CANON EOS 600 Awaria czy????

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bonczak2

CANON EOS 600 Awaria czy????

Witam ! Kupiłem na Allegro Canona EOS 600 body chciałem go sprawdzić, nie mam jeszcze do niego obiektywu ale włożyłem baterie i błonę fotograficzną, ustawiłem czułość manualnie, pyknełem kilka zdjęć bez obiektywu - działa, ale jest problem gdy nastawię pokrętło na L to niby powinno wyłączyć zasilanie Owszem migawka ani żadne funkcje nie działają ale wyświetla się cały czas symbol kasety z 3 kreseczkami i liczba klatek filmu.Wydaje mi się że tego być nie powinno może to dlatego że nie mam przykręconego obiektywu,albo feler aparatu co o tym sądzicie. Pozdrawiam bonczak2
  • Roger_Sway
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 43

Wszystko jest OK ja mam eos'a 300 i tam jest dokładnie tak samo.
    Masz po prostu stale podgląd na stan licznika i baterii.

Komentarz

• bonczak2

Dzięki za odpowiedź.Czy aby na pewno nie idzie tego wyłączyć, szkoda baterii jak ma tak się wyświetlać przez miesiąc, chyba będę musiał wyjmować baterię nie są tanie.bonczak2

Komentarz

• bakulik
        Uzależniony
        • 2005
        • 767

Zamieszczone przez bonczak2
        Dzięki za odpowiedź.Czy aby na pewno nie idzie tego wyłączyć, szkoda baterii jak ma tak się wyświetlać przez miesiąc, chyba będę musiał wyjmować baterię nie są tanie.bonczak2
        Zegarek cyfrowy na rękę ma taki sam wyświetlacz LCD i potrafi chodzić na baterii "guzikowej" kilka lat. Myślisz, że wyświetlanie liczby klatek wyssie baterię litową aparatu w ciągu miesiąca?
        Pozdrawiam
        Łukasz Bakuła
        „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Komentarz

• an_zak
          Początki nałogu
          • 2006
          • 427

Zamieszczone przez bonczak2
          Z mojego doświadczenia wynika, że prędzej bateria zdechnie ze starości

Komentarz

• bonczak2

Przekonaliście mnie, najważniejsze że to nie awaria aparatu,- zakupy na Allegro to loteria, na razie jednak baterię wyjmę do czasu aż zakupię obiektyw myślę o Kalejnarze 2.8/100 i przejściówce trochę to jednak potrwa dzięki za odpowiedź bonczak2

Komentarz

• aleks
              Bywalec
              • 2007
              • 163

Ja swoje 300V mam cały czas włączone Przecież i tak przechodzi w tryb uśpienia. A bardziej mi pokrętła żal
              Pozdrawiam
              --------------------

Komentarz

• tomasek
                Bywalec
                • 2007
                • 169

gorzej jak Ci w torbie zacznie robić zdjęcia ;-)
                5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II

Komentarz

• aleks
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 163

Dlatego nie chowam do torby
                  --------------------

Komentarz

• ol0lo
                    • 2009
                    • 14

Doczepię się do tematu i zapytam.
                    Ile wytrzymuje bateria w Eos 600 ???. Mam wrażenie że u mnie strasznie szybko się wyczerpuje. Zrobiłem 2-3 filmy i już po baterii. To normalne czy u mnie jest coś nie tak ?
                    Moje zdjęcia niewdana.pl

Komentarz

Pracuję...