[tom170] Stuttgart nocą

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tom170
    Początki nałogu
    • 2007
    • 252

[tom170] Stuttgart nocą

Witam. Chcę pokazać kilka fotek z Stuttgartu zrobionych kilka dni temu...
    Głównie ISO 1600 + KIT + canon 400D troche jakość spadła po zmniejszaniu i wyostrzaniu ale mimo wszystko chcę pokazać kilka zdjęć... Wszystkie z ręki... proszę o opinie tylko nie na temat jakości chyba, że wiecie jak ją polepszyć przy takim ISO i KITcie na f/3.5 Pozdrawiam i zapraszam do oglądnięcia Ciekawej architektury i nie tylko...

1. kościól czas 1/3sek iso 1600
    2. nowoczesny budynek nie wiem czego
    3. rowery do wypożyczenia
    4. Przejścia pomiędzy ulicami w tunelach wewnątrz budynków ciekawie oświetlone... a tam oczywiscie ekskluzywne sklepy
    5. Sklep ze sprzętem foto żaluje, że nie zrobiłem więcej zdjęć z bliska widziałbym chociaz ile co kosztuje ale tam pewnie drogo bo takie miejsce
    6. Ulica z drogimi sklepami nie dla szarakow
    7. Niedaleko placu zamkowego
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta
  • mattnick
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1735

Zamieszczone przez tom170
    proszę o opinie tylko nie na temat jakości chyba, że wiecie jak ją polepszyć przy takim ISO i KITcie na f/3.5
    Zabrać/kupić+zabrać statyw, zmniejszyć iso ... przy statywie przesłona i czas nie mają zanczenia
    30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• tom170
      Początki nałogu
      • 2007
      • 252

Zamieszczone przez mattnick
      Zabrać/kupić+zabrać statyw, zmniejszyć iso ... przy statywie przesłona i czas nie mają zanczenia
      Heh statyw został w samochodzie bo nie było czasu by znim latać... ze statywem to na to samo potrzebowałbym z 30-60sek na zdjęcie jak nie wiecej a w tym czasie wujek, który mnie oprowadzał razem z resztą rodzinki... byłby daleko i bym sie zgubił brak czasu na statyw
      EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Komentarz

• mattnick
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1735

myślę, że 4-7 minut byliby w stanie poczekać na te 7 zdjęć...
        30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
        CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• tom170
          Początki nałogu
          • 2007
          • 252

Zamieszczone przez mattnick
          myślę, że 4-7 minut byliby w stanie poczekać na te 7 zdjęć...
          ale nie byli w stanie bo ich to nie kręci dobra koniec gadu gadu bo OT sie robi ;]

Komentarz

• doggy87
            Dopiero zaczyna
            • 2007
            • 33

Wyposażenie sklepu foto bardzo ciekawe reszta fotek trochę bez wymowy...
            Brakło wspomnianego już statywu....

Komentarz

• Anashar

Najwyższa pora przyzwyczaić rodzinkę do statywu 8) Niestety, ale nocne zdjęcia z ręki zawsze wyjdą słabiuuuutko.

Komentarz

• Sempoo
                Początki nałogu
                • 2007
                • 273

Nieprzekonywująco, nie ma za bardzo czego komentować.
                60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

Komentarz

• sniper88
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1156

Zainwestuj w statyw, bo iso 1600+robienie zdjec z reki w nocy nie wroza nic dobrego
                  Kadry srednio mi pasuja, na #1 moglbys troche przesunac w prawo i nie ucinac kosciola, #2 za szeroka (budynek z prawej zupelnie niepotrzebny) #4 albo z dalsza, albo z blizsza (bez sklepiku po prawej)
                  WWW | 500px | IG
                  Semper in altum

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Zamieszczone przez tom170
                    Heh statyw został w samochodzie bo nie było czasu by znim latać... ze statywem to na to samo potrzebowałbym z 30-60sek na zdjęcie jak nie wiecej a w tym czasie wujek, który mnie oprowadzał razem z resztą rodzinki... byłby daleko i bym sie zgubił brak czasu na statyw
                    Oprócz statywu zainwestuj w jakąś nawigację (ot choćby w telefonie) albo zwykłą mapę i jeśli chcesz fotografować w czasie wycieczki to najlepiej jedź sam a nie z rodziną/grupą z przewodnikiem.
                    Bo tak to... do albumu schowaj kilka z tych fotek a pozostałe (te poruszone) wywal.

Komentarz

• drakon
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 101

Większość leci w lewą stronę ..... ale to pewno przez ten pośpiech.
                      Odnośnie zdjęcia pierwszego niech ktoś mi powie: na jaką pionową krawędz tej budowli powinniśmy łapać pion w aparacie?
                      Ostatnio edytowany przez drakon; 13016.
                      40D... 5DII... kit... C70-200/2,8... C17-40/4... C100IS...580EXII...statyw...monopod

Komentarz

• ewa_olsztyn
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 311

Tom! Robiłam dużo nocnych zdjęć kitem, zawsze ze statywem, zawsze z ISO 100, przeważnie w naturze, gdzie światła jest dużo mniej i technicznie były o niebo lepsze. Szkoda matrycy na takie ustawienia jakie przyjąłeś. Teraz musisz się zrehabilitować i pokazać nieporuszone, ze statywu, kompozycję wydajesz się czuć...

Komentarz

• tom170
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 252

Zamieszczone przez ewa_olsztyn
                          Tom! Robiłam dużo nocnych zdjęć kitem, zawsze ze statywem, zawsze z ISO 100, przeważnie w naturze, gdzie światła jest dużo mniej i technicznie były o niebo lepsze. Szkoda matrycy na takie ustawienia jakie przyjąłeś. Teraz musisz się zrehabilitować i pokazać nieporuszone, ze statywu, kompozycję wydajesz się czuć...
                          Chętnie wybiore sie tam ze statywem ale może w wakacje I samemu Bo jednak troche czasu trzeba mieć, żeby ze statywem śmigać a zreszta wtedy była mała mżawka to i tak za bardzo nie chcialem obiektywu kierować w górę

Komentarz

• ewa_olsztyn
                            Początki nałogu
                            • 2008
                            • 311

Popróbuj w Gogolinie, nie jest Ci potrzebny od razu Stuttgart. Gogolin też musi ładny być, skoro nawet Karolinka tam poszła, a Karliczek za nią . Daj 100 ISO, tryb AV, umocuj ustrojstwo na statywie, wybierz kadr i.... zapal spokojnie. Daj matrycy czas, obejrzyj histogram, popraw czas naświetlania jakby co... Zobaczysz jakie fajne fotki Ci wyjdą! I nie upieraj się przy przysłonie 3.5... Zacznij na 8 i zobacz najpierw, co będzie. Do kita trzeba z sercem!

Komentarz

• Szczur88
                              Początki nałogu
                              • 2008
                              • 384

Jedna poprawka: tryb M + pomiar punktowy, histogram, poprawka, następne... i tak at mortis...
                              www.t-jack.pl
                              Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Komentarz

Pracuję...