[Marc Adamus] The visual journey

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Lulu1988
    Uzależniony
    • 2007
    • 522

[Marc Adamus] The visual journey

Galeria, którą każdy powinien...co ja mówię...MUSI zobaczyć. Ręcę mi opadają nad moim beztalenciem...

Photos by Marc Adamus
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.
  • Flanel
    Początki nałogu
    • 2005
    • 300

bez przesady... co kto lubi...

Mi się takie (imo) kicze, znudziły dawno..

Komentarz

• drakon
      Bywalec
      • 2007
      • 101

To raczej promocja widokóweki zdolnosci informatycznych.... Twoje w galeri są bardziej naturalne i człowiek patrzy na zawartość zdjęcia a nie efekty PS
      Domniemam że te ptaszki to z 70-300? zastanawiam się nad tym szklem
      Ostatnio edytowany przez drakon; 13016. Powód: Automerged Doublepost
      40D... 5DII... kit... C70-200/2,8... C17-40/4... C100IS...580EXII...statyw...monopod

Komentarz

• Soundman
        Początki nałogu
        • 2008
        • 371

Dokładnie nie patrz na siebie jak na beztalencie fotki niektóre ma fajne ale każdy na to patrzy inaczej

Komentarz

• MacGyver
          Cenzor
          • 2006
          • 7043

Kadry i owszem, niektóre całkiem niezłe, ale stopień sPSucia odbiera mi całkowicie chęć zgłębiania tej galerii.
          Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• snowboarder
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1358

Brak slow. Kompletna zenada. Ten z zielonym tytulem to rozumiem
            nowy moderator... Gratuluje... Dno.

Komentarz

• VanMurder
              Uzależniony
              • 2007
              • 600

Coś was ludziska chyba popierdzieliło ... zdjęcia Marca Adamusa to kawał bardzo dobrego warsztatu ...nie jestem fanem landszaftów ale te są rewelacyjne, stopień Popsucia??? gość stara się skompresować 14 f-stopów które widzi ludzkie oko do 7-8 które można zobaczyć na monitorze ... to co lepiej wystawić jakiś widok z przepalonym niebem i wmawiać że to nie psute - naturalne ... ręce mi opadają ...

mam jedną zasadę - nie krytykuje zdjęć na poziomie technicznym wyższym, niż ten który sam prezentuje ... niektórym user'om z CB przydała by się taka zasada, bo poziom prezentowanych prac w większości galerii na CB jest żenująco niski...
              mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook

Komentarz

• sniper88
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1156

Z tym PSuciem to chyba przesada. O ile sie orientuje, to kolory jak na np tych:
                http://photo.net/photodb/photo?photo_id=6975358
                http://photo.net/photodb/photo?photo_id=6482904
                zdjeciach uzyskuje sie zastosowaniem kolorowego polara Wiec moze i cos mataczyl przy swoich fotkach, ale nie tak bardzo jak sie wydaje
                WWW | 500px | IG
                Semper in altum

Komentarz

• Lulu1988
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 522

ups, nie wiedziałem, że wywołam takie oburzenie Mnie się bardzo podobają te zdjęcia i podziwiam gościa, ponieważ uzyskuje efekt jaki z góry sobie zaplanuje (przynajmniej tak mi się wydaje) noi i sprzęt ma opanowany do perfekcji (czego mi brakuje). A tak wogóle to przysłałby pare swoich filtrów

Drakon, o które ptaszki chodzi? Bo jeśli o gołębie z 30D to były robione Sigmą Natomiast wróbelki i inne jaskółki Samsungiem Pro815. Wszystkie są podpisane
                  Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Komentarz

• bvq
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 153

hmmmm......... bez rewelacji po prostu pokaz PSucia
                    CanonKlub
                    Zadeklaruj uczestnictwo - wyślij wiadomość BVQ lub Mellan.

