Obiektyw a 350D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marko-wroclaw
    Coś już napisał
    • 2005
    • 62

Obiektyw a 350D

Witam,
    Mam analoga EOS 300 + VOIGTLANDER APO-ZOOMAR 28-210mm 1:4,2-6,5 i sie zastanawiam czy będzie on (obiektyw) działał również w 350d? Czy ktoś mógłby powiedzieć co na ten temat myśli?
    Dzieki z góry...
    Ostatnio edytowany przez marko-wroclaw; 2233.

Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)
  • Kubaman
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4709

a nie lepiej wziąć ten obiektyw, pospacerować do Media Marktu albo Fotojokera i samemu spróbować
    We Wrocławiu nie powinno być z tym problemów, a to szkło nie jest zbyt popularne.
    www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• marko-wroclaw
      Coś już napisał
      • 2005
      • 62

Jasne że tak.. ale :P wygodniej w domu - przy kompie napisać, może ktoś będzie coś wiedział

Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)

Komentarz

• marko-wroclaw
        Coś już napisał
        • 2005
        • 62

Ale mimo wszystko bym był wdzięczny za info czy to powinno działać czy nie, bo w MM może być problem z np. włączeniem aparatu (np. nienaładowane baterie).

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez marko-wroclaw
          bo w MM może być problem z np. włączeniem aparatu (np. nienaładowane baterie).
          To wtedy bedziesz musial sie zdobyc na odwage i... otworzyc usta do ktoregos z pracownikow opowiadajac jaki masz problem i co chcesz zrobic.
          Moze sie zastosuja do zasady "klient nasz pan" i pozwola ci na sekunde podlaczyc (jak bedzie kumaty pracownik to skapuje ze jesli bedzie ci szklo dzialalo to moze narazisz ich sklep na zysk ).
          A moze zastosuja sie do zasady "klient nasz wrog - zakaz udostepniania jakiegokolwiek sprzetu klientom do testow" - wtedy bedziesz musial poszukac innego sklepu albo np jakiegos TiPa z Wroclawia.

Komentarz

• marko-wroclaw
            Coś już napisał
            • 2005
            • 62

Zamieszczone przez Vitez
            To wtedy bedziesz musial sie zdobyc na odwage i... otworzyc usta do ktoregos z pracownikow opowiadajac jaki masz problem i co chcesz zrobic.
            Ano i byłem w MM, ale Pan popatrzył.. i powiedział "Tak bedzie działał" i tyle...
            Jakoś to mnie na 100% nie przekonało :-?
            Pozatym to ja na tyle też sie spodziewam.. lecz mam nadzieję że jednak mi ktoś to bardziej zdecydowanie potwierdzi bądź zdementuje
            Ostatnio edytowany przez marko-wroclaw; 2233.

Komentarz

• gonzo44
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1304

a powiedz czy na dlugim koncu gdzie jest swiatlo 6,5 dziala w 300 AF?
              Bo jezeli mnie pamiec nie myli to dziala on do 5.6.
              Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• marko-wroclaw
                Coś już napisał
                • 2005
                • 62

Zamieszczone przez gonzo44
                a powiedz czy na dlugim koncu gdzie jest swiatlo 6,5 dziala w 300 AF?
                Jasne, że działa...

Komentarz

• gonzo44
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1304

nie wiem czy bedzie dzialal AF w 350D. Wedlug testow Viteza w 20d przy szklach ciemniejszych niz 5.6 AF nie dziala, w 350D lepiej byc nie moze. Choc z drugiej strony 350D ma pomiar AF wziety z 300X, a skoro AF dziala na 300 to tym bardziej na 300x i tym bardziej 350D...
                  Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Ano i byłem w MM, ale Pan popatrzył.. i powiedział "Tak bedzie działał" i tyle...
                    Jakoś to mnie na 100% nie przekonało :-?
                    To trzeba bylo mu to powiedziec "ale ja chce sprawdzic" , a jakby oponowal to "dziekuje, sprawdze u konkurencji, prosze sie pochwalic kierownikowi ze wlasnie zniechecil pan potencjalnego klienta na sprzet za pare tysiecy zlotych... albo niech pan go zawola, sam mu powiem " .

Komentarz

• marko-wroclaw
                      Coś już napisał
                      • 2005
                      • 62

Zamieszczone przez Vitez
                      To trzeba bylo mu to powiedziec "ale ja chce sprawdzic"...... .
                      Heh, za "mientki" jestem na to

Komentarz

• KuchateK
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 4895

Setka czysta na odwage i dwoch duzych kolegow do pomocy wez

Albo zmien sklep... Jak mnie jeden nikoniarz... jak by to delikatnie powiedziec zdenerwowal *******a to juz tam nawet nie przechodze za blisko... Chyba ze mnie najdzie ochota kiedys go w stres nieco wprawic jakimis flejmami

Mysle ze durnych sprzedawcow trzeba tepic. A juz napewno niektore praktyki jakie sie spotyka w sklepach...
                        Ostatnio edytowany przez KuchateK; 1338.
                        ...

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez KuchateK
                          Mysle ze durnych sprzedawcow trzeba tepic. A juz napewno niektore praktyki jakie sie spotyka w sklepach...
                          Ja tak wlasnie robie. W pracy sie nauczylem podejscia "place to wymagam" a nie "place i sprzedawca moze laskawie mnie obsluzy" .
                          Mamy kapitalizm - to sprzedawcy maja zadbac o klienta a nie klient blagac sprzedawcow.
                          Jak o klienta nie zadbaja (np nie pozwola przetestowac obiektywu) to ten klient pojdzie sobie i zostawi pieniadze innemu - lepszemu sprzedawcy. I dopoki klienci nie zaczna tego wymagac to sprzedawcy nie zrozumieja ze przez swoje debilne zachowanie traca pieniadze... ale na szczescie powoli sie to zmienia i naprawde wchodzi w zycie zasada "klient nasz Pan" - tylko to wlasnie klient musi zaczac sie normalnie zachowywac, przyjac do wiadomosci ze to on ma pieniadze a wiec wladze nad sprzedawca i zaczac sie domagac swojego, nawet glosno grozac "stracisz pan potencjalnego klienta i zarobek jak nie spelnisz moich zyczen" .

Komentarz

• marko-wroclaw
                            Coś już napisał
                            • 2005
                            • 62

Macie całkowitą racje... Na dniach zrobię 2-gie podejście w celu przetestowania obiektywu...

Komentarz

• akustyk
                              gajowy
                              • 2004
                              • 12226

prorok jaki cy co...?

bosz... to tacy jeszcze sie rodza... :-) Media Markt... nie dla idiotow?
                              www albo tez flickr

Komentarz

Pracuję...