Uszczelnienie w 40D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ::ART::
    Bywalec
    • 2008
    • 142

Uszczelnienie w 40D

Jak to jest z uszczelnieniami w tym aparacie.
    Czy gąbeczki w obrębie karty pamięci i klapki baterii to wszystko?
  • Marek69
    Bywalec
    • 2008
    • 111

Zamieszczone przez ::ART::
    Dokładnie tak
    Pozdrawiam
    Marek

Komentarz

• Olszewski
      Uzależniony
      • 2006
      • 782

40D jest w pełni kompatybilny z lampą Canon Speedlite 580EX II, która również została uszczelniona A jeśli korzystasz z BG-E2N to i tak uszczelnienie w klapce od baterii na nic się zda, bo klapkę do montażu gripa się zdejmuje
      40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
      Ktoś naruszył Twoje prawa?

Komentarz

Bywalec
        • 2008
        • 142

Uuu...., no to zaszaleli.
        A guziczki i miejsca łączenia się ze sobą części korpusu itp. już nie są uszczelnione?

Komentarz

• Olszewski
          Uzależniony
          • 2006
          • 782

Uuu...., no to zaszaleli.
          A guziczki i miejsca łączenia się ze sobą części korpusu itp. już nie są uszczelnione?
          A jakbyś guziczki chciał uszczelnić? Obłożyć je gumą? Po podpięciu gripa nie ma żadnego uszczelnienia (poza dobrym przyleganiem gripa do korpusu) pomiędzy grip, a korpus.

Uszczelniono:
          - slot kart pamięci
          - uszczelnienie posiada klapka od baterii (po podpięciu gripa uszczelnienie się zdejmuje)
          - stopka z 580 EX II.

Komentarz

• Marek69
            Bywalec
            • 2008
            • 111

Zamieszczone przez Olszewski

Uszczelniono:
            - slot kart pamięci
            - uszczelnienie posiada klapka od baterii (po podpięciu gripa uszczelnienie się zdejmuje)
            - stopka z 580 EX II.
            no i czego więcej oczekiwać, ale tak naprawdę można, by go usczelniać idealnie , ale po zmianie obiektywu zawsze coś wpadnie, więc lepiej uszczelnić baterię :-D to taka polityka canona
            Pozdrawiam
            Marek

Komentarz

• Olszewski
              Uzależniony
              • 2006
              • 782

Zamieszczone przez Marek69
              no i czego więcej oczekiwać, ale tak naprawdę można, by go usczelniać idealnie , ale po zmianie obiektywu zawsze coś wpadnie, więc lepiej uszczelnić baterię :-D to taka polityka canona
              Ja tam nie fotografuje w takich warunkach, że potrzebuje uszczelnień, ale już kilka razy wspominałem, że wyświetlacz to zjechali na maksa. Zamiast dennych uszczelnień, popracowaliby nad LCD.

Komentarz

Bywalec
                • 2008
                • 142

Guziczki można w łatwy sposób uszczelnić. PENTAX’owi się ta baaaardzo trudna sztuka udała znakomicie więc dlaczego CANON nie umiałby tego zrobić, przecież są sposoby. Zapytałem z ciekawości o uszczelnienia bo wydawało mi się że skoro takie się pojawiły to powinny być zrobione porządnie, ale trudno w końcu nie dlatego kupowałem ten aparat.

P. S. Wyświetlacz to jedyna rzecz która w 40D bardzo mi się nie podoba – bardzo słaba jakość generowanego obrazu przez małą rozdzielczość wyświetlacza.

Komentarz

• Olszewski
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 782

P. S. Wyświetlacz to jedyna rzecz która w 40D bardzo mi się nie podoba – bardzo słaba jakość generowanego obrazu przez małą rozdzielczość wyświetlacza.
                  230 000 pikseli, kiedy konkurencja ma 920 000. Dlatego obraz masz niewyraźny i wrażenie słabej jakości. Jeszcze zrozumiałbym gdyby canon zastosował to do 40D, 3 cale i 230 000 pikseli, jednak w ten sam sposób spieprzył puszki pro - 1D(s) Mark III.

Komentarz

Bywalec
                    • 2008
                    • 142

No coż - trudno, ważne że pucha jest świetna i można robić super zdjęcia.
                    Wybierając ten aparat wiedziałem co kupuje, a uszczelnienia i wyświetlacz nie były priorytetowe przy wyborze.

Komentarz

• himi
                      Zablokowany
                      • 2006
                      • 2638

Uszczelnienia 40d to marketingowy zabieg. Poza tym to świetna pucha za stosunkowo małe jak na swoje możliwości pieniądze - jak napisał przedmówca.

Komentarz

• Marek69
                        Bywalec
                        • 2008
                        • 111

Zamieszczone przez himi
                        Poza tym to świetna pucha za stosunkowo małe jak na swoje możliwości pieniądze - jak napisał przedmówca.
                        jak najbardziej sam mam taką, zresztą nawet przy 5 następcy 40 ktoś coś znajdzie by mogło być lepsze, ale po co szukać lepiej zdjęcia robić i cieszyć się sprzętem.
                        Pozdrawiam
                        Marek

Komentarz

• himi
                          Zablokowany
                          • 2006
                          • 2638

Nikt nie uszczelni w pełni puszki za 3k i wsadzi do niej jeszcze lepszego AF, bo kto kupi produkt za 10-12k? Logiczna polityka firmy. Canon stosuje z powodzeniem handlowy magnes z półki nazwanej semi - pro. A to napomknie o uszczelnieniach dając namiastkę tego, co można znaleźć w drogich, zawodowych body, a to co parę lat wypuści szkła L w cenie niższej niż pozostały segment . Kusi tym nowych klientów skutecznie. A że przy tym powstają tak świetne instrumenty w cenach dość budżetowych jak np 70-200/4 to już tylko na plus.

Komentarz

• Olszewski
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 782

No coż - trudno, ważne że pucha jest świetna i można robić super zdjęcia.
                            Wybierając ten aparat wiedziałem co kupuje, a uszczelnienia i wyświetlacz nie były priorytetowe przy wyborze.
                            Otóż to Ale wyświetlacza mi szkoda Uszczelnienia walić Grunt, że puszka robi dobre zdjęcia

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18793

Zamieszczone przez Olszewski
                              (....)
                              Uszczelniono:
                              - slot kart pamięci
                              - stopka z 580 EX II.
                              Czy można prosić o jakieś źródło tych informacji?
                              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                              Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...