Witam ! Kupiłem na Allegro Canona EOS 600 body chciałem go sprawdzić, nie mam jeszcze do niego obiektywu ale włożyłem baterie i błonę fotograficzną, ustawiłem czułość manualnie, pyknełem kilka zdjęć bez obiektywu - działa, ale jest problem gdy nastawię pokrętło na L to niby powinno wyłączyć zasilanie Owszem migawka ani żadne funkcje nie działają ale wyświetla się cały czas symbol kasety z 3 kreseczkami i liczba klatek filmu.Wydaje mi się że tego być nie powinno może to dlatego że nie mam przykręconego obiektywu,albo feler aparatu co o tym sądzicie. Pozdrawiam bonczak2
CANON EOS 600 Awaria czy????
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Wszystko jest OK
ja mam eos'a 300 i tam jest dokładnie tak samo.
Masz po prostu stale podgląd na stan licznika i baterii. -
Dzięki za odpowiedź.Czy aby na pewno nie idzie tego wyłączyć, szkoda baterii jak ma tak się wyświetlać przez miesiąc, chyba będę musiał wyjmować baterię nie są tanie.bonczak2Komentarz
-
Zegarek cyfrowy na rękę ma taki sam wyświetlacz LCD i potrafi chodzić na baterii "guzikowej" kilka lat. Myślisz, że wyświetlanie liczby klatek wyssie baterię litową aparatu w ciągu miesiąca?
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. PłażewskiKomentarz
-
Komentarz
-
Przekonaliście mnie, najważniejsze że to nie awaria aparatu,- zakupy na Allegro to loteria, na razie jednak baterię wyjmę do czasu aż zakupię obiektyw myślę o Kalejnarze 2.8/100 i przejściówce trochę to jednak potrwa dzięki za odpowiedź bonczak2Komentarz
-
Ja swoje 300V mam cały czas włączone
Przecież i tak przechodzi w tryb uśpienia. A bardziej mi pokrętła żal 
Pozdrawiam--------------------Komentarz
-
gorzej jak Ci w torbie zacznie robić zdjęcia ;-)5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580IIKomentarz
-
-
Doczepię się do tematu i zapytam.
Ile wytrzymuje bateria w Eos 600 ???. Mam wrażenie że u mnie strasznie szybko się wyczerpuje. Zrobiłem 2-3 filmy i już po baterii. To normalne czy u mnie jest coś nie tak ?Moje zdjęcia niewdana.plKomentarz
Komentarz