Co to jest błąd BF/FF ?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LFB
    Początki nałogu
    • 2005
    • 372

Co to jest błąd BF/FF ?

Czytam sporo wątków na tym forum i nadal nie do końca rozumiem o co chodzi z tym błędem BF/FF i na co trzeba uważać przy zakupie lustrzanki i obiektywów.
    Bardzo proszę o wyjaśnienie mi tego zagadnienia.
    http://www.tomasz-studio.pl
  • Pszczola
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1760

LFB - to 'zagadnienie' bylko przynajmniej kikakrotnie dokladnie wyjasniane na forum. Uzyj prosze wyszukiwarki.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• mmsza
      Zablokowany
      • 2005
      • 514

Zamieszczone przez LFB
      Czytam sporo wątków na tym forum i nadal nie do końca rozumiem o co chodzi z tym błędem BF/FF i na co trzeba uważać przy zakupie lustrzanki i obiektywów.
      Bardzo proszę o wyjaśnienie mi tego zagadnienia.
      Krótko mówiąc chodzi o to, aby fotki były ostre w tym miejscu gdzie ty chcesz a nie gdzie sprzęt chce.

Komentarz

• dzi
        Bywalec
        • 2004
        • 240

pszczola, to jest dział dla początkujących - dajcie ludziom spokój ciągle z tą wyszukiwarką - chcą to niech pytają

Komentarz

• Pszczola
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1760

dzi - raczej nie dam ;-) - sprawa wyszukiwarki tez byla wielokrotnie walkowana
          EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• pazurek
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1294

o wyszukiwarce mozna poczytac w archiwum :P
            http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

• LFB
              Początki nałogu
              • 2005
              • 372

Z wyszukarki korzystam regularnie, problem w tym że nie znalazłem tam odpowiedzi która w sposób definicyjny wyjaśniła by mi co to jest BF, co to jest FF. Wiem że to błędy ustawiania ostrości ale ja chciałbym konkretnie dowiedzieć się co to jest ten BF, FF i czym od siebie się różnią, co je powoduje i na co trzeba uważać (jak sprawdzać) przy zakupie aparatu / obiektywów.

Komentarz

• mmsza
                Zablokowany
                • 2005
                • 514

Zamieszczone przez LFB
                Z wyszukarki korzystam regularnie, problem w tym że nie znalazłem tam odpowiedzi która w sposób definicyjny wyjaśniła by mi co to jest BF, co to jest FF. Wiem że to błędy ustawiania ostrości ale ja chciałbym konkretnie dowiedzieć się co to jest ten BF, FF i czym od siebie się różnią, co je powoduje i na co trzeba uważać (jak sprawdzać) przy zakupie aparatu / obiektywów.
                Słabo szukałeś. Na 100% znajdziesz kilka wątków o tym zjawisku (co to jest, jak sprawdzić i jak wyeliminować).

Komentarz

• LFB
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 372

OK znalazłem. Nie bijcie ;-)

Komentarz

• Pszczola
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1760

Spokojnie - ekipe od bicia zwoluje sie dopiero przy 3 'wpadce' ;-)

Komentarz

• krecio
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 470

Pszczoleczko jakbys uzyl wyszukiwarki to na 100% znalazlbys tez caly watek o wyszukiwarkach. On byl przyczyna powstania forum lamerskiego. I TU wolno zadawac takie pytania bez narazania sie na odsylanie do wyszukiwarki.
                      pozdr.
                      krecio

5D + 5D Mk III

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Zamieszczone przez krecio
                        On byl przyczyna powstania forum lamerskiego.
                        Przegiales . "Lamer" jest uwazane za okreslenie negatywne, obrazliwe.
                        Zamykam.

Komentarz

Pracuję...