nieoryginalne BP 511 w gripie, ile wam wytrzymują

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Madroz
    Początki nałogu
    • 2005
    • 254

nieoryginalne BP 511 w gripie, ile wam wytrzymują

Od 6 miesięcy używam zamienników BP511 w gripie, na początku bardzo sobie chwaliłem te „kwaski”. Po pełnym naładowaniu robiłem około 800 fotek (bez lampy). Od kilku tygodni zauważyłem nagły spadek mocy. Teraz poweru wystarcza na około 450 zdjęć. Dodam, że akumulatorki podobno są na japońskich ogniwach i produkowane przez firmę KING.

Czy zauważyliście też podobny problem u siebie?
    Ostatnio edytowany przez Madroz; 1145.
    EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
    PLFOTO
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12226

nie. dzialaja jak zloto. z oboma zamienniki nie mam zadnych problemow
    www albo tez flickr

Komentarz

• muflon
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 6763

Już kiedyś była tu sugestia, że zamienniki są najczęściej lepsze od oryginałów pod względem pojemności, lecz szybciej się zużywają.
      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Madroz
        Początki nałogu
        • 2005
        • 254

Zamieszczone przez mmsza
        A co to jest zamiennik? To są te same akumulatory, produkowane w tych samych fabrykach z różnymi naklejkami - jedne mają napis Canon a inne For Canon. To jest dokładnie tak samo jak z częściami samochodowymi.
        Nie zgadzam się, to tak jakby napisać, że amortyzatory do BMW produkowane przez Monroe są takie same jak te z Krosna.
        EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
        PLFOTO

Komentarz

• Madroz
          Początki nałogu
          • 2005
          • 254

Zamieszczone przez mmsza
          A ja się nie zgadzam z Twoim nie zgadzaniem ponieważ zakładam, że kupując odpowiednik BP511, zanabyłeś np Premium a nie Centra Poznań.
          Chyba, ani jedno ani drugie;-) .

Ale napiszcie ile robicie zdjęć na "full metal jacket" z gripem. Jeżeli prowadzicie takie statystyki:grin: .
          PLFOTO

Komentarz

• muflon
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 6763

Zamieszczone przez Madroz
            Ale napiszcie ile robicie zdjęć na "full metal jacket" z gripem. Jeżeli prowadzicie takie statystyki:grin: .
            Mi się swego czasu zdarzyło na jednym komplecie w 10D zrobić grubo ponad tysiąc (nie liczyłem, ale myślę że 1500 spokojnie). Tyle że to było dośc specyficzne - airshow, długie serie.
            zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Kubaman
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 4709

Zamieszczone przez Madroz
              Nie zgadzam się, to tak jakby napisać, że amortyzatory do BMW produkowane przez Monroe są takie same jak te z Krosna.
              Nie wiem czy Ty wiesz, ale Krosno produkuje amortyzatory pod pierwszą zabudowę dla BMW A będzie w ciągu dwóch najbliższych lat produkować więcej modeli 8) I Monroe się chowa :razz:

Pracuję w tej firmie, z inżynierami którzy te amortyzatory projektują .
              www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Madroz
                Początki nałogu
                • 2005
                • 254

Zamieszczone przez Kubaman
                Nie wiem czy Ty wiesz, ale Krosno produkuje amortyzatory pod pierwszą zabudowę dla BMW A będzie w ciągu dwóch najbliższych lat produkować więcej modeli 8) I Monroe się chowa :razz:

Pracuję w tej firmie, z inżynierami którzy te amortyzatory projektują .
                OT/ To zmieniam na Krosno:-D .
                PLFOTO

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Moje zamienniki mam ponad pol roku co najmniej. Dzialaja nadal tak samo dobrze. Firma noname a nie KING, kupywane u APTELa - allegro.

Komentarz

Pracuję...