580EX II zdezelowna stopka - pytanie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gringo997
    Uzależniony
    • 2007
    • 516

580EX II zdezelowna stopka - pytanie

mam speedlite 580EX II (jeszcze na gwarancji) i stopka lampy strasznie się rusza, lampa na 4od nie łączy prawie wogóle a na 3od tylko w pionie. nie wie ktoś ile może kosztować naprawa lub czy naprawią to na gwarancji. lampa nie upadła poprostu się zużyła...
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.
  • mattnick
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1735

Zamieszczone przez Gringo997
    mam speedlite 580EX II (jeszcze na gwarancji) i stopka lampy strasznie się rusza, lampa na 4od nie łączy prawie wogóle a na 3od tylko w pionie. nie wie ktoś ile może kosztować naprawa lub czy naprawią to na gwarancji. lampa nie upadła poprostu się zużyła...
    Na czym ?? Jakieś nowości wyszły ?
    30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• himi
      Zablokowany
      • 2006
      • 2638

Zużyła ci się stopka od mk II? Coś ty z nią robił?

Komentarz

• Gringo997
        Uzależniony
        • 2007
        • 516

no właśnie nic z nią nie robiłem a giba się niesamowicie na boki i nie łączy (robiłem zdjęcia na solnym downhillu) i tam sie to zaczelo. nie pozyczalem jej no nie wiem co sie stało ale cała stopka sie rusza a w jednym miejscu odchodzi. może da się to jakoś przykręcić??

Komentarz

• piast9
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3267

Skoro jest na gwarancji to o co Ty w ogóle pytasz? Do pudełka i na Żytnią.
          650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• Max78
            Bywalec
            • 2008
            • 172

Witam,

Nie czaruj nic - po to jest gwarancja, aby w takich przypadkach z niej korzystac.
            Lampy i inny sprzet sa tak budowane, by przy normalnym uzytkowaniu sluzyly zwykle dluzej nie okres gwarancyjny (malo ktory producent sam strzela sobie w kolano)

Jesli w serwisie beda krecic nosem - zapytasz ile naprawa i ew. zaplacisz. Jesli za drogo bedzie - odbierzesz jak jest i 'co kropelka sklei...'

Powodzenia.
            ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...

Komentarz

• Gringo997
              Uzależniony
              • 2007
              • 516

powiedzieli że gwarancja jest zła (jak do jasnej cholery mogę mieć złą gwarancję skoro kupowałem w sklepie i gość ją przy mnie wypełniał?? )

powiedzieli też że to uszkodzenie mechaniczne (co to moja wina że nie potrafią zrobić porządnej lampy?trafiłem na beznadziejny egzemplarz i jeszcze musze teraz zapłacić za niego 210zł :/)

ja sie nie dziwię że ludzie nie lubią serwisu na żytniej. kaszana

Komentarz

• Hatik
                Dopiero zaczyna
                • 2007
                • 21

Gringo997 - napisz do czego przyczepili się w tej gwarancji - zły druczek (nieoryginalny? ksero? bez pieczątek?) czy zły sprzedawca (jaki) błędnie wypełnił papiery...

Komentarz

• Gringo997
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 516

powiedziala ze zly i tyle... jest pieczatka jest podpis dobrze wypelnione wyslany oryginal...

ale ze nie maja konkurencji to sobie robią rzewne jaja z ludzi (nie bede tu cytowal kolegów ktorych chcieli oszukac na rzekomo porysowanym LCD, skalibrowaniu szkiel a w rzeczywistosci puszki za 4razy tyle kasy etc)

Komentarz

Pracuję...