Zamiennik ładowarki do BP-511

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • westu
    Bywalec
    • 2006
    • 153

Zamiennik ładowarki do BP-511

Witam.
    Będąc w ten weekend na ślubie kuzynki w tym całym zamieszaniu wracając do domu zapomniałem wziąć ładowarki do BP-511...
    No i teraz muszę kupić nową, razem z akumulatorkiem, który został wraz z ładowarką na sali.
    Moje pytanie brzmi, czy te ładowarki za 20-30zł z allegro będą spełniały swoje zadanie?
    Jaki akumulatorek jest wart uwagi?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam.
  • poss
    Bywalec
    • 2006
    • 131

Ładowarki elektrycznie na pewno spełniają swoje zadanie, ale jakość wykonania i trwałość na pewno jest o wiele gorsza od oryginałów - możesz upolować nieraz na alledrogo jakieś używki oryginalne.

Co do akumulatorów - pewnie większość zamienników jest dobra - ja używam baterii nazwanych "premium gold" - spisuje się dobrze a poza tym ma większą pojemność od oryginalnych, więc aparat śmiga dłużej
    40D + Tamron 17-50/2,8 + Sigma 70-300/4,5-5,6 + C50/1,8II + 550ex + duuuużo planów i mało pieniędzy...

studioad.pl - projektowanie stron internetowych
    serwery www bez limitów

Komentarz

• josif
      Początki nałogu
      • 2008
      • 380

kupiłem 30D z jakąś noname dziwną ładowarką która ma tę zaletę, że ma też kabelek do auta. Zero problemów, działa chodzi i zupełnie mi nie przeszkadza, że nie nazywa się canon.

Komentarz

• adamek
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2265

Ja mam to samo co Josif.
        Za tą cenę (20, czy 30 złotych) to jest super.

Bo działa, co ma więcej zrobić?
        Miłego dnia
        adam jastrzębowski
        cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
        tu tu

Komentarz

• mate00sh
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1312

Mogę także polecić. Kupiłęm 10d bez osprzętu i musiałem 'zainwestować' w ładowarkę z Allegro. Kupiłem coś takiego. Mimo, że mam już Canonowską, to tej nadal uzywam w wyjazdach ze względu na zasilacz samochodowy.

Pozdrawiam

Komentarz

• Soundman
            Początki nałogu
            • 2008
            • 371

Dobrze wiedzieć chłopaki też mam canonowską ale sie od jakiegoś czasu nosiłem z zamiarem zakupu tej chińszczyzny bo właśnie ma samochodową wtyczke.

Komentarz

Pracuję...