieka, czy psa, czy dowolne inne stworzenie majace oczy - ustawiaj na oczy, albo na bliższe oko, jesli tylko jedno miesci się w GO. Na plus przyzwoite kadry (pierwsze dwa) i... brak narzekania na sprzęt .

Komentarz

• Piasek1989
        Bywalec
        • 2007
        • 153

zdjęcie 1 wszystko fajnie tylo ostrz na oczy to samo w zdjęciu nr 2. co do trójki to tyle ze większa GO (głębia ostrości) mogla być a 4 to lipa i nawet nie komentuje.
        50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III

Komentarz

• mungo
          Uzależniony
          • 2006
          • 535

To ja się podczepie. Z pierwszej fotki dałoby radę coś wyciągnąć inne są w stylu gniotowato-początkującym. Każdy tak ma, ale potem to mija
          Jeśli f/2.8 to jaki to był obiektyw?

Zaczątek portfolio: link

Komentarz

• talarczyk
            Początki nałogu
            • 2008
            • 399

Zamieszczone przez fret
            Masz tendencję do ustawiania ostrości na nos . Niezależnie od tego, czy portretujesz człowieka, czy psa, czy dowolne inne stworzenie majace oczy - ustawiaj na oczy, albo na bliższe oko, jesli tylko jedno miesci się w GO.
            Dzięki, postaram się.

Zamieszczone przez fret
            Na plus przyzwoite kadry (pierwsze dwa) i... brak narzekania na sprzęt .
            Jak można narzekać na sprzęt? Najbardziej jestem dumny ze swojego Tamrona i jego AF, który śmiga niczym USM

Zamieszczone przez mungo
            Jeśli f/2.8 to jaki to był obiektyw?
            75mm @Tamron 28-75/2.8

Komentarz

• gunia1990
              Uzależniony
              • 2008
              • 550

mnie tylko przeszkadza ostrośc na nosie, a nie na oczach pieska.. takie rozmyte są przez to..
              1ka fajna
              galeria CB / ludzie... / picasa

Komentarz

• rudymielec
                • 2008
                • 12

pierwsze gites chociaż wydaje sie deko nieostre reszta standard na poczatku
                EOS 450d + EF-S 18-55 IS + EF 50mm 1.8 mk2 + A95

Komentarz

Pracuję...