580ex - fotojoker - dziwne

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • djcargo
    Początki nałogu
    • 2007
    • 353

580ex - fotojoker - dziwne

Witam,
    kupiłem dziś w fotojokerze lampę 580ex II (w sumie ładną promocję zrobili, bo mają po 1299 zł czyli tak jak na allegro).
    Obejrzałem ją z każej strony, ale nie przylukałem do pudełka.
    Dopiero w domu zobaczyłem, że gwarancja jest realizowana nie przez Żytnią a przez firmę M&J Foto z Warszawy oraz, że zamiast instrukcji napisanej przez Canona mam jakąś wydrukowaną chyba przez nich...
    Mi to nie przeszkadza, byleby lampa śmigała Ale zdziwiłem się bardzo. Czyżby Fotojoker stał się TIP-em? I czy ktoś już miał styczność z tą firmą serwisową?
    Regulamin pkt 8.
  • MMM
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 4250

Zamieszczone przez djcargo
    Witam,
    kupiłem dziś w fotojokerze lampę 580ex II (w sumie ładną promocję zrobili, bo mają po 1299 zł czyli tak jak na allegro).
    Obejrzałem ją z każej strony, ale nie przylukałem do pudełka.
    Dopiero w domu zobaczyłem, że gwarancja jest realizowana nie przez Żytnią a przez firmę M&J Foto z Warszawy oraz, że zamiast instrukcji napisanej przez Canona mam jakąś wydrukowaną chyba przez nich...
    Mi to nie przeszkadza, byleby lampa śmigała Ale zdziwiłem się bardzo. Czyżby Fotojoker stał się TIP-em? I czy ktoś już miał styczność z tą firmą serwisową?
    To nie firma serwisowa tylko importer. Wiem że sieć sklepów AB foto się u nich zaopatruje.
    Digart

Komentarz

• MacGyver
      Cenzor
      • 2006
      • 7043

AB Foto i M&J Foto to jedno i to samo. Do nie dawna byli bodaj największym dystrybutorem detalicznym Canona w Polsce. Być może po perturbacjach z Canon Polska zaczęli sami importować.
      A dostawcą FJ są już od dłuższego czasu.
      Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• djcargo
        Początki nałogu
        • 2007
        • 353

Już doczytałem, że czegoś takiego jak "normalna" instrukcja do 580EX II nie ma... Heh, nie ma to jak Canon i jego z gardła wypluta kserówka (bez obrazków :P i jakaś taka nieprzejrzysta)
        Regulamin pkt 8.

Komentarz

• Hatik
          Dopiero zaczyna
          • 2007
          • 21

Mam nadzieję, że na 580 EX II z Fotojokera przysługuje Cashback. Nie wspominają o tym w gazetce, chociaż przy innych produktach informują o możliwym zwrocie.
          Przy okazji - djcargo - byłeś zdecydowany na 580 EX II czy rozważałeś ewentualnie zakup Metza 58 AF-1?

Komentarz

• pjakusz
            Początki nałogu
            • 2006
            • 269

Już doczytałem, że czegoś takiego jak "normalna" instrukcja do 580EX II nie ma... Heh, nie ma to jak Canon i jego z gardła wypluta kserówka (bez obrazków :P i jakaś taka nieprzejrzysta)

Chyba jednak jest, przynajmniej ja mam Normalnie wydana instrukcja, w dodatku po polsku, w pudelku zastawu 40D + 580EXII.

Komentarz

• allgsm
              Początki nałogu
              • 2007
              • 311

No Panowie zaczyna sie robic ciekawa promocja na ta lampe;
              1299 w fotojoker minus cash back 180 = 1119 ;-)

Chyba sie skusze
              http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Komentarz

• Fotos
                Początki nałogu
                • 2005
                • 406

M&J Foto jest dalej dystrybutorem Canona, a gwarancje wlasna daja chyba tylko na lampy, ale moze sie myle. Zreszta ten serwis to chyba tylko punkt przyjec. Nie slyszalem, aby MJ serwisowalo samodzielnie sprzet Canona. Byc moze niektore produkty ciagna poza Canon Polska, stad inna gwarancja.

