canon s5is

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michalk29@interia.pl

canon s5is

Wczoraj kupiłem ten aparat. Wszystko działa poprawnie. Chcę przegrać obrazy na komp. i problem... Brak połączenia z komputerem. Nie umiem zgrać obrazów do komputera. Może robię coś nie tak, albo zepsuty aparat? Nie wiem co robić!!!
  • doggy87
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 33

Instalowałeś oprogramowanie z płyty?? Może pomoże...

Komentarz

• kasiazgd
      • 2012
      • 2

Odp: canon s5is

Witam serdecznie.
      Jestem tu zupełnie nowa, a robienie zdjęć to dla mnie nowość.
      Potrzebuję porad jakich ustawień powinno się używać w tym aparacie.
      Jeżdżę z psami na wystawy i o ile na świeżym powietrzy zdjęcia wychodzą dobrze. to w zamkniętych pomieszczeniach bywa kiepsko.
      Wystawy odbywają się zazwyczaj na halach sportowych lub wystawowych.
      Dość duże powierzchnie, z dachem na wysokości ok 5-8m. gdzieniegdzie małe okienka tuz pod sufitem i sztuczne oświetlenie.
      Proszę o porady.
      Ostatnio edytowany przez kasiazgd; 47332.

Komentarz

• tlustyx
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1304

Odp: canon s5is

Zamieszczone przez kasiazgd
        ...
        Potrzebuję porad jakich ustawień powinno się używać w tym aparacie.
        Niestety, ale tym aparatem się nie da zrobić dobrych zdjęć w słabym oświetleniu. Jeżeli podniesiesz ISO to szum "psuje" zdjęcie. Natomiast jeśli wydłużysz czas naświetlania to psy w ruchu będą rozmazane.
        Jedyne, co mogę Ci poradzić to używaj szerokiego kąta (obiektyw najjaśniejszy f2.7) i rozglądaj się za nowym aparatem
        Chyba, że możesz podejść stosunkowo blisko, to wtedy dobra zewnętrzna lampa mogła by pomóc.
        Ostatnio edytowany przez tlustyx; 17268.
        6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
        Moje fotki Moje fotki II

Komentarz

Pracuję...