MMM
29-04-2008, 19:43
Glamour :D
http://digart.img.digart.pl/data/img/74/37/download/1827199.jpg
5D 85/1.8 @ f/4
http://digart.img.digart.pl/data/img/74/37/download/1827199.jpg
5D 85/1.8 @ f/4
|
View Full Version : [MMM] wiedźma MMM 29-04-2008, 19:43 Glamour :D http://digart.img.digart.pl/data/img/74/37/download/1827199.jpg 5D 85/1.8 @ f/4 Wats0n 29-04-2008, 19:59 Odważne zdjęcie. Tzn. dużo odwagi będzie wymagało zaprezentowanie modelce :) Efekt ciekawy, ale osobiście odczuwałbym jakiś wewnętrzny opór przed takim potraktowaniem kobiety ;) MMM 29-04-2008, 20:12 Odważne zdjęcie. Tzn. dużo odwagi będzie wymagało zaprezentowanie modelce :) Gładko poszło, reakcja była taka: "zajefajne, naprawdę mi się podoba jestem na nim tak pięknie upiorna" :D iktorn92 29-04-2008, 20:21 Gratuluje świetna fotka bardzo mi sie podoba:) Pozdro Mellan 29-04-2008, 21:29 Fotka fajna :) też mam skłonności do "wiedźmowania" modelek, hehe. Mogłeś jej troszkę potargać włosy. Pozdrawiam fotokor1 29-04-2008, 21:44 fajna fota a jak byś nam wrzucił real niewiedźminowy tak dla porównania pozdrawiam sniper88 29-04-2008, 22:15 Swietny efekt:) Tylko lewe oko wydaje mi sie lekko rozmyte:p Picia 29-04-2008, 22:36 obróbka jak na MMM przystalo swietna.. ale ogolnie bez rewelacji. Vitez 30-04-2008, 11:56 To nie jest Glamour... chyba że w ujęciu sarkastycznym. piotrr 30-04-2008, 12:18 nice job :) . nie wszystko glamour co się świeci ;) Vitez 30-04-2008, 12:37 nie wszystko glamour co się świeci ;) Podejścia do glamour ogólnie są dwa: - historyczne, od glamrocka ( http://en.wikipedia.org/wiki/Glamrock ) 'Glam fans (usually referred to in the contemporary music press as "glitter kids") and performers distinguished themselves from earth-toned hippie culture with a deliberately "artificial" look. This was derived in large part from a fusing of transvestism with futurism.' - nowoczesne podejście - http://en.wikipedia.org/wiki/Glamour_photography 'Photographers use a combination of cosmetics, lighting and airbrushing techniques to produce the most physically appealing image of the model possible.' To zdjęcie nie podpada pod żadne z tych podejść/definicji. Ale to tylko taka moja subiektywna opinia, nikt nie musi się z nią zgadzać. Bahrd 30-04-2008, 12:45 Przyłączam się do Mellana. Moim zdaniem też za mało jeszcze wiedźmowata ;) Jeden wykoślawiony nos to tylko początek wiedźmy ;) Jakieś kaprawe oko może chociaż? MMM 30-04-2008, 14:19 To nie jest Glamour... chyba że w ujęciu sarkastycznym. Heh, no to przecież tylko żart z tym glamourem :-) Jeden wykoślawiony nos to tylko początek wiedźmy ;) Jakieś kaprawe oko może chociaż? Jak chcesz obrazić mnie to napisz wprost, a nie czepiaj się modelki... ewa_olsztyn 30-04-2008, 14:55 Mi się podoba niesłychanie - ona jest piekna tak naprawdę - to widać. Napracowałeś się. Chciałabym mieć taki portret, no i przy moim byś się tak nie napracował... ;) Vitez 30-04-2008, 16:36 Heh, no to przecież tylko żart z tym glamourem :-) To gdzie przenosimy? :p Chciałabym mieć taki portret, no i przy moim byś się tak nie napracował... ;) W avatarku widać piękne zielone oczy i niebieskie włosy