Komentarz

• djcargo
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 353

Zamieszczone przez Hatik
                  Mam nadzieję, że na 580 EX II z Fotojokera przysługuje Cashback. Przy okazji - djcargo - byłeś zdecydowany na 580 EX II czy rozważałeś ewentualnie zakup Metza 58 AF-1?
                  Heh, też mam taką nadzieję Trochę czytałem o Metzu, ale ostatecznie uznałem, że biorę Canona, żeby się potem nie zastanawiać "a co by było...".

Jutro dzwonię do tego importera i będę prosił o wysłanie mi prawdziwej polskiej instrukcji, bo oni robią sobie z nas jaja. Do produktu za 1300 zł dają jakąś kserówkę instrukcji, ale mniejsza z tym. Brakuje w niej zdjęć i symboli...
                  I jak zrozumieć "naciśnij a na wyświetlaczu pokaże się ". Po prostu kpina.

Tak, mam angielską instrukcję i dam sobie radę, ale dla samej zasady coś z tym zrobię.
                  Regulamin pkt 8.

Komentarz

• towersivy
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 992

Heh, też mam taką nadzieję Trochę czytałem o Metzu, ale ostatecznie uznałem, że biorę Canona, żeby się potem nie zastanawiać "a co by było...".

Jutro dzwonię do tego importera i będę prosił o wysłanie mi prawdziwej polskiej instrukcji, bo oni robią sobie z nas jaja. Do produktu za 1300 zł dają jakąś kserówkę instrukcji, ale mniejsza z tym. Brakuje w niej zdjęć i symboli...
                    I jak zrozumieć "naciśnij a na wyświetlaczu pokaże się ". Po prostu kpina.

Tak, mam angielską instrukcję i dam sobie radę, ale dla samej zasady coś z tym zrobię.

Myślę ze niewiele wskórasz, nie sotkałem na PL rynku innej instukcji od tej która sam posiadasz, czyli tekst bez obrazków.

Komentarz

• noel
                      Bywalec
                      • 2008
                      • 177

napisałem poniższe w wątku o instrukcjach do lamp, ale przytoczę jeszcze tutaj

prawo nakazuje/wymusza polskie instrukcje, ale nigdzie nie ma zapisu jak ma ona wyglądać(czytaj: szata graficzna,100% oryginału itp )
                      - tak szeroka interpretacja doprowadza do tego że mamy instrukcję do 580-ki taka a nie inną
                      i nic się nie wskóra w tym temacie.
                      Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Komentarz

• marekb
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 2273

ja też nie dostałem instrukcji mimo że lampa z oficjalnego zródła. Jak się zacząłem upierać to dostałem ale do 580Ex 1...

Komentarz

• towersivy
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 992

Z instrukcja do 580EX MK II jest jakis problem, w zasadzie nigdzie nie można dostać "normalnie przełożonej" czyt z obrazkami itp instrukcji obsługi :/

Komentarz

• djcargo
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 353

Zamieszczone przez towersivy
                            Myślę ze niewiele wskórasz...
                            Dzwoniłem do nich i miły pan obiecał, że wyśle mi pocztą oryginalną polską instrukcję. Zobaczymy... Jeśli faktycznie dostanę, chyba namówię wszystkich z forum żeby do nich zadzwonili.

A jeśli chodzi o Twoje podejście... Cóż, nie kupiłem chińskiego yo-ya za 5 złotych na ryneczku, tylko (wydaje mi się) profesjonalny produkt od (wydaje mi się) profesjonalnej firmy. Zobaczymy - jeśli instrukcji mi nie przyślą, znajdę na nich inny sposób
                            Regulamin pkt 8.

Komentarz

• pjakusz
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 269

Zamieszczone przez towersivy
                              Z instrukcja do 580EX MK II jest jakis problem, w zasadzie nigdzie nie można dostać "normalnie przełożonej" czyt z obrazkami itp instrukcji obsługi :/

Juz napisalem w tym watku, ale powtorze - w moim kartoniku zestawu 40D + 580EX II jest normalna, polskojezyczna instrukcja do lampy.

pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...