Duża prośba - kupiłem aparat i....

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gniezniok

Duża prośba - kupiłem aparat i....

Mam do Wam pytanko.
    Otóż kupilem body plus obiektyw (40d + 70-200) i zastanawia mnie fakt czy aby gwarancja zaczęła "działać" musze zarejestrowac sprzet wysylajac numery etc.
    Co wogole powinienem zrobic?
    Z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam
  • Max78
    Bywalec
    • 2008
    • 172

Gwarancja powinna byc 'podbita' pieczatka sklepu, ktory sprzedal towar, powinna posiadac wpisana date sprzedazy sprzetu oraz numer(y) seryjne sprzetu, a takze musisz posiadac odp. dokument zakupu z danymi jak w gwarancji - paragon lub fakture
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...

Komentarz

• vuki
      Bywalec
      • 2006
      • 190

najlepiej wyjsc z domu i robic zdjecia!

Komentarz

• fret
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1503

Rób zdjęcia. Jeśli masz paragon, to sprzedawca odpowiada przez dwa lata za poprawne działanie sprzętu. Jak nie podbił gwarancji, to jego problem.

Komentarz

• noel
          Bywalec
          • 2008
          • 177

Zamieszczone przez fret
          Rób zdjęcia. Jeśli masz paragon, to sprzedawca odpowiada przez dwa lata za poprawne działanie sprzętu. Jak nie podbił gwarancji, to jego problem.
          a jak za pół roku "sprzedawca" zniknie ?............to czyj będzie problem?
          Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Komentarz

• Marek69
            Bywalec
            • 2008
            • 111

Zamieszczone przez noel
            a jak za pół roku "sprzedawca" zniknie ?............to czyj będzie problem?
            jak to, wiadomo canona a jak sie skonczy gwarancja właściciela.
            Pozdrawiam
            Marek

Komentarz

• noel
              Bywalec
              • 2008
              • 177

Zamieszczone przez Marek69
              jak to, wiadomo canona......
              jak nie będzie miał podbitej gwarancji? to chyba tylko

...gwarancja właściciela.
              Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Komentarz

• paczka
                Coś już napisał
                • 2006
                • 51

bez przesady
                Mam aparat z paragonem i "pustą" kartą gwarancyjną - tylko z pieczątką sklepu, bez nr serynego daty itd. Przed wysyłką na Zytnią dzwoniłem do sprzedawcy i zapewniał ze tak może być - i miał rację. Serwis przyjął na naprawe gwarancyjną bez problemów.

Komentarz

• noel
                  Bywalec
                  • 2008
                  • 177

Zamieszczone przez paczka
                  bez przesady
                  Mam aparat z paragonem i "pustą" kartą gwarancyjną - tylko z pieczątką sklepu, bez nr serynego daty itd. Przed wysyłką na Zytnią dzwoniłem do sprzedawcy i zapewniał ze tak może być - i miał rację. Serwis przyjął na naprawe gwarancyjną bez problemów.
                  czyli masz "podbita" to zero problemu

Komentarz

• djcargo
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 353

Zamieszczone przez paczka
                    bez przesady
                    Mam aparat z paragonem i "pustą" kartą gwarancyjną - tylko z pieczątką sklepu, bez nr serynego daty itd.
                    Akurat te informacje sam możesz sobie wpisać Wielu sprzedającym z lenistwa nie chce się tego wpisywać :-D
                    Regulamin pkt 8.

Komentarz

• gniezniok

Dzieki za rady. Oczywiscie procz paragonu, zero pieczatki sklepu, daty zakupu etc. Lece jutro pogonic sprzedawce...

Komentarz

• mechanik1980

a ja zapytam czy w obiektywie 70-200 miałeś kartę gwarancyjną? bo właśnie sie nad tym zastanawiam, kupiłem 70-200 F4 IS Canona jednak w pudełku nie było żadnej gwarancji, towar kupowałem w sklepie w Krakowie, do 40D była w pudle a do obiektywu nie, sprzedawca powiedział ze do 7 dni nie podbija dla sprawdzenia ale zastanawiam się bo kupiłem 40D, 70-200 4 IS, 50 1.8 i 580 EXII z tego, aparat spoko ma kartę gwar, m. in. PL, 70-200 widać że nówka ale nie ma polskiej instrukcji tylko krzaki oraz włoską i hiszpańską bodajże instrukcję obsługi, żadnej karty gwarancyjnej nie znalazłem. W obiektywie 50 1.8 też żadnej karty gwarancyjnej - chociaż też wygląda na nowy, i w lampie 580 EXII jakaś dziwna gwarancja, nie po PL ale z wpisanym modelem i nr seryjnym lampy. Dziwne, jutro mam odebrać jeszcze jeden obiektyw więc zobaczymy co tam znajdę. A dzisiaj dzwoniłem do serwisu Canona na Żytnią, gość mnie rozbroił - on nie wie czy w 70-200 L ma być karta gwar. zaczął mówić że obiektyw mam u sprzedawcy reklamować, a gdy mu powiedziałem że przecież producent daje gwar. (dziwne że 12 mies. ale daje) to mi powiedział że to w takim razie chyba tak i musi być karta gwarancyjna w 70-200 hehe, co to ma być? tak wygląda jeden jedyny serwis Canona autoryzowany? Koledzy i koleżanki czy wy mieliście w obiektywach Canona np 70-200 wyraźną, osobną kartę gwarancyjną, choćby międzynarodową? Czy w zwykłej 50 1.8 też?

Komentarz

Pracuję...