lampa Soligor 30DA i EOS350D

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gonzo44
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1304

lampa Soligor 30DA i EOS350D

Problem wyglada tak, ze aparat nie widzi lampy. Blysk jest wyzwalany ale ani przyslona ani czas nie sa do tego dopasowywane. Z EOS300 dzialala ona bez problemu. Jest to lampa multidedykowana.
    Moje zdjęcia na CB
  • McKane
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2015

Wprawdzie jezyk nie nasz ale latwo sie domyslic "kameramodeller med manuell fokusering" i "kamerans eventella TTL-automatik"

"Passar bl a:
    Canon MF
    Minolta MF (OBS! Endast äldre Minolta-kameror med standardblixtsko, ej nya modeller)
    Nikon MF
    Olympus MF
    Pentax AF
    Praktica B
    Ricoh MF"

Przy cyfrze bedzie dzialala tylko w manualu w oparciu o stosowna tabelke.

Podsumowujac jeszcze chcialem dodac ze szukac via google to sie Panocku nie chcialo ale na cenzure i netykiete to mozna ponarzekac.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• KuchateK
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 4895

O ile sie nie myle to lampa multidedykowalna, ale niestety jedynie do TTL'a...

Cyfrowe body z racji swojej cyfrowosci nie wspieraja tradycyjnego TTL'a, wiec ta lampa bedzie jedynie dzialac w pelnym manualu blyskajac z pelna moca.
      ...

Komentarz

• McKane
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2015

Zamieszczone przez KuchateK
        O ile sie nie myle to lampa multidedykowalna, ale niestety jedynie do TTL'a...

Cyfrowe body z racji swojej cyfrowosci nie wspieraja tradycyjnego TTL'a, wiec ta lampa bedzie jedynie dzialac w pelnym manualu blyskajac z pelna moca.
        Na pewno sie nie mylisz. Tylko manual i korekcja w oparciu o tabele odleglosci jesli takowa na tej lampie jest. Inaczej pozostaje wlasciwie metoda prob i bledow.

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• gonzo44
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1304

Zamieszczone przez McKane
          Wprawdzie jezyk nie nasz ale latwo sie domyslic "kameramodeller med manuell fokusering"
          Rozumiem ze domysliles sie ze chodzi o aparaty bez AF, czyli ktory 300 czy 350D?

Zamieszczone przez McKane
          Podsumowujac jeszcze chcialem dodac ze szukac via google to sie Panocku nie chcialo ale na cenzure i netykiete to mozna ponarzekac.
          Podales mi strone w jezyku w ktorym sie moge jedynie domyslac znaczenia tresci i zgrywasz cwaniaka. Nastepnym razem jak zadasz jakies pytanie wpisze je w googlach wybiore jezyk chinski i wkleje 10 pierwszych linkow. OK? A i jeszcze dopisze odpowiedni komentarz o Twoim lenistwie.
          Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• Pszczola
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1760

Zamieszczone przez gonzo44
            Nastepnym razem jak zadasz jakies pytanie wpisze je w googlach wybiore jezyk chinski i wkleje 10 pierwszych linkow. OK? A i jeszcze dopisze odpowiedni komentarz o Twoim lenistwie.

推奖着的绅士我再使镇静下来少量。中国人结果非常通信。又,许多的人们正在使用那。

EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• gonzo44
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1304

to sa linki czy komentarz??
              Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• KuchateK
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 4895

Gonzo...

Rzucaj sie rzucaj a fakt jest taki ze jak bys przeczytal instrukcje to tam z pewnoscia wyraznie jest napisane ze aparat wspolpracuje z lampami dedykowanymi e-ttl (i tylko takimi) a na tej stronie zeby byla napisana nawet po staroegipsku nigdzie nie ma slowa kluczowego "e-ttl", co znaczy ze ta lampa tego z pewnoscia nie ma... Wcale nie trzeba wybitnej znajomosci obcych jezykow do skojarzenia paru slow.
                ...

Komentarz

• gonzo44
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1304

Zamieszczone przez KuchateK
                  Rzucaj sie rzucaj a fakt jest taki ze jak bys przeczytal instrukcje to tam z pewnoscia wyraznie jest napisane...
                  proponuje jednak skorzystac z wyszukiwarki i... odnalezc watek w ktorym pytam czy ktos ma instrukcje do tej lampy...
                  Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• McKane
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 2015

Rozumiem ze domysliles sie ze chodzi o aparaty bez AF, czyli ktory 300 czy 350D?

Podales mi strone w jezyku w ktorym sie moge jedynie domyslac znaczenia tresci i zgrywasz cwaniaka. Nastepnym razem jak zadasz jakies pytanie wpisze je w googlach wybiore jezyk chinski i wkleje 10 pierwszych linkow. OK? A i jeszcze dopisze odpowiedni komentarz o Twoim lenistwie.
                    Poczytaj sam siebie.

Nie moja wina ze nie znasz swojego aparatu i nie potrafisz rozroznic TTL od E-TTL. Nie moja tez wina ze nie znasz tego jezyka ani nie potrafisz znalezc odpowiedniego translatora netowego.

Co wiecej napisalem pod linkiem i cytatami co to oznacza zebys nie musial sie wysilac i wszystkiego tlumaczyc. Pozwolisz ze sam siebie zacytuje:

"Przy cyfrze (a wiec chyba mowilem o 350D a nie o 300 jak myslisz???) bedzie dzialala tylko w manualu w oparciu o stosowna tabelke."

"Na pewno sie nie mylisz. Tylko manual i korekcja w oparciu o tabele odleglosci jesli takowa na tej lampie jest. Inaczej pozostaje wlasciwie metoda prob i bledow."

Napisalem po polsku i mysle calkiem zrozumiale wyczerpujac temat. Mozesz mi powiedziec co Ci nie pasuje ? Moze nie chcesz otrzymywac odpowiedzi rozwiazujacych Twoje problemy ale wtedy po co zadajesz pytanie ?

Musze przyznac ze pierwszy raz spotykam sie z faktem ze ktos mnie opieprza za pelna odpowiedz na pytanie. Co innego za dodatkowy komentarz ale jakos tak nie moglem sie oprzec. Poza tym (kolejny komentarz) jak na osobe ktora w zainteresowaniach pisze "komputery" nie powinno sprawac CI problemow korzystanie z google oraz z netowych translatorow

Komentarz

• gonzo44
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1304

Dostalo Ci sie za komentarz o googlach i panockach i nie obrazaj sie o to bo o tej lampie juz dosc dlugo probuje znalezc jakies konkrety w sieci i niestety bez skutku :-(
                      Mysle ze watek mozna spokojnie zamknac, odpowiedz na postawione pytanie dostalem :-)
                      Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• Pszczola
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 1760

to sa linki czy komentarz??
                        Komentarz, komentarz. Troszke o wypowiedziach Kolegow, troszke o j. chinskim ;-)
                        EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• gonzo44
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1304

No i widze ze na koncu w paru zdaniach Leperowi tez sie dostalo ;-)
                          Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• Pszczola
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 1760

No i widze ze na koncu w paru zdaniach Leperowi tez sie dostalo ;-)
                            Nie bardzo rozumiem...
                            わたくしははしを理解する。

Komentarz

Pracuję...