Koszt wymiany migawki EOS 100 (?)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Krismar72
    Bywalec
    • 2008
    • 124

Koszt wymiany migawki EOS 100 (?)

Witam!
    jaki może byc - orientacyjnie - i poza Żytnią w Warszawie - koszt wymiany migawki w EOSie 100; oraz czy pojawianie się smaru na kurtynach migawki (co już niestety skutkuje jej hamowaniem przy krótkich czasach) zawsze oznacza konieczność wymiany migawki, czy też czasem wystarcza czyszczenie (konserwacja)? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
    Krismar
  • an_zak
    Początki nałogu
    • 2006
    • 427

We Wrocławiu w dość drogim serwisie bodajże 250zł (nie wiem, czy czyszczenie, czy wymiana), dokładnie to w eosie 10, nie wiem, jaki może mieć to wpływ na cenę.

Pozdrawiam

Komentarz

• MacGyver
      Cenzor
      • 2006
      • 7043

Raczej czyszczenie i ewentualna naprawa. Pan z tego serwisu nie dysponuje częściami zamiennymi do Canonów.

P.S. Nieujawnianie przez użytkowników miasta czy regionu z którego pochodzą bardzo utrudnia pomoc przy tego typu pytaniach.
      Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Krismar72
        Bywalec
        • 2008
        • 124

Pochodzę (mieszkam) w Toruniu, najbliższy znany mi serwis ma siedzibę w Bydgoszczy, ale mam "różne" z nim doświadczenia; siłą rzeczy w rachubę wchodzi Warszawa;

Komentarz

• MacGyver
          Cenzor
          • 2006
          • 7043

W tym wątku są podane adresy dwóch alternatywnych serwisów w Warszawie.
          Zadzwoń, zapytaj.
          Ostatnio edytowany przez MacGyver; 5293.
          Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Army
            Coś już napisał
            • 2006
            • 84

Odemnie chcieli 350 zeta na Zytniej za "wymiane" migawki(+ czyszczenie) w 50e....ale sie nie dalem.
            WojciechArtyniew.com

Komentarz

Pracuję...