Mam pytanie, ponieważ jestem wogóle początkujący w fotografowaniu aparatami canon a chcę takiego kupić, moje pytania mogą być na bardzo niskim poziomie. Chciałbym się dowiedzieć jakie obiektywy canona pasują do modelu eos 300.
Canon eos 300
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
wszystkie serii EF ( zarowno Canona jak i niezaleznych producentow)- wyjatek to "kitowiec" do cyfrowek 18-55mm, ale tego tez po drobnych modyfikacjach mozna dopiac.jakie obiektywy canona pasują do modelu eos 300pozdrawiam
piotrkula
EOS A2E, Canon 50mm 1.8 Mk I,
Canon 28-135mm 3.5-4.5 IS, Canon 100-300mm 5.6,
VG-10, SpeedLite 540EZ -
I podziwiac sliczne winietkiZamieszczone przez piotrkulawyjatek to "kitowiec" do cyfrowek 18-55mm, ale tego tez po drobnych modyfikacjach mozna dopiac.
Komentarz
-
a to juz inna sprawa, podpiac moznaZamieszczone przez VitezI podziwiac sliczne winietki
) ,
tak zupelnie z innej beczki, to zes zrobil temu taronowi (28-75) taka reklame, ze teraz nikt nie chce kupic ode mnie 28-135 IS
, a i ogloszenia kupie tamrona sie pojawily na forum
pozdrawiam
piotrkula
VG-10, SpeedLite 540EZKomentarz
-
Canon a zenit
Mam jeszce jedno pytanko, ponieważ teraz używam zenita to chciałbym się dowiedzieć czy będę mógł na canon ustawiać takie parametry jak na zenicie np. przesłona, ostrość .
[ Dodano: 28 Kwiecień 2004 ]
Jeszcze chciałem zapytać czy obiektywy manualne pasują do tego canonaKomentarz
-
wszystko czego dusza zapragnie (no moze prawie), z tego co kojarze to EOS 300 ma:Zamieszczone przez Krenconyczy będę mógł na canon ustawiać takie parametry jak na zenicie np. przesłona, ostrość .
preselekcje czasu ( ty ustawiasz czas a aparat sam dobiera przyslone),
preselekcja przyslony (odwrotnie niz wyzej),
pelny manual (rob se co chcesz), duzo wiecej ale o to bylo pytanie,
ostrosc tez mozesz sam ustawiac, lub aparat zrobi to za ciebie (choc nie zawsze)
tylko musisz pamietac ze sterowanie tym jest troche inne niz w zenicie (brak pierscienia przyslon na obiektywie, strowanie odbywa sie z korpusu), trzeba sie do tego przyzwyczaic, ale jak poznasz jednego EOS'a to potem kazdy inny wyglada tak samo.pozdrawiam
piotrkula
VG-10, SpeedLite 540EZKomentarz
-
Jeszcze się zastanawiam nad dwoma aparatami minolta dynax 5 i canon eos 300 czy ktoś by mi mógł poradzićco wybrać i mam jeszcze jedno pytanko czy da się do tych obiektywów dołączać filtry rużnego rodzajuKomentarz
-
Do jakich "tych" obiektywow? Obecnie chyba kazdy obiektyw ma zewnetrzny gwint do dokrecania filtrow wiec powinny pasowac (podawany w specyfikacji obiektywu jako 'filter siez' np 67mm).Zamieszczone przez Krenconyi mam jeszcze jedno pytanko czy da się do tych obiektywów dołączać filtry rużnego rodzaju
Co do manualnych - przejsciowka EF-M42 i pasuja.Komentarz
-
A ktoś wie jaka jest różnica między canon eos 300 a canon eos 300v oprucz ceny
[ Dodano: 29 Kwiecień 2004 ]
tego canona eos 300 miałem zamiar kupić na allegro, ale wczoraj poszłem do sklepu poprosić o porade i sprzedawca powiedział żebym niekupował z internetu bo to są delikatne sprzęty i nawet niebędę wiedział że jakiś czyjnik będzie zepsuty a zdjęcia będą źle wychodzić. Jak uważacieKomentarz
-
Uwazam ze sprzedawca, jak to kazdy sprzedawac woli bys kupil u niego sprzet i u niego zostawil pieniadze.Zamieszczone przez Krenconysprzedawca powiedział żebym niekupował z internetu bo to są delikatne sprzęty i nawet niebędę wiedział że jakiś czyjnik będzie zepsuty a zdjęcia będą źle wychodzić. Jak uważacieKomentarz
-
Używałem dynaxa 5 przez około roku. Nic nie mam do tego aparaciku, no może że w moich łapskach wyglądał troszeczke dziwnie. 300 nie miałem okazji fotografować. To tyle. Pozdrawiamminolta dynax 5 i canon eos 300Komentarz
-
Wow... zasluzyles na tytul wodoleja tygodniaZamieszczone przez RudiTo tyle.
(wodolej=cos napisal ale wlasciwie to nic nie napisal).
Komentarz
-
Tydzien sie jeszcze nie skonczylWow... zasluzyles na tytul wodoleja tygodnia
P.S. Raczej nie moge sie doglebnie wypowiadac na temat trzysetki, bo ja trzymalem gora dwa razy w rekach.
PozdrawiamKomentarz
-
"Mowa jest srebrem a milczenie zlotem"Zamieszczone przez RudiP.S. Raczej nie moge sie doglebnie wypowiadac na temat trzysetki, bo ja trzymalem gora dwa razy w rekach.Komentarz
-
Z tego, co ja się orientuję, to tak:Zamieszczone przez KrenconyA ktoś wie jaka jest różnica między canon eos 300 a canon eos 300v oprucz ceny
- 300V ma metalowy bagnet -> 300 plastikowy
- 300V ma duży wyswietlacz ciekłokrystaliczny z tyłu body -> 300 ma mniejszy na górze korpusu po prawej stronie
- 300V robi 2,5 kl/s -> 300 1,5 kl/s
- 300V ma podobno szybszy AF
- 300V ma dodatkowy tryb zdjęć nocnych bez błysku
no i inna, nowsza obudowa...
to chyba wszystko...[fotolog] faj3r.blogspot.com
[galeria] www.tgf.art.pl
----
EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RCKomentarz
Komentarz