Ile EV ma 5D a ile 40D bo jakoś nie mogę tego znaleść ?
Rozpiętość tonalna 5D vs 40D
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Z tych testów wynika, że 5D w scenach mocno kontrastowych przegrywa z 40D. I o ile w światłach w zasadzie wyniki są porównywalne to jego zdolność rejestracji szczegółów w cieniach jest aż o 1EV gorsza niż 40D. Ciekawe.Komentarz
-
Łoł... szczerze mówiąc nigdy wcześniej ich nie porównywałem pod tym względem. Sądziłem, że będzie na odwrót a tu niespodzianka.
Widocznie zbyt polegałem na mitach krążących po sieci. Mimo wszystko ja tam jestem zadowolony z moich 7,5EV zmierzonych empirycznie :smile:
Komentarz
-
Może troszkę nie na temat ale nie che tworzyć nowego wątku. Czy znana jest rozpiętość tonalna dla 350d?C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
http://magix.digart.pl/Komentarz
-
wyniki z dpreview jakoś zawsze jakoś się mają dziwnie do tych z optycznych.pl, np. tu:
generalnie optyczne chłopaki napisali, że zakres tonalny 40d jest taki jak w 20d i mówiąc szczerze to właśnie oni są dla mnie bardziej wiarygodni w testach niż dpreviewlepsze jutro było wczoraj
Komentarz
-
testow nie robilem ale naprzemienie robie 5d i 40d i odnosze wrazenie, ze 5d jest lepszy ... nie ogladalem jednak zdjec pod lupaKomentarz
-
Ktos tez zamiescil fotki robione 40d i 5d z kosciola i jednak wiecej szczegolow mialo wtedy tez 5d w cieniachKomentarz
-
Szkoda, że na optycznych nie przetestowali "piątki" wówczas można by porównać ile odbiegają od dpreview.Komentarz
-
właśnie, mam wrażenie, że test 5d pojawi się niedługo na optycznych, ostatnio testują nim obiektywylepsze jutro było wczoraj
Komentarz
-
Nie pojawi się. Na forum optycznych zostało to kiedyś wyjaśnione. Poczekają na następcę piątki i dopiero wówczas zostanie przeprwodzony test porównawczy nowego ze starym modelem."korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"Komentarz
-
No wiele sie mowi o nastepcy 5D, ale jak na razie chyba z tym cicho, no chyba ze ktos ma jakiegos newsa ? jakies informacje - to co ma byc, kiedy, jakie parametry ? ja strzelam 40D - chetnie przesiadlbym sie na cos innego, ale przyznam sie ze z paru przyczyn 5D mnie nie przekonuje, a do 1D to jednak ciut kasy dalej....### AndreasK ###
Canon G12Komentarz
-
-
Komentarz
Komentarz