więc chyba nie jest tak źle ;) Kristof 30-04-2008, 18:45 Ciekawe kolory, nadają klimat.. kadr ok - ogólnie bardzo fajne ps. dużo było obróbki w PS?? Bahrd 30-04-2008, 21:17 Jak chcesz obrazić mnie to napisz wprost, a nie czepiaj się modelki... Nie miałem nic złego na myśli, ani w stosunku do modelki, ani wobec Ciebie. Przepraszam, jeśli moja uwaga została tak odebrana. MMM 30-04-2008, 21:26 Nie miałem nic złego na myśli, ani w stosunku do modelki, ani wobec Ciebie. Przepraszam, jeśli moja uwaga została tak odebrana. Spoko, nie ma już tematu, sam się często łapię że traktuję modeli na fotach jak "tworzywo fotograficzne". ps. dużo było obróbki w PS?? Bo ja wiem.... jak dla mnie mało :D Kristof 01-05-2008, 21:33 Spoko, nie ma już tematu, sam się często łapię że traktuję modeli na fotach jak "tworzywo fotograficzne". Bo ja wiem.... jak dla mnie mało :D aaa... dzięki. diZaster 01-05-2008, 21:55 nie podoba mi sie, oczy sa mdle - wina zle nalozonej, badz niedopracowanej warstwy, a buzia wyglada nie upiornie, ale jak brudna. moze jakas dobra konwersja do bw a pozniej dodanie lekkiego blekitnego/zielonego zafarbu wygladaloby lepiej. sniper88 01-05-2008, 22:33 Bo ja wiem.... jak dla mnie mało :D Czyli że modelka po prostu tak wygladala?:lol: MMM 01-05-2008, 22:47 Czyli że modelka po prostu tak wygladala?:lol: Nie całkiem, ale trochę jej w tym pomogłem :-) robert lubanski 07-05-2008, 10:09 fota i pomysl bardzo, ja sprobowlabym bardziej niedoswietlic twarz ale to ja :-) VanMurder 07-05-2008, 11:09 a ja będę oryginalny : nie podoba mi się, ani pomysł, ani wykonanie, mz wyciągasz coś na siłę ze słabej przypadkowej foty ... na pewno nie wystawił bym jej w swoim portfolio... może dlatego że ze swoimi modelkami staram się robić dokładnie odwrotny efekt ...;) ale żeby było konstruktywniej, dlaczego na nie? centralny kadr ani linia oczu ani usta nie są w 1/3 od góry (dołu kadru),brak konsekwencji w symetrii mz bez pomysłu, ekspresja modelki nic nie wyraża, spojenie tępe w nieokreślonym kierunku (trochę wyżej obiektywu?), o co chodzi? przesmażona w PS, brak konsekwencji w PSuciu miedzy włosami i twarzą czarna nieokreślona plama PG, wygląda jak efekt maźnięcia czarnym brush'em w PS nie mam pojęcia po co to śliwkowo różowe zabarwienie na twarzy,(rozmazany makijaż?) zdjęcie jest tak mało autentyczne że aż groteskowe ... widać młodą kobietę nieudolnie postarzoną, przypomina mi to trochę tanie produkcje filmowe z późnych lat 80-tych ... na koniec - nie panikuj to tylko moja subiektywna opinia, nie musisz się do niej odnosić ani się zna zgadzać ;) pozdrawiam Krzysztofmalicki 07-05-2008, 20:01 bardzo ładne zdjecie mimo upiotności MMM 07-05-2008, 20:16 ani linia oczu ani usta nie są w 1/3 od góry (dołu kadru),brak konsekwencji w symetrii mz bez pomysłu, Linia oczu wynika z konsekwencji pokazania całych dłoni :-) ekspresja modelki nic nie wyraża, spojenie tępe w nieokreślonym kierunku (trochę wyżej obiektywu?), o co chodzi? Zapytaj modelki, ja chciałem uzyskać coś trochę innego :-) czarna nieokreślona plama PG, wygląda jak efekt maźnięcia czarnym brush'em w PS Nie widzę :-) nie mam