"Według najnowszych informacji, w tym roku na Pikniku w Góraszce zobaczymy m.in. łódź latającą PBY-5 Catalina, radziecki samolot myśliwski z czasów II wojny światowej Jak-3, legendarny brytyjski myśliwiec Supermarine Spitfire oraz znany już góraszkowej publiczności najpopularniejszy na świecie samolot transportowy - DC-3 Dakota. Po raz pierwszy pojawi się również lekki amerykański samolot rozpoznawczo-szturmowy OV-10 Bronco."
XIII Międzynarodowy Piknik Lotniczy 2008 - Góraszka (koło Warszawy) 7-8.06.2008
Zwiń
X
-
XIII Międzynarodowy Piknik Lotniczy 2008 - Góraszka (koło Warszawy) 7-8.06.2008
Tagi: Brak -
Wśród zapowiadanych atrakcji wymieniają Battle of Britain Memorial Flight.
Jeśli rzeczywiście cała ta formacja się pojawi to ujrzeć Lancastera w locie i to w formacji będzie naprawdę niezłą atrakcją:
To mniej więcej ta sama klasa bombowców co Handley Page Halifax i B-17 Flying Fortress.
Do tego słynna C-47 Dakota - ktokolwiek widział filmy wojenne z okresu II wojny światowej w których pokazywany był jakikolwiek desant spadochronowy ten zna ten samolot
Spitfire'a myślę że reklamować nie trzeba
.
-
Takie pytanko. Wg planu pokazy w sobotę i niedzielę są takie same. A jak to jest w praktyce (poprzednie lata)?
I czy ten darmowy autobus z Wawy do Góraszki to często jeździ i czy da się do niego normalnie wsiąść?Komentarz
-
Nie są - jednego dnia mają być F-16 z Krzesin, drugiego Mig 29 - z tym że raczej to będą przeloty niż pokaz w pełnym tego słowa znaczeniu...
Mi się tam jechać szczerze mówiąc nie chce...Komentarz
-
Większośc pokazu to to samo ale czasem osobne smaczki się trafiały. Ja może będę w oba dni.
Rozkład jazdy będzie podany, chyba jakoś co 40 min jeździł? Przed godziną 10 tą (2 lata temu) luz. Ten ok 11-12 (rok temu) zapchany niemiłosiernie, i to jeszcze z zablokowanymi oknami a klima nie wyrabiała - mocno podduszeni z niego wysiadaliśmy. W tym roku kombinuję z kimś samochodem się załapać 8) .I czy ten darmowy autobus z Wawy do Góraszki to często jeździ i czy da się do niego normalnie wsiąść?Komentarz
-
I tak najpewniej będę jechał pierwszym dostępnym więc powinno być OK
A ja kombinuję jakiś nocleg w Wawie żeby nie sterczeć od 5 rano na dworcu
Rok temu sobie powiedziałem, że w tym roku to już na pewno będę to i czekanie na dworcu jakoś powinienem znieść w razie kłopotów z noclegiem
Komentarz
-
W sumie bylem kilka razy ale dawno temu, jak wczesnie trzeba byc zeby wybrac sobie miejscowke przy barierce?
Komentarz
-
Komentarz
-
Pewnie się wybiorę, ale jednak samochodzikiem, jakoś się zburżuiłem ostatnio i się w autobus pchać nie chcę
www.t-jack.pl
Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.Komentarz
-
"Maszyny wojskowe znowu na góraszkowym niebie!
Okazuje się, że Pan Minister Obrony Narodowej wysłuchał naszego (i Waszego - Góraszkowych Gości) apelu o zaprezentowanie maszyn wojskowych na tegorocznej imprezie. Będziemy zatem mieli przyjemność gościć:
2 x Migi-29 (niski przelot)
2 x F-16 (niski przelot)
Mi-14
W-3RM Anakonda
Mi-24
W-3 Sokół
Zespół Akrobacyjny "Orliki""
Uwielbiam takie informacje. Co to znaczy niski przelot? Dla odrzutowca 500m to pewnie jest nisko...
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Hmm... chyba trzeba będzie się wybrać w tym roku, może się załapię na Spita, w zeszłym jak się zabrałem do domu, to akurat latał :]5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"
Komentarz
-
-
Komentarz
Komentarz