Jak złączyć tak zdjęcia ?? :)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • daddylonglegs
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 31

Jak złączyć tak zdjęcia ?? :)

Witam, może mi ktoś powiedzieć jak się tak wkleja zdjęcie w zdjęcie?
    Nie wiem jak się taki manewr profesjonalnie nazywa więc ciężko było mi znaleźć na forum.
    Jeśli temat z odpowiedzią na moje pytanie już był to prosze o podanie linku

www.perone.pl
  • gonzo44
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1304

Powiem Ci jak ja bym to zrobił. Z jednego zdjęcia wyciąłbym rowerzystę z kawałkiem otoczenia i wkleił do drugiego dopasowując szczegóły żeby nie było widać linii cięcia. Oczywiście da się tak zrobić jeżeli oba zdjęcia były robione z identycznymi ustawieniami na statywie.
    Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• fret
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1503

Najprościej zrobic to na warstwach. Wymazujesz gumką w górnej warstwie tyle tła, żeby było widać rowerzyste z dolnej warstwy. Możesz np zaznaczyć rowerzystę z dolnej warstwy i wg tego zaznaczenia wymazać dziurę w górnej warstwie.
      Autor tego przykładu nie przyłozył się do pracy, na deskach widać wyraźnie granice zdjęć. Pewnie nie bawił sie w warstwy, tylko wycinał z jednego obrazka i kopiował do drugiego.

Komentarz

• daddylonglegs
        Dopiero zaczyna
        • 2007
        • 31

Fajnie, że poznałem dwa sposoby.
        Dziękuje za pomoc panowie
        www.perone.pl

Komentarz

• bruckner
          Początki nałogu
          • 2006
          • 275

najważniejsze - zdjęcie robisz na statywie, tudzież z bardzo nieruchomej ręki.... osobiście polecam drugi sposób
          pozdrawiam

Fotki Digart
          FOTOblog

Komentarz

• robgr85
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1719

Zamieszczone przez bruckner
            najważniejsze - zdjęcie robisz na statywie, tudzież z bardzo nieruchomej ręki.... osobiście polecam drugi sposób
            pozdrawiam
            a ja polecam pierwszą metodę.

Generalnie możnaby jeszcze ustawić aparat w tryb 'M', oraz wyłączyć AF.
            Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• Preskaler
              Bywalec
              • 2007
              • 176

Najprościej to wziąć dwóch rowerzystów identycznie ubranych o podobnych rozmiarach i na identycznych rowerach.

Komentarz

• andres
                Początki nałogu
                • 2006
                • 257

Po pierwsze nie musisz nic robić na statywie, po drugie najłatwiej jest przenieść jedno zdjęcie na drugie dopasować i wygumkować zbędne rzeczy.

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=31891 zdjęcia #5 i #6 dwa różne sposoby pokazania tego samego.
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                Zamieszczone przez bruckner
                pozdrawiam
                powyższe zdjęcia są dowodem na to że nie potrzeba ani statywu , ani bardzo nieruchomej ręki... natomiast potrzeba strzelania celnego serią:-D
                Ostatnio edytowany przez andres; 8230. Powód: Automerged Doublepost
                kompakcik i stara smiena
                www.sport.3ct-phototeam.pl
                http://whitedreamsphoto.blogspot.com/

Komentarz

• bruckner
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 275

no chodziło mi o celną serię mówiąc o stabilnej ręce...
                  i chyba jednak w sposobie z maskowaniem warstw jest łatwiej :rolleyes:

Fotki Digart
                  FOTOblog

Komentarz

• gacek
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 129

Zamieszczone przez Preskaler
                    Najprościej to wziąć dwóch rowerzystów identycznie ubranych o podobnych rozmiarach i na identycznych rowerach.
                    Może dla fotografa najprościej, ale dla rowerzystów raczej boleśnie

Puzzle Canona: 50/1.8, 3 kawałki, od lat 6.

Komentarz

• esteper
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 635

Najwygodniej ponakładać na siebię zdjęcia, ustawić krycie na takie gdzie będzie widać to co jest na zdjęciu pod spodem, i gumeczką ładnie usunąć to co nam nie potrzebne ze zdjęcia kryjącego, w zależności od ilości klatek powtórzyć czynność

np.
                      5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

Pracuję...