Komentarz

• akustyk
                      gajowy
                      • 2004
                      • 12226

chyba czesc osob nie bardzo wie o czym mowi, albo oskarzeniami o szopke probuje podbudowac swoj brak umiejetnosci i brak pojecia o temacie.

Adamus owszem, wspiera sie szopka. ale w znacznie mniejszym stopniu niz wiekszosc osob probuje tu malowac. a juz na pewno nie zrobi sobie na komputerze takiego swiatla i takiej kompozycji jakie wychodzi.

niemniej, nie zabraniam, prosze dalej dopieszczac sie ujmujac czyims umiejetnosciom.

na tym forum moze 1% uzytkownikow jest swoim poziomem blizej niz lata swietlne od Adamusa. tego, ze pozostalym 99% nieznajomosc tematu nie przeszkadza w pisaniu bzdurnych wyjasnien nawet mi sie nie chce komentowac...

pojdzcie w plener, zrobcie zdjecia chocby daleko zblizone poziomem do tego co gosc ma na swojej stronie. mozecie sobie beltac w szopce ile chcecie. poza raptem kilkoma uzytkownikami tego forum (na palcach jednej reki sie zliczy) nikt nie zaprezentuje zdjecia tej klasy, jakie ten facet robi od niechcenia...
                      www albo tez flickr

Komentarz

• Sempoo
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 273

Jak już wspominałem, dla mnie liczy się efekt końcowy - to co trafia do mózgu.

Foty Marca Adamusa są narkotyczne - wytarczy powieścić taką jedną w formacie A2 na ścianę i goście będą zachwyceni, żaden z nich nie pomyśli wtedy o Photoshopie...

Docenić też należy kadry i kompozycje, ujęcia tematu.
                        60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

Komentarz

• Atris
                          Coś już napisał
                          • 2006
                          • 79

Sa autor odslania rabka swojego warsztatu:

Billions of happy photos, millions of passionate customers. Gorgeous online photo albums. Protect your priceless memories. Buy beautiful prints & gifts.

Warto sie czegos nauczyc
                          galeria zdjęć na >>> aroundmyhead

Komentarz

• Zeeb
                            Dopiero zaczyna
                            • 2006
                            • 40

troche wiecej szacunku dla Goscia, ktory zyje swoja pasja i wieksza czesc zycia spedza na poszukiwaniu niecodziennych kadrów i niezwyklych miejsc.
                            Dla mnie jest najlepszy w tym co robi, a ze czasem troche podciagnie suwak nasycenia- jakiez to szopowanie
                            Niech jeden z drugim sprobuje zrobic dobre zdjecie krajobrazowe, zobaczy wtedy ile to kosztuje wysilku i czasu
                            http://www.radoslawzeler.com/

Komentarz

• Flanel
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 300

To co, jak pójdę do galerii i zobaczę obraz - stwierdzę że mi się nie podoba - to co , mam od razu chwytać za pędzel ?

Inaczej.

Ja nie poczuwam się w taki sposób, jak któryś z kolegów wyżej( a, już widzę, to szanowny MacGyver ). Nie uważam że brak zdolności do generowania wybitnych fotografii, dyskwalifikuje od oceniania/komentowania/krytykowania pracy.

Krytyk filmowy nie musi kręcić filmów, malarski raczej nie maluje, pisarski sam często nie pisze nic..

Generalnie zdjęcia powinni oceniać Ci co aparatem nie wojują.

Mnie np. przegoniło z galerii internetowych podejście ludzi. Dostawałem privy z takimi tekstami : "haha, piszesz że moje zdjęcie jest [takie, siakie, owakie], a sam masz takie gnioty w pf, idź i naucz się robić zdjęcia". I tym podobne.

Robienie zdjęć to jedno. Wyrażanie o nich opinii, krytykowanie, ocenianie to drugie.

Ale żeby się krygować z opiniowaniem prac lepszych od siebie..

Eh...

Komentarz

Pracuję...