Dead pixel w PS S70

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pazurek
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1294

Dead pixel w PS S70

Witam,

Mam pytanie, na matrycy aparatu Powershot S70 pojawil sie deadpixel. Czy jest jakas mozliwosc poradzenia sobie z nim? W olympusach jest w menu opcja "pixel mapping", w canonach niczego takiego nie widzialem. Moze jest jakis dostep do menu serwisowego?

Jak z dead pixelami radzi sobie serwis canona? Chyba nie wymieniaja od razu calej matrycy przy jednej kropce?
    http://plfoto.com/4986/autor.html
  • columbia

Jesli masz gwarancję to jak naszybciej zgłaszaj się z aparatem Dead PIXEL nawet pojedyńczy to wada fabryczna !!.

Komentarz

• pazurek
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1294

Pixel sie pojawil po 8 miesiecach uzytkowania. Niestety gwarancji nie ma, tzn. jest ale nie obowiazuje w Polsce.

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Serwis Canona mapuje dead pixele. Na gwarancji za darmo, bez gwarancji nie wiem za ile - moze sprobuj sie ze sprzedawca/sprowadzajacym skontaktowac i zalatwic wysylke do kraju (USA?) w ktorym obowiazuje twoja gwarancja...

Komentarz

• Wisozup
          Coś już napisał
          • 2005
          • 72

Zamieszczone przez columbia
          Jesli masz gwarancję to jak naszybciej zgłaszaj się z aparatem Dead PIXEL nawet pojedyńczy to wada fabryczna !!.
          Gdzies czytalem (jak sie nie myle to w instrukcji) ze producent gwarantuje dzialanie 99% pixeli...wiec jeden pixel nadaje sie do leczenia?

Komentarz

• pazurek
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1294

@Vitez: czyli na 100% jest mozliwosc mapowania pikseli w canonach?

Komentarz

• KuchateK
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 4895

Pixele to wszyscy dzisiaj chyba mapuja...

Podejzewam ze i fabrycznie sporo aparatow ma cos podmapowane... CMOS jest tutaj gora bo tam pada raptem pixel... CCD jest nieco w plecy poniewaz tam czesto cala jedna linia, ale i to mapuja... Ot takie ukrywanie wad technologii.
              ...

Komentarz

• Tomasz Golinski
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 8623

Tylko, żeby umożliwili samodzielne mapowanie... Wasia, do dzieła ;>
                30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez pazurek
                  @Vitez: czyli na 100% jest mozliwosc mapowania pikseli w canonach?
                  Na 99% 8) ... ale zawsze mozesz zadzwonic do serwisu Canona na Żytniej i sie zapytac

Komentarz

• egzor
                    Dopiero zaczyna
                    • 2004
                    • 40

Miałem ten sam problem z A60. Serwis załatwił go w ciągu trzech dni (łacznie z przesyłką aparatu) Teraz nie ma problemu ! Ile to kosztuje - nie wiem bo mój aparat był na gwarancji.
                    Pozdrawiam
                    Egzor
                    -----------
                    Ja mam: Canon A60; CF 16+64+256 MB; dobre chęci

Komentarz

Pracuję...