WitamCzego uzywacie do sklejania zdjec panoramicznych ?
Soft do sklejania panoramy
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Firmowe canona
zdążyłem "zlepić" dwie panoramy było ok.Widziałem w IrfanView jest też ta funkcja ale jeszcze nie testowałem.Pozdrawiam.
Komentarz
-
Mam pytanie - czy do zrobienia panoramy potrzebna jest taka funkcja w aparacie, czy też należy wykonać kilka kolejnych zdjęć (z małą "zakładką"), a następnie skleić je przy pomocy softu (np. Canon Utilities PhotoStitch)???Komentarz
-
Fotki mozesz zrobic dowolnym aparatem... nawet analogowym ;-) Wazniejszy jest program ktory pozniej laczy zdjecia w calosc ;-) Ja uzywam wlasnie PhotoStich'a od Canona.. dziala bardzo sprawnie
Taka mala wskazowka - fotki na panoramy rob w kadrze pionowym, a nie poziomym. To raz.. A dwa - uzywaj ogniskowej w okolicach 80-120mm... no i rzecz jasna przyslona domknieta dla wiekszej glebi ostosci
Komentarz
-
-
Podpisuje sie pod tym - dziala baaardzo sprawnieZamieszczone przez CzachaFotki mozesz zrobic dowolnym aparatem... nawet analogowym ;-) Wazniejszy jest program ktory pozniej laczy zdjecia w calosc ;-) Ja uzywam wlasnie PhotoStich'a od Canona.. dziala bardzo sprawnie
A kolejna wskazowka - uzyj blokady ekspozycji/manual by kazde zdjecie do sklejenia bylo tak samo naswietlone a nie wyszlo pozniej jak przejscie dla pieszych aka zebraTaka mala wskazowka - fotki na panoramy rob w kadrze pionowym, a nie poziomym. To raz.. A dwa - uzywaj ogniskowej w okolicach 80-120mm... no i rzecz jasna przyslona domknieta dla wiekszej glebi ostosci
Komentarz
-
-
-
ja uzywam softu zalaczonego z canonem
jednak nie jest chyba najlepszy bo na laczeniach widac male rozniece lecz po wywolaniu w labie z odleglosci okolo 1m nie wiedac roznicyKomentarz
-
A przeczytales co pisalem o blokadzie ekspozycji/ekspozycji manualnej? :PZamieszczone przez swistakjednak nie jest chyba najlepszy bo na laczeniach widac male rozniece lecz po wywolaniu w labie z odleglosci okolo 1m nie wiedac roznicy
Jak tego nie uzyjesz to kazde zdjecie z panoramy moze ci sie troche inaczej naswietlic i bedzie widac roznice miedzy nimi - szczegolnie na laczeniach wlasnie kontrasty miedzy naswietleniem.Komentarz
-
-
Wczesniej uzywalem jakiegos ULead, ale teraz zapoznalem sie z Panorama Factory i jest naprawde niezla. Da sie pozmieniac sporo zaawansowanych opcji i rowniez ma sie wplyw na nakladanie sie fragmentow zdjec i mozna recznie 'dostrajac' miejsca, gdzie sie cos nie zeszlo prawidlowo. Bardzo przydatna rzecz.Komentarz
-
a mozna widziec dlaczego?Zamieszczone przez Czachafotki na panoramy rob w kadrze pionowym, a nie poziomym.Komentarz
-
Zeby miec wiecej w kadrze.Zamieszczone przez satanicoa mozna widziec dlaczego?Zamieszczone przez Czachafotki na panoramy rob w kadrze pionowym, a nie poziomym.Komentarz
Komentarz