pojęcia po co to śliwkowo różowe zabarwienie na twarzy,(rozmazany makijaż?) Taki sobie zrobiła :-) zdjęcie jest tak mało autentyczne że aż groteskowe ... widać młodą kobietę nieudolnie postarzoną Ona nie miała być postarzona, ale trochę upiorna :-) na koniec - nie panikuj to tylko moja subiektywna opinia, nie musisz się do niej odnosić ani się zna zgadzać ;) Foto nie jest do pochwalenia się "jakie to zajebiste mi wyszło" ani do wylewania wazeliny, ale do komentowania. Znasz mnie już trochę z forum i wiesz że nie reaguję alergicznie na krytykę, a zdjęcie jest tu właśnie po to żeby je krytykować, więc nie musisz swojej krytyki usprawiedliwiać. Dzięki za zaglądnięcie :-). 1507 15-05-2008, 12:32 a można też przyjąć krytykę w milczeniu, nie każdemu musi sie podobać ewa_olsztyn 15-05-2008, 13:34 nie reaguję alergicznie na krytykę, a zdjęcie jest tu właśnie po to żeby je krytykować, więc nie musisz swojej krytyki usprawiedliwiać. Dzięki za zaglądnięcie :-). Podoba mi się MMM to, że odpowiadasz na krytyki i wyjaśniasz swoje intencje. To rzadki przykład dobrego wychowania :) Mnie brak odpowiedzi autora zniechęca do dyskusji, nie chce mi się gadać do milczących ścian.... Zawsze bardzo chętnie będę do Ciebie zaglądać :) gwozdzt 15-05-2008, 14:11 Podejścia do glamour ogólnie są dwa... To zdjęcie nie podpada pod żadne z tych podejść/definicji. Ale to tylko taka moja subiektywna opinia, nikt nie musi się z nią zgadzać. To nie jest subiektywna opinia, ale obiektywna racja. Omawiane zdjęcie jest portretem kreacyjnym. czym to się różni jest dość dobrze opisane tutaj: ftp://ftp.helion.pl/online/cwfot2/cwfot2-4.pdf (str. 105-106) Amat 15-05-2008, 14:59 A ja uważam że jest to dowód na pewne powiedzenie : "każda kobieta jest piękna,tylko nie każda o tym wie". Wspaniałe zdjęcie "opowieść",czyli pokazujące klimat. I to chyba jest dokładnie to czego każdy chce i szuka, oprócz doskonałości techniki również pewna doza poezji/tajemniczości/niedomówienia/sugestii. !!! Łączenie podwójnego wpisu !!! VanMurder Gdyby wszystko było perekcyjne byłoby suche i bezpłciowe. Czasami błąd jest wręcz konieczny. Tematem jest człowiek, a to wulkan niedoskonałosći i warto o tym pamietać. Jeśli wszystko zrobisz perfekcyjnie wujdzie ci...manekin. QBUŚ 15-05-2008, 17:38 Według mnie zdjęcie jest spoko, mocno specyficzne jak na mój gust ale podoba mi się. Musze jednak przyznać że kiedy patrzę na to foto to pierwsze co mi się rzuca na myśl nie jest „wiedźma” ale „starsza pani”, a tak swoją drogą ciekawa modelka skoro podoba jej się to zdjęcie, raczej wszystkie osoby płci żeńskiej które znam odrzuciło by to zdjęcie i kazało mi je skasować. MMM może zdradzisz coś więcej o tej fotce tzn. gdzie było zrobiona, przy jakim oświetleniu itp. oraz co objęła obróbka. Mariusz_Borowicz 20-05-2008, 10:34 bardzo fajne zdjecie, przypomina mi sie klimat wladcy pierscieni hehe masz moze oryginal dla porownania? Skipper 11-09-2008, 01:04 a gdzie jest fotka? ewa_olsztyn 11-09-2008, 14:55 a gdzie jest fotka? A no właśnie, też bym chętnie porównała :) aseptyczny 15-11-2008, 00:18 A no właśnie, też bym chętnie porównała :) Ja tez. |