Migający LCD w 580 EX II

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kwas777

Migający LCD w 580 EX II

Witam niedawno kupiłem sobie lampę 580 EX II i mam takie pytanie: czy to normalne, że gdy wysuwam wbudowany dyfuzor, aby uzyskać kąt rozbłysku 14mm to wyświetlacz w lampie mryga??
  • andys73

Tak normalne, wszystko masz opisane w instrukcji obsługi.

Komentarz

• bwicher

W instrukcji jest napisane, że jak palnik zostanie odchylony przy wyciągniętym dyfuzorze, to LCD mruga ostrzegając o tym fakci (podnosisz palnik, żeby odbić błysk np. od sufitu a taki dyfuzor skutecznie ogranicza zasięg). Jest to zjawisko całkowicie NORMALNE

Pozdrawiam

Komentarz

• Hubert01
        Bywalec
        • 2006
        • 182

Tylko gdy głowica lampy jest odchylona od pierwotnego położenia (czyli nie jset skierowana na wprost, bo po co ci wysunięta płytka szerokokątna (nie żaden dyfuzor) z głowicą np. ustawioną w pionie?

Edit:
        bwicher mnie ubiegł, muszę szybciej pisać posty
        5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exII

Komentarz

• asdfasfd
          Zablokowany
          • 2007
          • 341

Miga po to żeby przypomnieć, że palnik jest w bezsensownej pozycji. Przeczytaj instrukcję - przyda się.

Komentarz

• noel
            Bywalec
            • 2008
            • 177

Zamieszczone przez kwas777
            Witam niedawno kupiłem sobie lampę 580 EX II i mam takie pytanie: czy to normalne, że gdy wysuwam wbudowany dyfuzor, aby uzyskać kąt rozbłysku 14mm to wyświetlacz w lampie mryga??
            jak pisali poprzednicy - INSTRUKCJA!
            Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Komentarz

Pracuję...