[Ryczywół] - Przedmoście Maciejowickie 2008

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grzech71
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 29

[Ryczywół] - Przedmoście Maciejowickie 2008

Witam

W Ryczywole (koło Koznienic) 27 kwietnia 2008 odbędzie się inscenizacja walk o przedmoście maciejowickie.
    Szczegóły na stronie Kozienickiej Grupy Rekonstrukcji Historycznych.

Gorąco polecam!
    Grzesiek
  • Sergiusz
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2708

Z podanego przez Ciebie linku wynika: „ Sekcja niemiecka nie ma nic wspólnego z nacjonalizmem, nazizmem, rasizmem i innymi hasłami głoszonymi w okresie III Rzeszy i przez współczesnych neonazistów.
    Jedynym celem sekcji niemieckiej jest przybliżanie historii II wojny światowej"

Czyli co ta historia II wojny ma przybliżać według Ciebie jak nie nacjonalizm i nazizm? Żołnierzy Wermachtu pielących ogródki czy pędzonych jeńców przed czołgami?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• 100dool

Chyba autorowi tych słów chodziło bardziej o to, że nie utożsamiają się z tą ideologią, ale faktycznie to sformułowanie jest dosyć niefortunne

Komentarz

• Sergiusz
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2708

Wiesz skoro się nie utożsamiają to powinni chodzić w koronkach nikt by wtedy ich nie mylił. A w tych mundurach wyglądają tak jak jest napisane.

Komentarz

• grzech71
          Dopiero zaczyna
          • 2005
          • 29

Zamieszczone przez Sergiusz
          Wiesz skoro się nie utożsamiają to powinni chodzić w koronkach nikt by wtedy ich nie mylił. A w tych mundurach wyglądają tak jak jest napisane.
          ... tak tak, masz racje a ludzie odgrywający krzyżaków w inscenizacji bitwy pod Grunwaldem powinni wystąpić w czerwonych dresach ;o) żeby ich nikt nie posadził o "utożsamianie się i ideologią krzyżacką" ...

Pozdrawiam

Komentarz

• Sergiusz
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2708

A gdzie ty tu widzisz Krzyżaków? Wermacht jak żywy!

Komentarz

Pracuję...