Canon SX100 IS - filtry, tulejka...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bether

Canon SX100 IS - filtry, tulejka...

Witam wszystkich serdecznie,
    jestem nowy na forum i jest to mój pierwszy post.
    Mam Canona SX100 IS jest bardzo użyteczny ze swoim trybem manualnym, jednakże brakowało mi w nim możliwości podłączenia filtrów i konwerterów.
    Po dokładniejszym przeglądnięciu aparatu doszedłem do wniosku, że bardzo prosto można połączyć tulejkę do aparatu.

Kupiłem na Allegro dwie tulejki dystansowe z gwintem 58mm i połączyłem je ze sobą co dało długość 50mm, wystarczy aby obiektyw wysunął się bezpiecznie w trybie TELE. Mocowanie do aparatu wykonałem z plastikowej zatyczki od sprey'a
    np. "sprężone powietrze" o średnicy 65mm trochę za dużo, ale to dobrze, bo w środek wkleiłem pasek skórzany zamszowy. Tulejka nachodzi dosyć ciasno i nie ma niebezpieczeństwa przypadkowego zsunięcia. Można dorobić dla bezpieczeństwa jeszcze jakiś dodatkowy zaczep w stylu:
    We Help Create the World's Greatest Images! Our business strategy for over 80 years has always been to succeed through direct customer interaction and feedback by creating innovative products and services.

Dodam, że na plażę osłona jak znalazł. 8)
  • bether

Komentarz

• guzer

jak dla mnie super

opisz dokaldnie jak to zrobiles i co bedzie mi potrzebne mam sx100is i tez bym takie cos zrobil pozdro

Komentarz

Pracuję...